amayrya

1

Bucataras
incepator

Constanta

Bucataras din 02.02.2013

RETETE12
PRIETENI23
Retete

Desert cupcakes

In Dulciuri la 21 Oct 2017

Se amesteca iaurtul cu zaharul, uleiul, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamaie, coaja de portocala. Se adauga treptat faina pana cand se ajunge la o compozitie mai groasa decat cea de clatite. Se asaza in tava de briose hartia speciala si apoi se adauga doua linguri de compozitie in...

Tort racoritor cu fructe

In Dulciuri la 11 Aug 2016

Blat Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem spumă albușurile impreuna cu puțină sare. Adăugăm 10 lunguri de zahăr brun. Mixăm până se topește zahărul. Adaugăm gălbenușurile. Mixăm până sunt incorporate și gălbenușurile. Adăugăm 10 linguri de făină și...

Cozonac

In Dulciuri la 29 Apr 2016

Se opărește cu 0,250 kg lapte puțină făină , când se răcește se adaugă drojdia frecată cu puțin zahăr - aceasta reprezentând plămădeala pentru cozonac. Se bat  oule  - albușul impreună c-un praf de sare se mixează până când nu mai pot cade...

Tort cu nuca si ananas

In Torturi la 10 Aug 2014

Blat Pentru blat am batut intai albusurile de la cele 10 oua spuma , am adaugat 10 linguri de zahar si am continuat sa le bat cu mixerul , ulterior dupa ce zaharul s-a topit am adaugat galbenusurile si iar am amestecat. La final am adaugat  5 linguri de miez de nuca  si cele 10...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 26 Dec 2013

Tiramisu reţetă originală Se pregateste cafeaua cu ceva timp inainte ca sa se raceasca pana ne apucam de tiramisu. Cantitatea de cafea difera in functie de cat de mult tiramisu vom face. In cafea vom adauga dupa preferinte si whisky. Dupa ce s-a racit cafeaua ne apucam de facut...

Prajitura Dobra

In Prajituri la 8 Mai 2013

Coca cu cacao se imparte in doua adica se fac doua foi si se coc pe dosul unei tavi Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul se amesteca din nou pana se topeste acesta apoi se adauga si galbenusurile si iar se amesteca pana cand se incorporeaza si acestea. La final se adauga cele 6 linguri...

Placinta cu dovleac - aluat facut in casa

In Dulciuri la 14 Mar 2013

Se amesteca faina cu otetul, uleiul, sarea si cana de apa. Coca obtinuta se imparte in 3 parti, cele 3 parti se impart in alte 3 bilute fiecare, vom avea astfel 9 bilute de coca. Se intinde una din bile si se unge cu ulei apoi se mai intinde o alta bila si se pune deasupra primei bile si se unge...

Cornulete fragede

In Prajituri la 10 Mar 2013

Se amesteca untura cu borsul, se adauga faina si esenta de vanilie. Coca obtinuta se lasa la frigider 6 ore. Ulterior se intind bucati din coca, se taie sub diferite forme, in mijloc se adauga rahat.  Se pun la cuptor la foc mediu aproximativ 20 de minute. Cornuletele se dau prin zahar...

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2013

Peste faina se adauga o cana de untura, 2 oua, 100 grame unt, branza razuita ( eu am avut branza de oaie ) se adauga si drojdia dizolvata in putin lapte. Totul se amesteca si apoi se intinde se fac diferite forme, Se aseaza in tava. Saratelele se vor unge cu ou si apoi deasupra se adauga chimen....

Coca razuita

In Prajituri la 8 Feb 2013

Se cerne faina, apoi se adauga 3 oua, o cana de untura, o cana de zahar, 2 lingurite de bicarbonat de amoniu stins cu putin otet, sare si arome (eu am pus esenta de vanilie si lamaie ). Se framanta toate aceste ingrediente, coca rezultata nu trebuie sa fie prea tare. Ulterior 3/4 din coca se...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 2 Feb 2013

Se curata merele de coaja si se rad. Apoi se amesteca cu cele 2 cani de zahar. Se lasa 30 de minute pentru a se lasa zeama, apoi se adauga 3 oua , o lingurita de amoniac si 2 cani de faina. Compozitia se toarna in tava si se lasa la cuptor in jur de 30 de minute la foc mediu. Timpul poate varia...

Pui a la bunica

In Pui la 2 Feb 2013

Se transeaza puiul, se condimenteaza si se rumeneste pe toate partile in ulei intr-o tigaie pe aragaz. Se ung apoi bucatile de pui cu mustar amestecat cu usturoi pisat si se aseaza intr-o tava. Se pune deasupra ceapa tocata marunt, ardeiul tocat , sucul de rosii si sucul de la o lamaie. Se...

Afisate 1 - 12 din 12 retete    

Postari recente

publicat la 09.01.2018

Floare de colț

publicat la 27.10.2017

Fursecuri foarte fragede

publicat la 27.10.2017

Pezmeți

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]