Beneficiile morcovilor

Postat de RadaMateescu in Cu de toate pe 19 Iul 2013, 10:03

Beneficiile morcovilor

 

 

Morcovii contin cantitati enorme de beta-caroten, astfel incat un singur morcov poate asigura suficient beta-caroten pentru ca organismul sa produca  necesarul zilnic de vitamina A.

Aceasta este o vitamina vitala pentru a avea  pielea sanatoasa si rezistenta impotriva bolilor. Vitamina A ajuta, totodata, vederea.

De asemenea, morcovul este esential pentru protectia plamanilor si pentru o functionare optima a sistemului respirator.

In cazul morcovilor, lucrurile nu stau asa, iar gatitul lor le sporeste beneficiile, gatitul lor ajutand organismul sa absoarba mai bine beta-carotenul.

Morcovii care sunt mai inchisi la culoare si mai batrani au mai multe proprietati nutritive decat cei tineri si, consumati alaturi de cantitati mici de grasime, asimilarea beta-carotenului va fi mai eficienta.

Ar fi de preferat consumul morcovilor crescuti in mediul organic pentru a evita reziduurile de pesticide.

Cecretarile au demonstrat, legat de relatia dintre consumul de morcovi si cazurile de cancer, o reducere semnificativa a riscului acestuia intr-o dieta bazata pe o cantitate mare de morcovi.

De asemenea, cercetatorii afirma ca morcovii ofera protectie impotriva razelor ultraviolete, de aceea aceste legume sunt privite ca un remediu excelent impotriva ridurilor, arsurilor solare si a imbatranirii pielii.

In morcovi se mai afla antioxidanti precum vitamina C si vitamina E, fiind benefici pentru cei care sufera din cauza bolilor arteriale. .

Exista cure naturiste care sugereaza o dieta de doua zile bazata pe nimic altceva decat suc proaspat de morcovi si apa minerala, in scopul curatarii organismului si, in special, a ficatului.

Indiferent de modul in care ii consumam, morcovii nu ar trebui sa lipseasca din dieta nimanui pentru asigurarea sanatatii organismului.

Avand in vedere faptul ca pizza a devenit un fel extrem de popular de mancare, indiferent ca este vorba despre servirea acesteia in oras,  comenzile de mancare la domiciliu sau prepararea ei acasa, va prezentam o reteta grozava de pizza in compozitia careia se afla vedeta acestui articol, morcovul.

Pizza Calzone Cesenatico este o pizza gustoasa cu vin rosu, telina, morcov, lapte si carne de vita.

 

Ingrediente

  •     aluat clasic
  •     300 g carne tocata de vita
  •     300 g piure de rosii
  •     jumatate de morcov
  •     jumatate telina
  •     vin rosu
  •     60 g faina
  •     lapte
  •     parmezan ras

 

Modul de preparare:

Se prepara aluatul si se lasa sa creasca timp de o ora.

Se taie in bucati mici ceapa si telina sise calesc intr-o tigaie cu 4–5 linguri de ulei.

Se adauga carnea tocata in aceeasi tigaie si se prajeste timp de 10 minute.

Se adauga putina sare si o jumatate de pahar cu vin.

In continuare trebuie adaugat piureul de rosii si se lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 40 de minute.

Untul se topeste intr-o tigaie adaugand in acelasi timp faina.

Se adauga incetul cu incetul un pahar de lapte si se amesteca continuu la foc mic, iar cand compozitia incepe sa se ingroase, se adauga sare si se lasa sa se raceasca.

Se intinde aluatul circa 1 cm grosime si se imparte in doua, dupa care se unge cu sosul din lapte si se adauga ingredientele calite anterior.

Se acopera cu parmezan si se inchide in forma de calzoni.

Se pune in cuptor la 200°C timp de 20 de minute.

Iubitorii de pizzerii Oradea se pot delecta cu multiplele sortimente de pizza excelenta pregatita de cei mai iscusiti bucatari.

 

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 600 lei
1299.99 lei
699.99 lei

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]