Cosercuta cu bunatati
Postat de: diaconta in Cu de toateDin toate obiceiurile de Sarbatoare,cel mai drag imi este acela de a merge la Biserica in ziua de Paste cu cosercuta cu bunatati,cosercuta in care punem cate putin din tot ceea ce punem pe masa...Citeste continuarea
Student in bucatarie (3): transarea unei pulpe de vita
Postat de: Cristi_Roman in TehniciAm asteptat cu interes sesiunea de la scoala legata de canea de vita: de la transarea unei pulpe intregi de vita (cu spate) pana la portionarea diferitelor tipuri de fripturi si apoi prepararea lor...Citeste continuarea
Leurda
Postat de: Corina33 in LegumePana mai ieri habar nu aveam ce este leurda. Asa ca am dat o tura pe Google si mi s-a parut tare interesant ce am gasit.Citeste continuarea
Scortisoara protejeaza sistemul nervos
Postat de: Bunica in CondimenteAm gasit in revista "Taifasuri "un articol despre scortisoara si m-am gandit ca....poate cineva este interesat de acest condiment renumit, are si calitati recunoscute de remediu naturist.Citeste continuarea
Cum se obtin perlele de aur
Postat de: Ina in Bucataras hai huiAzi am primit pe e-mail aceste fotografii , pe care cu drag vi le impartasesc, alaturi de cateva cuvinte despre cum se obtin perlele de aur.... :)Citeste continuarea
Decoctul, infuzia ...
Postat de: Bucataras in BauturiCiteva lucruri utile de pe wikiCiteste continuarea
Miyajima - locul meu de suflet
Postat de: mitinita in Bucataras hai huiDupa faza cu Istanbulul, am promis ca va duc in locul meu special...Poate si din cauza celor intamplate in Japonia, ma tot duce gandul acolo...Citeste continuarea
Anul Nou Persan
Postat de: retetepersane in Bucataras hai huiNowruz semnifica inceputul anului pentru oamenii din Afghanistan, Azerbaijan, Iran, Tadjikistan si alte teritorii descendente ale Imperiului Persan. Este celebrat si de curzii din Georgia, Irak,...Citeste continuarea
Student in bucatarie (2): sosuri celebre si preparate din legume
Postat de: Cristi_Roman in TehniciDaca in episodul de debut al cursului culinar pe care-l urmez in Dublin am vorbit pe scurt despre legume si supele de baza, astazi m-am gandit sa comasez urmatoarele doua episoade/zile de curs pe...Citeste continuarea
Legumele primaverii
Postat de: panacris in LegumeAm gasit undeva acest articol, si m-am gandit ca ar fi interesant si pentru voi!!!! Il gasitti si pe www.cristinapana.yolasite.comCiteste continuarea
Kiwi, mai bun decat o aspirina!!!
Postat de: panacris in FructeKiwi te pastreaza in forma. Ai mancat vreodata agrise chinezesti? Esti sigur ca nu? Este vorba despre kiwi, fructe originare din China, descoperite de americani abia prin anii '60. Desi la prima...Citeste continuarea
Radu Popovici, alaturi de Duban si Ingrid la "Cafeaua de dimineata" de la Kanal D!
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasVa place Cola?
Postat de: deyutzky in Cu de toateAm gasit cateva experimente legate de aceasta bautura, va invit sa le urmarim impreuna :PCiteste continuarea
(FINAL - UPDATE 17 APRILIE) Experiment: Cat rezista si cum se comporta in timp un burger de casa?
Postat de: Cristi_Roman in Cu de toateDaca experimente legate de burgerii industriali s-au mai facut, de catre marile ziare, sau chiar pe acest site, in legatura cu ce se intampla cu acestia daca sunt lasati neatinsi o lunga perioada...Citeste continuarea
Copacul European al Anului
Postat de: mitinita in Cu de toatePutin patriotism local...Arborele european al anului este din Harghita, un tei de 500 de ani din comuna Leliceni,care sta la baza dealului Bocskorok si ii tine umbra unei biserici.Citeste continuarea
Student in bucatarie (1): introducere in lumea legumelor si a supelor
Postat de: Cristi_Roman in TehniciLa putin timp dupa ce m-am angajat intr-un restaurant din Dublin, indeplininadu-mi, in prima faza, un vis mai vechi si foarte intens, a venit o alta veste: am fost acceptat si inscris la cursurile...Citeste continuarea
Eliminaţi toxinele mâncând
Postat de: panacris in DietaNatura ne oferă cele mai bune remedii pentru „otrăvurile” acumulate de organism în urma dezmăţurilor alimentare Autor: SÎNZIANA STANCU 8 martie 2011Citeste continuarea
Semnificatia zilei de 8 martie
Postat de: LUK in Cu de toateNu as vrea sub nici o forma sa stric starea de eufoerie ce ne cuprinde pe toate in aceasta zi dar m-am gandit ca e bine sa stim ce inseamna aceasta zi cu adevarat..pe langa ce am dorit noi sa o...Citeste continuarea
La conacul secuiesc
Postat de: mihaelar63 in RestauranteDedic acest modest articol bucatarasilor din lumea intreaga , cuprinzand cu gandul si inima atat pe cei ce sunt aproape cat si pe cei mai de departe . Am facut cu drag poze care sper sa va placa .Citeste continuarea
Istanbul
Postat de: mitinita in Bucataras hai huiM-am dus sa stau o saptamana dupa o zi m-am si intors...pierdusem si pozele si tocmai am dat de cateva pe care le postasem pe un site.Citeste continuarea
Ornamente pentru decor
Postat de: asubana in Cu de toateElemente pentru decor in divrese forme - cand ai musafiri,daca vrei sa pregatesti ceva special,platouri,etc.Citeste continuarea
8 martie: concurs pentru mamici, dar cu premii pentru pici!
Postat de: Bucataras in ConcursBucataras s-a hotarit sa va provoace la un concurs! Va fi un concurs pentru mamici, dar cu premii pentru pici! Nu se va desfasura nici cu voting, nici cu preparare de retete!Citeste continuarea
Grillul pentru aragaz
Postat de: LUK in Ustensile de bucatarieO ustensila necesara..Citeste continuarea
Cum sa curatam un ou rapid
Postat de: deyutzky in Cu de toateAm gasit ceva interesant si m-am gandit sa va arat si voua....poate unii dintre bucatarasi stiu deja asta....dar merita vazut si...incercat:DCiteste continuarea
MARTISOARE DULCI
Postat de: alinutza1983 in Bucataras in orasDe la Sala Dalles....Citeste continuarea
TOP 7 ALIMENTE CARE ARD GRASIMILE
Postat de: panacris in DietaPe caile intortocheata ale internetului am gasit un articol interesant despre alimentele care ard grasimile. Fiind un site in care gatim foarte mult si cu drag, m/am gandit ca ar fi bine sa va...Citeste continuarea
Cupa Moldovei în Gastronomie
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasCupa Moldovei in gastronomie se va desfasura la Iasi in perioada 4-6 martie, la hotel Unirea, bucataras.ro fiind partener oficial al competitieiCiteste continuarea