Anca Rusu a lansat blogul culinar www.printesapolonic.ro

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 5 Oct 2011, 09:04

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Simpatica prezentatoare a Observatorului Antenei 1, Anca Rusu, a lansat ieri blogul culinar www.printesapolonic.ro. Intr-o grafica draguta, retetele sint prezentate cu iz de poveste. Va invitam sa savurati Ciorba Cenusaresei, Cartofii Printului sau Omleta Spatarului. Sfetnic Mestecau ne prezinta Sofranul, iar in Jurnalul printesei ni se tine "Lectia de Sushi".

De fel din zona Sucevei, Ancutza ne prezinta si retetele bunicilor sale: Clatite rasfat cu nuc si Placinta roscovana.

Iata cum este prezentata reteta Omleta Spatarului:

Prinţul Polonic are program de weekend în bucătăriei. Îşi eliberează prinţesa de griji, uneori chiar şi de grija spălatului vaselor, şi se instalează confortabil în faţa aragazului, fără cărţi de bucate sau reţete scrise pe hârtiuţe. Prinţul Polonic deschide frigiderul şi crează în funcţie de cumpărăturile prinţesei... 

În dimineaţa asta a gătit omleta Spătarului, o bombă calorică pe care nici n-ai avea cum să o mănânci într-un alt moment al zilei. Conţine:

- 5 ouă galbene de la ţară 
- 30 g de jambon ţărănesc tăiat fâşii 
- 30 g cârnaţi uscaţi şi 30 g cârnaţi bucovineni tăiaţi rondele (toate ingredientele de mai sus le găsiţi La Baciu, o băcănie cu produse tradiţionale din Bucovina, fără conservanţi şi cu 90 % carne) 
- 50 ml lapte 
- 3 fire de ceapă verde tocată 
- câteva fire de mărar prospăt tocat 
- sare şi piper 

Tacticos, Prinţul toarnă puţin ulei de porumb într-o tigaie şi împrăştie cu voioşie ceapa, jambonul şi cârnaţii. Îi lasă să se împrietenească doar câteva secunde, apoi îi scaldă cu ouăle bătute cu lapte, sare şi piper... Amestecă totul bine, înainte de final adaugă mărarul proaspăt tocat şi gata! Omleta Spătarului este omletă magică. Dispare din farfurie până să-mi zică prinţul... Poftă Nebună!

Bucataras.ro saluta initiativa Ancutzei!

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Comentarii (20)

06.10.2011, 09:00

Gaby,nici eu nu insist,dar macar incerc

Ina

Ina
08.10.2011, 19:46

Felicitarile mele pentru blog si pentru modul deosebit de prezentare a retetelor
Cat despre bunicute...

08.10.2011, 20:49

Chiar frumos! Si site-ul si retele, dar mai ales cum sunt povestite

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia