Este o dilema de care ne-am lovit de multe ori: cat este recomandat sa pastram anumite alimente in frigider?
In general, ne luam dupa data de expirare, dupa miros, dupa aspect etc.
De fapt, exista cateva recomandari in legatura cu perioada de timp pe care ar trebui s-o respectam cand depozitam alimentele in frigider.
In primul rand, trebuie sa va asigurati ca frigiderul este setat la temperatura de 4,5 grade Celsius, temperatura recomandata de USDA (United States Department of Agriculture).
Asadar, iata ce durata de supravietuire au alimentele si bauturile depozitate in frigider dupa ce au fost deschise:
sursa foto: edition.cnn.com
Berea: 1 zi, dupa ce a fost deschisa, dar sticla a fost inchisa etans;
Sampania: 3-5 zile, posibil ca in acest interval sa-si piarda aciditatea, dar tot e buna de baut;
Vinul: 3-5 zile, se recomanda sa fie scos din frigider cu o ora inainte de a fi consumat;
sursa foto: designtimesfour.com
Hummusul: 1 saptamana;
Ketchupul: 6 luni;
Maioneza: 2-3 dupa deschiderea borcanului;
Mustarul: 1 an;
sursa foto: starmarket.com
Branza Brie: 1 saptamana;
Branza Cheddar: 5-7 zile;
Cremele de branza: 1 saptamana;
Oua: 3-5 saptamani;
Lapte: 1 saptamana;
Mozzarella: 2 saptamani;
Parmezan: 3 luni;
Iaurt: 7-10 zile;
Sursa foto: edition.cnn.com
Merele: 3-4 saptamani;
Fructele avocado curatate: 2-3 zile (pentru a evita innegrirea lor, stoarceti niste lamaie pe ele);
Broccoli: 3-5 zile;
Morcovi: 2-3 saptamani;
Telina: 1-2 saptamani;
Struguri: 5-7 zile (se spala doar inainte de consumare);
Sucul de portocale: 7-10 zile;
Capsuni: 2-3 zile;
sursa foto: nomnompaleo.com
Bacon: 1 saptamana;
Carne de vita, miel, porc: 3-5 zile;
Carnea rosie gatita: 3-4 zile;
Mezeluri: 3-5 zile;
Carnea gatita de pui: 3-4 zile;
Carnea de pui cruda: 1-2 zile;
Somon, creveti sau ton (gatite): 3-4 zile;
Somon, creveti sau ton (crude): 1-2 zile;