Senzational audiobook-ul cu retete "Golătatea înconjură, iar foamea dă de-a dreptul", de Draga Olteanu matei

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 3 Iul 2011, 22:15

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Vineri, indreptindu-ma spre Piatra Neamt, am oprit la benzinaria OMV de la intrarea in Adjud. In raftul cu cd-uri mi-a sarit in ochi unul cu retete in versuri si proza, culese, scrise si povestite de Draga Olteanu Matei. Va spun sincer, este extraordinar ... Nu este nou, a fost lansat in 2008, dar merita sa-l aveti in casa. Are un farmec deosebit...

Iata ce se scrie pe siteul Humanitas: "Putini stiu ca talentata actrita are ca pasiune arta culinara, si mai putini au avut marele noroc sa guste din minunatiile gatite de Draga Olteanu Matei. Multe dintre retetele sale sunt culese in timpul turneelor de prin Europa sau de pe la noi si experimentate in bucataria proprie.

Audiobook-ul cuprinde 22 de retete, unele in versuri, altele în proza, scrise si povestite de doamna Draga Olteanu Matei. Micul tratat pentru parjoala ne invata care este diferenta intre chiftea si parjoala, Uha, celebra ciorba de peste ruseasca, ne este servita impreuna cu reportajul in versuri al unei calatorii cu peripetii, prilejuita de o prezentare de filme in Uniunea Sovietica, Plăcinta de pipote ne starneste pofta si curiozitate, iar la final, o surpriza: trei retete trimise intr-o scrisoare de catre Aglae Drogli, sora cea mare a lui Mihai Eminescu, Harietei, sora cea mica."

Retetele:

1. Mic tratat despre pârjoală

2.Cum se fac mititeii (asculta online)

3. Sărmăluţe de primăvară

4.Sarmale franţuzeşti

5. Bouillabaisse

6. Ciorbă pescarească

7. Peşte pe lozniţă

8. Balada crapului la cuptor

9. Uha. Ciorba de peşte rusească

10. Ouă à la Moscova

11. Spaghete Calabrese

12. Parfait de sezon

13. Placinta de pipote

14. Köbete

15. Saramura de pui

16. Colţunaşi moldoveneşti

17. Kundurma sau colţunaşi turceşti

18. Tocăniţa Kievskaia

19. Purcelul roman

Reţetele Aglaiei Eminovici

20. Borş leşesc

21.Pepeni muraţi în apă

22.Ciuperci cu smântână

Comentarii (6)

03.07.2011, 23:09

, nu mai tin minte pretul

03.07.2011, 23:28

suuuper. iti multumesc ca impartasesti cu noi lucrurile frumoase care ti se intampla

06.07.2011, 16:41

cred ca te dai pe jos de ras ,parca o si vad pe ,,Chirita,, povestind cum se fac parjoalele boss nu mi-l faci cadou

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia