Cat timp e recomandat sa pastram anumite alimente si bauturi in frigider

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 29 Mar 2016, 15:16

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Este o dilema de care ne-am lovit de multe ori: cat este recomandat sa pastram anumite alimente in frigider? 

In general, ne luam dupa data de expirare, dupa miros, dupa aspect etc. 

De fapt, exista cateva recomandari in legatura cu perioada de timp pe care ar trebui s-o respectam cand depozitam alimentele in frigider.

In primul rand, trebuie sa va asigurati ca frigiderul este setat la temperatura de 4,5 grade Celsius, temperatura recomandata de USDA (United States Department of Agriculture).

Asadar, iata ce durata de supravietuire au alimentele si bauturile depozitate in frigider dupa ce au fost deschise:  


sursa foto: edition.cnn.com

Berea: 1 zi, dupa ce a fost deschisa, dar sticla a fost inchisa etans; 

Sampania: 3-5 zile, posibil ca in acest interval sa-si piarda aciditatea, dar tot e buna de baut; 

Vinul: 3-5 zile, se recomanda sa fie scos din frigider cu o ora inainte de a fi consumat;


sursa foto: designtimesfour.com

Hummusul: 1 saptamana;

Ketchupul: 6 luni; 

Maioneza: 2-3 dupa deschiderea borcanului;

Mustarul: 1 an;


sursa foto: starmarket.com

Branza Brie: 1 saptamana;

Branza Cheddar: 5-7 zile;

Cremele de branza: 1 saptamana;

Oua: 3-5 saptamani;

Lapte: 1 saptamana;

Mozzarella: 2 saptamani;

Parmezan: 3 luni; 

Iaurt: 7-10 zile;


Sursa foto: edition.cnn.com

Merele: 3-4 saptamani;

Fructele avocado curatate: 2-3 zile (pentru a evita innegrirea lor, stoarceti niste lamaie pe ele);

Broccoli: 3-5 zile;

Morcovi: 2-3 saptamani;

Telina: 1-2 saptamani;

Struguri: 5-7 zile (se spala doar inainte de consumare);

Sucul de portocale: 7-10 zile;

Capsuni: 2-3 zile;


sursa foto: nomnompaleo.com

Bacon: 1 saptamana;

Carne de vita, miel, porc: 3-5 zile;

Carnea rosie gatita: 3-4 zile; 

Mezeluri: 3-5 zile;

Carnea gatita de pui: 3-4 zile;

Carnea de pui cruda: 1-2 zile;

Somon, creveti sau ton (gatite): 3-4 zile;

Somon, creveti sau ton (crude): 1-2 zile;

 

Comentarii (5)

29.03.2016, 17:27

Foarte interesant

29.03.2016, 17:50

30.03.2016, 21:39

De retinut!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]