Am luat de la ţară struguri negri şi pentru că s-au zdrobit un pic când i-am adus, i-am transformat în sirop. Mie, această aromă, îmi aminteşte de când eram mică şi cumpăram de la piaţă suc de struguri, noi îi ziceam “strugurel”.
Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini şi se pun la fiert într-o cratiţă mare, cu un litru de apă şi 100 g zahăr.
Se fierbe aprox 30 de minute, până scade un pic. În acest timp, o mare parte din sâmburi se ridică la suprafaţă, iar pieliţele se vor desprinde mai uşor.
Se dă de pe foc, se strecoară lichidul, cu mare grijă, întrucât e fierbinte. Sau îl puteţi lăsa un pic la răcit, ca să îl manevraţi mai uşor.
Lichidul se pune la fiert, într-o cratiţă curată, împreună cu 800 g de zahăr. Se fierbe până se îngroaşă (35-40 de minute).
Timp de pregătire: 30 min
Timp de gătire: aprox 1h 30min
Porţii: 2 sticle de 1 l
Pofta Buna!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/10/sirop-din-struguri-negri.html