Trebuie sa incepem cu alunele caju. Le punem la hidratat intr-un vas cu apa rece pentru vreo 2 ore.
Dupa acest interval de timp intr-un blender punem: laptele de migdale, sare, ierburi aromatice si caju-ul scurs de apa. Pornim blenderul si il lasam sa-si faca meseria pana cand obtinem un sos...
Granulele de soia le-am pus la fiert in apa rece, cu putina sare si le-am lasat sa fiarba pentru aproximativ 15 minute. Le-am scurs de apa si le-am lasat sa se raceasca.
Dovlecelul l-am curatat de coaja si l-am razuit pe razatoarea mica. Am pus pe el, putina sare si l-am lasat sa stea. Cand...
Faina o cernem, daca este nevoie.
Apa o incalzim putin si dizolvam in ea drojdia uscata. impreuna cu 2 linguri de zahar.
Facem o mica adancitura in faina si punem zaharul, scortisoara, uleiul, coaja razuita de lamaie si apa cu drojdia.
Framantam pana cand avem un aluat ferm si...
Amestecam apa impreuna cu zaharul, pana cand zaharul este dizolvat complet. Pentru a va usura aceasta sarcina, puteti sa folositi zahar pudra.
Faina o amestecam cu nuca tocata grosier, cacaua, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Adaugam in faina, apa cu zaharul si uleiul si...
Vinetele le spalam si le taiem in jumate pe lungime . Cu ajutorul unei lingurite scobim mijlocul vinetei astfel incat sa facem loc pentru umplutura . Presaram vinetele cu sare si lasam sa stea.
Pana cand vinetele scobite lasa zeama ne ocupam de umplutura .
Ceapa o tocam si o calim in 2...
Fasolea aleasa am spalat-o in apa rece si am pus-o la inmuiat in apa multa de seara pana dimineata. Dimineata am pus fasolea in vasul de la Slow Cooker, am pus morcovul curatat, usturoiul si foile de dafin si am lasat-o la gatit pentru 5 ore la temperatura mica .
Fasolea se poate fierbe clasic...
Vinetele le spalam, le uscam si le coacem pe gratar, in cuptor sau pe o plita pe aragaz fiecare dupa cum poate.
Le curatam de coaja si si le punem la scurs pe o suprafata inclinata .
Pana vinetele se racesc curatam ceapa si o razuim marunt sau o taiem. In doua linguri de ulei incins calim...
Ceapa o curatam si o taiem dupa preferinta , usturoiul il tocam marunt si taiem si ardeiul cubulete .
Intr-o oala punem uleiul la incins si adaugam ceapa pana cand se caleste –devine translucida , atentie sa nu se arda . Punem ardeiul si usturoiul , amestecam si mai lasam...
Spalam si curatam legumele .
Ceapa o taiem si o calim in putin ulei. Cand este transparenta adaugam ardeiul , vanata (eu nu o curat de coaja , doar o spal bine) si dovleacul. Asezonam cu sare si piper,adaugam rosia fara coaja taiata in cubulete si putin bulion daca va place si lasam...
Paste cu sos caju si broccoli
Trebuie sa incepem cu alunele caju. Le punem la hidratat intr-un vas cu apa rece pentru vreo 2 ore. Dupa acest interval de timp intr-un blender punem: laptele de migdale, sare, ierburi aromatice si caju-ul scurs de apa. Pornim blenderul si il lasam sa-si faca meseria pana cand obtinem un sos...
Chiftelute din soia cu dovlecel
Granulele de soia le-am pus la fiert in apa rece, cu putina sare si le-am lasat sa fiarba pentru aproximativ 15 minute. Le-am scurs de apa si le-am lasat sa se raceasca. Dovlecelul l-am curatat de coaja si l-am razuit pe razatoarea mica. Am pus pe el, putina sare si l-am lasat sa stea. Cand...
Desert cozonac cu merisoare si nuca – de post
Faina o cernem, daca este nevoie. Apa o incalzim putin si dizolvam in ea drojdia uscata. impreuna cu 2 linguri de zahar. Facem o mica adancitura in faina si punem zaharul, scortisoara, uleiul, coaja razuita de lamaie si apa cu drojdia. Framantam pana cand avem un aluat ferm si...
Desert prajitura cu mere rase - de post
Amestecam apa impreuna cu zaharul, pana cand zaharul este dizolvat complet. Pentru a va usura aceasta sarcina, puteti sa folositi zahar pudra. Faina o amestecam cu nuca tocata grosier, cacaua, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Adaugam in faina, apa cu zaharul si uleiul si...
Vinete umplute cu quinoa
Vinetele le spalam si le taiem in jumate pe lungime . Cu ajutorul unei lingurite scobim mijlocul vinetei astfel incat sa facem loc pentru umplutura . Presaram vinetele cu sare si lasam sa stea. Pana cand vinetele scobite lasa zeama ne ocupam de umplutura . Ceapa o tocam si o calim in 2...
Fasole batuta cu leurda
Fasolea aleasa am spalat-o in apa rece si am pus-o la inmuiat in apa multa de seara pana dimineata. Dimineata am pus fasolea in vasul de la Slow Cooker, am pus morcovul curatat, usturoiul si foile de dafin si am lasat-o la gatit pentru 5 ore la temperatura mica . Fasolea se poate fierbe clasic...
Salata de vinete - Baba ganoush
Vinetele le spalam, le uscam si le coacem pe gratar, in cuptor sau pe o plita pe aragaz fiecare dupa cum poate. Le curatam de coaja si si le punem la scurs pe o suprafata inclinata . Pana vinetele se racesc curatam ceapa si o razuim marunt sau o taiem. In doua linguri de ulei incins calim...
Mancare de mazare cu sos de rosii
Ceapa o curatam si o taiem dupa preferinta , usturoiul il tocam marunt si taiem si ardeiul cubulete . Intr-o oala punem uleiul la incins si adaugam ceapa pana cand se caleste –devine translucida , atentie sa nu se arda . Punem ardeiul si usturoiul , amestecam si mai lasam...
Mancare de vinete si dovleac
Spalam si curatam legumele . Ceapa o taiem si o calim in putin ulei. Cand este transparenta adaugam ardeiul , vanata (eu nu o curat de coaja , doar o spal bine) si dovleacul. Asezonam cu sare si piper,adaugam rosia fara coaja taiata in cubulete si putin bulion daca va place si lasam...