10 sfaturi culinare care-ti vor schimba complet viata

Postat de Bucataras in Tipsuri pe 11 Iun 2015, 14:21

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza
10 sfaturi culinare care-ti vor schimba complet viata

Exista cateva trucuri culinare care cu siguranta o sa vi se para magice. Sunt atat de simple si rezolva atat de multe probleme cu care va confruntati in bucatarie, incat o sa va schimbe complet viata.

Le aveti mai jos pe toate, iar daca stiti si voi astfel de trucuri, le asteptam in comentarii:  

1. Cum sa transformi o banana verde intr-una coapta: o pui langa un avocado si aceasta se va coace mult mai repede. De asemenea, daca vreti ca bananele sa tina cat mai mult, depozitati-le separat, caci impreuna se altereaza mult mai repede.


sursa foto: www.avocadoamore.com

2. Cum scoti o bucatica de coaja de ou din vasul in care ai spart ouale: cu o coaja de la unul dintre ouale sparte. Se pare ca aceasta actioneaza ca un magnet asupra bucatii mai mici de coaja de ou.


sursa foto: www.fabartdiy.com

3. Cum sa pastrezi pandispanul (sau blatul pentru tort) proaspat si sa impiedici intarirea acestuia: pui o felie de paine peste el, astfel isi va pastra prospetimea pana a doua zi. 


sursa foto: www.fabartdiy.com

4. Cum sa faci sa nu-ti mai da mancarea in foc: pui o lingura de lemn deasupra, ca un capac. 


sursa foto: lifehacker.com

5. Cum sa nu mai plangi cand tai ceapa: o congelezi inainte s-o tai sau iei o felie de paine in gura. 


sursa foto: huffingtonpost.com

6. Cum sa pastrezi rosiile cat mai proaspete: depoziteaza-le la temperatura camerei, nu in frigider. Se pare ca in frigider se altereaza mult mai repede. 


sursa foto: tumblr.com

7. Cum sa-ti racesti vinul, fara sa-l diluezi cu apa: pune la congelator boabe de struguri, dupa ce au inghetat, le poti folosi pentru racirea vinului din pahar. Spre deosebire de cuburile de gheata, boabele de struguri nu-ti vor dilua vinul si nici nu-i vor altera gustul. 


sursa foto: veganweightwatchers.com

8. Ce faci daca ai scapat prea multa sare in supa: cureti un cartof, il lasi in supa timp de 10 minute, iar acesta va absorbi tot excesul de sare.

9. Cum sa indepartezi frunzele de la capsuni cat mai usor, fara sa te strivesti fructul: foloseste un pai. 


sursa foto: fabartdiy.com

10. Cum sa impiedici cartofii sa incolteaza in camara: pui un mar langa ei.

BONUS:

Cum sa tai cat mai multe rosii cherry cu o singura lovitura de cutit? Iata: 


sursa foto: fabartdiy.com

sursa foto: eatdrinkbetter.com

sursa articol: www.express.co.uk , fabartdiy.com

Comentarii (5)

11.06.2015, 14:36

interesante sfaturi si de urmat

11.06.2015, 15:27

interesant

21.06.2015, 13:38

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia