Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI166
Retete

Platou taranesc

In Porc la 16 Noi 2017

  S e porţionează carnea de porc, se bate uşor cu ciocănelul de şniţele, se sărează şi se rumeneşte într-o tigaie grill sau teflonată. Se găteşte până se pătrunde bine.  Între timp, se pune într-o crăticioară mazărea cu puţină apă...

Mancare cu varza dulce (de post)

In Mancaruri de post la 12 Noi 2017

  Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei, iar cand devine aurie, se adauga sare si piper, dupa gust, 2 pahare cu apa si se lasa sa fiarba cam 10 minute. Intre timp, se curata verzele de primele foi si de cotoare si se taie julien. Se adauga varza tocata in mancare, se mai lasa...

Zacusca de vinete si ardei

In Zacusca la 5 Noi 2017

  Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează într-un vas adânc, se presară peste ei sare grunjoasă, apoi se acoperă cu un capac, pentru a se aburi şi a se curăţa mai uşor....

Paste tricolore cu masline si sos

In Paste la 5 Noi 2017

  Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele se pun la fiert în apa clocotita, cu un vârf de sare şi puţin ulei. Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, se...

Salata cu pui

In Salate la 3 Noi 2017

    Se coc ardeii pe plită, pe aragaz. După ce se înnegresc, se depozitează într-un castron mai mare, se sărează şi se acoperă cu un capac, pentru a se aburi şi a se curăţa apoi mai uşor. Între timp, se pun ouăle la fiert, iar din momentul în...

Rulada de pui

In Pui la 25 Oct 2017

  Se spală bine o cană cu orez, se răstoarnă într-o craticioară în care am pus un strat subţire de ulei, se presară vegeta de casă şi un praf de sare, un morcov tăiat rondele şi apă cât să le acopere cu un deget. Se dă la cuptor, la foc mediu, aprox 30 de...

Dulceata de smochine

In Dulceata / Gem la 25 Oct 2017

  Se spala fructele, li se indeparteaza cotoarele, se taie cubulete mai mici sau mai mari, dupa preferinte. Se asaza intr-un vas adanc si se stropesc cu zeama de lamaie.  Intre timp se pune la fiert intr-o cratita incapatoare apa cu zaharul, iar cand siropul incepe sa fiarba, se...

Desert tarta Rapsodia

In Prajituri la 25 Oct 2017

Laşi aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor 10 minute, la foc mic spre mediu, o scoţi ca s-o ungi cu gălbenuşul bătut. Vei observa că se desumflă, dar nu-ţi face griji, căci o dai la cuptor...

Desert placinta cu mere si aluat de casa

In Prajituri la 25 Oct 2017

   Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau prin răzătoarea mare şi se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi nevoie de zahăr. Când sunt fierte şi moi, se dau de pe pe foc, se adaugă...

Sirop din struguri negri

In Sirop / Compot la 20 Oct 2017

  Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini şi se pun la fiert într-o cratiţă mare, cu un litru de apă şi 100 g zahăr. Se fierbe aprox 30 de minute,  până scade un pic. În acest timp, o mare parte din sâmburi se ridică la suprafaţă,...

Pate din ficat de pui

In Ficat la 20 Oct 2017

   Se fierbe ficatul de pui în apă fără sare. Se lasă la răcit. Se mărunţeşte cu ajutorul robotului de bucătărie. Se adaugă untul (se poate pune până la un pachet cu unt, eu am pus doar 100 g), ulei în funcţie de consistenţa dorită,...

Desert tort cu nuca, ness si ciocolata alba

In Torturi la 17 Oct 2017

  Decoraţiuni: Miezul de nucă se rumeneste 10 minute la cuptor, se lasă la răcit. Se topeşte ciocolata albă pe baie de aburi şi se lasă câteva minute să se răcească, dar nu să se întărească şi se toarnă într-un poş. Se formează pe o hârtie...

Desert ecleruri cu crema de alune si crema de ciocolata

In Dulciuri la 9 Oct 2017

  Eclerurile: Intr-o craticioara se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina, se fierb un pic impreuna, amestecand energic, apoi se da de pe foc. Se lasa la racit. Apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine. Uneori intra la...

Desert fursecuri cu arahide sarate, cacao si lapte

In Dulciuri la 9 Oct 2017

    Se amestecă cu mixerul margarina cu zahărul, oul întreg şi laptele, se adaugă apoi cacaua, făina şi praful de copt şi se amestecă, de acum, cu o spatulă. Se obţine un aluat cremos. Se pun fursecurile cu şpriţul de ornat într-o tavă cu foaie de copt....

Desert prajitura Brumarel

In Prajituri la 2 Oct 2017

  Pentru foi: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă rând pe rând gălbenuşurile, se toarnă încet şi uleiul, amestecând. Apoi se adaugă praful de copt şi făina, amestecând de acum cu o spatulă astfel...

Gem de capsuni

In Dulceata / Gem la 30 Sep 2017

Se spala capsunile, se acopera cu zahar si se lasa asa cateva ore sau peste noapte, pentru a-si lasa sucul.  Se pun la fiert, pe foc mic, amestecand mereu ca sa nu se lipeasca. Cand este aproape gata, adaugam si zeama de lamaie, mai lasam un pic pana se leaga bine si luam de pe foc....

Desert fursecuri cu ciocolata si alune de padure

In Dulciuri la 27 Sep 2017

      Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul, se adauga treptat galbenusurile, uleiul, alunele de padure macinate, faina si praful de copt. Se obtine un aluat moale, dar care nu curge. O parte din compozitie se amesteca bine cu putina cacao neagra....

Gogonele in saramura

In Muraturi la 25 Sep 2017

  Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe de piper negru si de mustar si bucatele de hrean si se acopera cu frunze de telina. Separat, se pune la fiert apa cu sarea si, din momentul cand incepe...

Desert tort Eufrosina

In Torturi la 25 Sep 2017

  Blatul: Se separă ouăle. Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile. Se încorporează şi ingredientele uscate: praful de copt, făina şi nuca, amestecând cu o spatulă de jos în sus, ca să rămână...

Aperitive festive

In Aperitive / Garnituri la 20 Sep 2017

  Speli legumele. Într-un castronel, pregăteşti crema de brânză: amesteci brânza rasă cu untul şi ceapa albă tocată mărunt, până devine cremoasă. Castraveţii îi tai în bucăţi mai mari şi îi sculptezi cu un cuţit. Pe aceştia...

Gem de piersici

In Dulceata / Gem la 20 Sep 2017

  Se spala piersicile, li se indeparteaza samburii, apoi se taie cuburi mai mici, maricele sau fasii, fiecare dupa preferinte. Se asaza intr-o cratita, se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte.  A doua zi se fierbe gemul la foc mic, amestecand in el, sa nu se lipeasca....

Gem de prune

In Dulceata / Gem la 20 Sep 2017

  Se spala prunele si li se scot samburii. Se taie cubulete sau fasii subtiri si se asaza intr-o cratita mare. Se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, sa isi lase sucul.  A doua zi se fierbe la foc mic, amestecand mereu in el, pentru a nu se lipi. Se...

Pizza Summer

In Pizza la 17 Sep 2017

  Mai intai, pregatim aluatul: se dizolva drojdia in apa calduta, se amesteca bine cu zaharul si putina faina. Se adauga restul ingredientelor: ulei, sare, oregano, restul de apa si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins. De...

Desert prajitura cu cereale, miere si scortisoara

In Prajituri la 17 Sep 2017

  Se rasnesc fulgii de grau si de ovaz pana se obtine o pudra ca faina. Pentru ca vom adauga aceste cereale in prajitura, vom avea nevoie de mai putina faina.  Intr-un vas adanc, se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat mierea, galbenusurile,...

Desert prajitura cu branza si stafide

In Prajituri la 17 Sep 2017

  Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare, apoi treptat si uleiul, faina si praful de copt. Se obtine un aluat potrivit de moale, cremos, care se toarna intr-o...

Desert tort Anca

In Torturi la 17 Sep 2017

Pentru ca nuca să fie mai gustoasă şi mai aromată, mai întâi se rumeneşte la cuptor, apoi se lasă la răcit şi se macină. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Compoziţia...

Vegeta de casa

In Conserve la 17 Sep 2017

  Se spala legumele, se curata de coaja si se dau la razatoare (sau le puteti taia marunt cu ajutorul robotului de bucatarie).  Daca aveti deshidrator de legume, cu atat mai bine. Daca nu aveti, nu va descurajati, le puteti pregati astfel: Se intind legumele maruntite pe o tava...

Desert tarta cu mere

In Prajituri la 17 Sep 2017

  Se lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Se spala merele, se dau prin razatoare si se calesc impreuna cu zaharul intr-o craticioara. Cand sunt fierte si moi, se dau de pe pe foc, se adauga scortisoara si se lasa la racit.  Se intinde usor cu mainile aluatul si se...

Desert gogosi – Inimioarele Oanei

In Dulciuri la 3 Sep 2017

Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul, se amesteca sa se dizolve zaharul. Se adauga apoi ouale, laptele, faina, sarea, se amesteca bine si se framanta cu ulei (ca la cozonac), inlocuind astfel untul topit cu ulei. Se framanta pana devine suficient de consistent si elastic....

Salata orientala

In Salate la 1 Sep 2017

Se spala cartofii si se fierb in coaja, apoi se lasa la racit si se decojesc. Se fierb ouale tari. Se taie cubulete cartofii si ouale, iar cepele se taie marunt. Se taie maslinele feliute, iar ceapa verde se toaca si ea. Se adauga sare, piper, apa, zeama de lamaie si ulei dupa gust....

Afisate 421 - 450 din 714 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Te-ai trezit fara chef si ti-ai zis ca azi nu faci nimic. Problema e ca n-o sa stii cand ai terminat.

 
 
 

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]