In mixologie exista tot felul de amestecuri inedite, insa cei care stapanesc aceasta arta stiu ca sunt cateva lucruri care nu ar trebui niciodata turnate in acelasi pahar.
Printre acestea se numara si doua bauturi extrem de popualre: laptele si Cola.
Atunci cand adaugi un pic de lapte intr-o sticla de Cola se intampla o reactie chimica care transforma radical continutul sticlei. Vedeti mai jos si minunati-va:
Explicatia:
Nivelul de aciditate din bautura carbogazoasa face ca laptele sa inceapa sa se coaguleze.
Dupa 15 minute lucrurile incep sa devina un pic mai ciudate. Continutul sticlei incepe sa devina transparent, iar pe fund se depune o mazga maronie.
Acest proces se petrece din cauza acidului fosforic din bautura carbogazoasa, care reactioneaza cand intra in contact cu laptele - moleculele de acid fosforic se lipesc de cele de lapte, rezultand un amestec mai dens.
Ce gust are?
Se pare ca, desi arata destul de dezgustator, amestecul obtinut astfel are aproape acelasi gust ca si o Cola normala.
Cititi si: 10 lucruri care te vor face sa nu mai consumi niciodata bauturi carbogazoase