Eu gatesc destul de mult cu ghimbir. L-am folosit in briose aperitiv , in ciorbe sau la preparare principale si garniture. De aceea am zis hai sa scriu ceva despre el , pe scurt ca sa aiba toata lumea rabdare sa citeasca .
Ghimbirul are un miros puternic , dar placut si un gust usor iute mult mai bine tolerat decat cel de ardei iute sau usturoi .
Ghimbirul este denumit si ,, ghimber ,, . Este o planta din regiunile tropicale deoarece are nevoie de temperatura ridicata si constanta si de umiditate pentru a se dezvolta corespunzator rizomul.
Ghimbirul este folosit frecvent in bucataria tarilor orientale :India, Nepal, Malaezia.
In Europa a ajuns ghimbirul din India , iar denumirea sa este de origine greaca , asta datorita limbilor vorbite pe teritoriul Indiei .
Ghimbirul proaspat este bogat in apa , glucide si amidon, este bogat in vitamina C
Ghimbirul se poate folosi in bucatarie de la sosuri , supe , feluri principale pana la deserturi si bauturi racoritoare.
Pe langa utilizarea lui ca si condiment ghimbirul poate fi folosit si ca remediu pentru :
- Raceala asociata cu febra , imflamatiile gatului , sinuzite .
- Indigestie
- Reumatism
- Astm
- Dureri de cap , si stari de voma
- Poate fi folosit cu succes in curele de slabire si in dietele care exclud sarea
- Masajul cu ulei de ghimbir stimuleaza circulatia si eliminarea toxinelor si implicit combate celulita .
Poza 2 este preluata de pe foodstory.ro