Andra a marturisit intr-un interviu de acum 4 ani ca dulciurile sale preferate sunt prajiturile de casa facute in Ardeal, ea fiind nascuta in Campia Turzii.
Ea a mai spus ca reteta care-i iese cel mai bine si pe care o face doar pentru sotul ei, Maruta, este prajitura Durerea. Andra a invatat s-o faca de la mama ei.
Un alt detaliu inedit ar fi ca la prepararea acestei prajituri, Andra foloseste un ciocan de batut snitele, pentru zdrobirea zaharului si a nucilor.
Iata si reteta, asa cum a spus-o vedeta:
“10 albusuri se bat spuma cu 300 gr de zahar tos, 300 gr nuca prajita si macinata si 4 linguri rase de faina. Se coc 4 foi pe dosul tavii, bine unsa cu grasime (unt, ulei sau grasime).
Crema: 10 galbenusuri se amesteca pe aburi cu 300 g zahar, 2 linguri de faina si 100 ml lapte caldut, pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit compozitia se amesteca cu 2 pachete de unt. Se pune crema intre foile de bezea si se unge si ultima foaie intr-un strat subtire.
sursa foto: prajituria.ro
Glazura: Se caramelizeaza 250 g de zahar in care se adauga 200 g de nuci bucati. Se intinde pe un dog (fund de lemn) si se zdrobeste cu un ciocan de batut snitele. Aceasta glazura se toarna peste ultima foaie pusa. Pofta buna!”
Cine stie, poate vreti s-o faceti si voi pentru masa de Craciun :)