Ce făină de grâu folosim la prăjituri - Principalele tipuri de făină din grâu

Postat de Bucataras in Alimente pe 17 Mai 2024, 17:21

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Făina de grâu este unul dintre cele mai utilizate tipuri de făină în bucătărie și vine în mai multe variante, fiecare având caracteristici specifice care le fac potrivite pentru anumite preparate. Iată o descriere detaliată a diferitelor tipuri de făînă de grâu și utilizările lor. Elasticitatea aluatului din făina de grâu este dată de conținutul de gluten, cu cât conținutul de gluten este mai mare cu atât aluatul va fi mai moale și mai pufos. 

Iată o clasificare a celor mai comune tipuri de făină din grâu:

Făina de patiserie (pastry flour - tip 000) are un conținut scăzut de gluten (9-10%) și este ideală pentru prăjituri delicate și pufoase, cum ar fi torturi, checuri sau pandișpanuri.

Descopera aici retete de prajituri!

Făina tip 650 (bread flour) este făina obținută din grâu dur, are o concentrație de aproximativ 12-14% gluten. Aceasta conferă preparatelor o textură mai elastică și o structură mai bine definită. Este ideală pentru pâine, pizza sau alte produse de panificație.

Descopera aici retete de paine!

Făina tip 550 (all purpose flour) este obținută dintr-un amestec de grâu moale și grâu dur, având un conținut de 9-12% gluten. Poate fi folosită la orice, atât pentru pâine și pizza cât și pentru coacerea prăjiturilor, fursecuri, brioșe, aluaturi fragede, foi de plăcinte, croissante.

Descopera aici retete de biscuiti!

Făina integrală este un tip de făină obținută prin măcinarea boabelor întregi de grâu, ceea ce înseamnă că include toate părțile componente ale acestora: tărâțele, germenii și endosperma. Această face ca făina integrală să fie mai nutritivă decât făina albă rafinată, păstrând fibrele, vitaminele și mineralele naturale ale boabelor de grâu. Poate fi folosită pentru pâine, dar și pentru alte aluaturi.

 

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs