Cum sa faci galuste pufoase de gris

Postat de Brindusa in Tehnici pe 19 Dec 2010 | 273339 vizualizari

Comentarii (15)

Ina

Ina
19.12.2010, 20:45

Si eu le fac tot asa Doar ca le pun direct in supa, nu le fierb separat Niciodata nu am dat gres: daca sunt tarisoare, pun pe fiecare cate o lingura cu apa rece si se rezolva!

20.12.2010, 06:43

Eu adaug in compozitie putin unt sau ulei si asa cu siguranta ies pufoase....

20.12.2010, 08:47

si eu frec cu putin unt grisul si ies super pufoase! Brandusa multumim de reteta, cred ca este bine pentru incepatori sa vada exact pasii insa nu am inteles exact , deci tu cand pui galustile, opresti focul sau doar il dai la minim si apoi dai iar mare? ai zis ca pui din compozitie pana se termina in apa ''in fierbere'' iar pasul urmator este '' cand incepe sa fiarba iar'', deci? eu de obicei dau focul mic si acopar cu un capac cat se fac ele, apoi sting focul si gata.Si le fac direct in oala cu supa.

20.12.2010, 11:13

tot asa le fac si eu si intr'adevar n-am dat gres niciodata...dar cred ca mai trebuie facuta o precizare: galustele trebuie formate imediat ce compozitia e gata si adaugate rapid in supa ..."a nu se lasa in repaos compozitia"...ca nu mai reusesc galustele...

20.12.2010, 11:45

eu stiam ca , dimpotriva, trebuie sa lasi compozitia "sa se odihneasca" ; de accea eu pun apa la fiert si chair inainte de a adauga legumele , pregatesc compozitia de galuste , pe care o las deoparte si adaug galustele in oala atunci cand legumele sunt aproape fierte...asa fac eu....

20.12.2010, 13:06

mama la mine doar le stropeste de vreo 2 ori cu apa rece ca sa fie pufoase

20.12.2010, 18:08

secretul cu apa rece il stiu si eu.....si functioneaza perfect......intodeauna imi ies niste galuste pufoase....

20.12.2010, 18:10

si asa e....adriana_bobu are dreptate....nu se lasa compozitia sa stea dupa ce e pregatita pentru ca grisul se va umfla prea tare si apoi vor iesi gloante...nu galuste pentru supa.....

20.12.2010, 18:11

eu cand pun galustele....dau oala de pe foc, apoi o pun la foc mic si cand s+au ridicat la suprafata toate....pun usor apa rece, pun capacul si dau focul mai maricel....

20.12.2010, 19:19

Doamnelor, ma bucur ca fiecare dintre voi a participat la articolul meu. Adevarul e ca l-am pus pentru incepatoare, pentru ca imi aduc aminte ca la inceputuri nici mie nu-mi ieseau.

20.12.2010, 19:29

Roberta, am spus ca mai intai pun supa la fiert. Cand a inceput sa fiarba, o dau incet si incep sa fac galustile. Ca si Adriana, eu nu las galustile sa stea deloc.
Pun apoi galustile in supa (care fierbe incetisor). Dupa ce le-ai pus pe toate, supa nu mai fierbe, pentru ca i-a scazut temperatura. Astepti sa inceapa sa fiarba din nou si apoi pui apa rece.
E ok acum?

20.12.2010, 19:30

Asa, asa Madi.Ce frumos explici tu

20.12.2010, 21:23

Faine ti-au iesit.

23.01.2011, 15:25

asa le fac si eu , dar apa rece , eu o adaug la urma , cand galustele sunt aproape fierte , .... pun capacul peste supa si las sa ajunga iar la punctul de fierbere. apoi sting focul si presar patrunjel verde tocat marunt . vor iesi uriaseeeeee !!!!!

15.01.2016, 10:39

asa le fac si eu sunt pufoase si delicioase

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]