Stim cu totii ca lamaile sunt o sursa de sanatate, pentru ca sunt bogate in vitamina C.
Insa, se pare ca acestea pot reprezenta si un pericol pentru sanatate. Cele comercializate in unele supermarketuri din Romania contin urmatoarea avertizare, pe care destul de multi nu o descopera decat cand e prea tarziu.
Pe eticheta de pe o plasa cu lamai, o cumparatoare a fost uimita sa descopere ca scrie:
"Lamai, categoria I, conservate cu Imazalil, Orthophenylphenol, thiabendazol si propiconazol. Coaja este ceruita si nerecomandata consumului uman".
Ce sunt toate acele substante, va intrebati?
Imazalil este un fungicid cancerigen. Orthophenylphenol este un alt fungicid si substanta anti-bacteriana cancerigena. Thiabendazol - substanta toxica cancerigena si care in doze mari afecteaza ficatul si intestinele. Propiconazol - un alt fungicid destul de toxic.
Deci, aveti mare grija atunci cand vreti sa folositi mai ales coaja de lamaie in prajituri si alte preparate.
Sursa foto: Facebook // Mihaela Ardei