Culoarea asociata Craciunului este rosul, de la haina Mosului. De aici au imprumutat aceasta culoare si restul decoratiunilor.
Pntru o masa vesela, intre prieteni, putem opta pentru o fata de masa rosie si farfurii verzi sau violet.
Pentru o masa eleganta vom combina albul cu auriu, vom folosi farfurii de portelan, pahare de cristal cu picior si tacamuri de argint.
Sfesnicele cu lumanari nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Cracun, iar un aranjament floral va imbogati imaginea. In locul aranjamentului floral putem pune o fructiera cu fructe de sezon: banane, portocale, kiwi.
Pentru varietate, putem adauga din loc in loc, cateva crengute de brad si figurine in ton cu atmosfera de sarbatoare, omuleti de zapada, reni, globuri mici.
Pentru a completa atmosfera, masa se va aseza in apropierea bradului impodobit cu globuri si beteala, in ton cu decoratiunile mesei.
Dar cele care vor intregi imaginea mesei , vor fi bucatele traditionale din meniul de Craciun.