Chipsuri din fructe facute acasa - o gustare fara conservanti

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 2 Noi 2011, 21:50

Articol pe placul a 11 bucatarasi
comenteaza

Fructele uscate sunt bogate in fibre, vitamine si carbohidrati complecsi, ele reprezinta o gustare energizanta. Ele pot fi lasate sa se usuce pur si simplu sau puse intr-un cuptor pentru a le rumeni.

Ingrediente:

- 2 litri si 100 grame de apa

- o lingurita de suc de lamaie

 - pere si mere copate

 Preaparare:

 1. Pune apa intr-un bol si adauga sucul de lamaie. Apoi scoate cotorul fructelor.

 2. Taie fructele felii care vor avea cate o gaura la mijloc. Pune-le imediat in apa pentru a preveni oxidarea lor.

 3. Pentru a le usca la aer, ele pot fi puse pe o franghie si tinute in fata semineului pana cand se usuca. Pentru a le face la cuptor, ele se pun pe o foaie de copt, intr-un singur strat si se pun in cuptorul dinainte incins la 40 de grade.

 Se tin pentru o ora. Se creste apoi temperatura la 60 de grade si apoi se lasa intre 3 si 6 ore pana cand sunt gata. Lasa usa cuptorului usor deschisa pentru a preveni condensarea.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (12)

05.11.2011, 00:59

06.11.2011, 23:32

eu am un aparat de confiat dar nu pot sa spun ca l-am folosit foarte mult cred ca o data sau de 2 ori ,nu mi-a placut cum le-a scos ,cei drept il am din austria si nu prea pricep cum se foloseste ,greu nu este dar parerea mea ca sa se confieze asa cum trebuie mi se pare timpul cam lung de uscare

14.11.2011, 14:41

Eu mi-am luat din comert chips-uri din banane si din ananas. Au fost bune, ba chiar am incercat sa le combin cu Lay's rumeniti la cuptor si au facut un mix bun

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia