aalliinnaa07

1

Bucataras
incepator

Hunedoara

Bucataras din 31.03.2012

RETETE141
PRIETENI309
Retete

Tarta fara coacere cu fructe

In Dulciuri la 11 Apr 2016

Blatul: Biscuitii ii zdrobim bine, apoi peste ei adaugam untul topit si amestecam bine. Punem biscuitii intr-o tava rotunda detasabila si o punem la frigider timp de 20 de minute. Intre timp se taie mango in bucati mici, iar capsunii in patru. Amestecam fructele si le adaugam in tava peste...

Tarta tatin

In Dulciuri la 19 Mar 2016

Masa: Intr-un bol punem faina, construim un "vulcan", iar in mijloc adaugam untul in bucati (untul sa fie la temperatura camerei), oul, apa si sarea. Amestecam ingredientele pana cand obtinem un aluat. Daca aluatul e prea tare, mai adaugam putina apa. Aluatul il invelim in folie de...

Chec 3 culori

In Dulciuri la 23 Oct 2015

punem intr-un bol ouale, iaurtul, uleiul, zaharul, faina si praful de copt. Amestecam toate ingredientele, apoi impartim compozitia in 3 parti egale, in care intr-una punem 2 lingurite de cacao, in cealalta coaja rasa de la o jumatate de portocala, si in cealalta parte vanilie dupa gust. Se...

Unt cu usturoi si marar

In Pt. carne la 20 Iun 2014

Untul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei. Usturoiul il curatam, se taie in doua, il punem intr-o strecuratoare de metal, punem strecuratoarea pe o ala in care am pus apa si am lasato sa fiarba. Usturoiul se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se ia strecuratoarea de pe oala. Untul l-am pus...

Tortellini de casa umplute cu ficat de pui

In Tortellini la 17 Iun 2014

Aluatul: Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam aluatul 20 de minute pe masa de lucru pe care am tapetato cu faina pana acesta devine elastic. Aluatul il dam prin masina pana acesta se intinde bine si devine subtire. Se poate intinde si cu sucitorul daca nu aveti masina....

Prajitura Snickers

In Prajituri la 17 Iun 2014

Foile le-am cumparat (sunt foi piscot pentru prajitura), deoarece cuptorul meu este stricat, dar am scris ingredientele blatului si o sa scriu si cum se prepara acesta. Blat: Albusurile se bat spuma cu putina sare, apoi se adauga zaharul treptat si zeama de lamaie. Dupa ce s-au intarit...

Chiftele de dovlecei cu branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2014

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gaurile mici. Intr-un alt vas pe aceasi razatoare dam si branza de oaie. Dovleceii dati pe razatoare ii scurgem de apa pe care au lasat-o si ii punem peste branza. Peste branza si dovlecei adaugam ouale, mararul tocat marunt si...

Cheesecake cu ciocolata

In Dulciuri la 16 Iun 2014

Blatul: Biscuitii ii maruntim la robot. Ciocolata o topim la baie de aburi impreuna cu frisca lichida si untul amestecand cu telul pana cand ciocolata se topeste si ingredientele se omogenizeaza bine. Ciocolata topita se pune peste biscuitii maruntiti si se amesteca...

Clatite umplute cu branza sarata, marar si sunca

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2014

Intr-un bol amestecam ouale cu faina folosind telul. Apoi adaugam treptat apa, iar la final adaugam untul si sarea. Trebuie sa obtinem un aluat subtire si cremos. Pentru umputura, dam pe razatoarea mare branza si sunca, iar mararul il tocam marunt si amestecam toate ingredientele. Intr-o...

Gris cu lapte si gem de caise

In Mancare copii la 8 Mai 2014

Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat intr-o cratita cu fundul mai gros. Cand laptele incepe sa clocoteasca se adauga grisul , in ploaie si amestecam continuu.Focul trebuie sa fie mic. Adaugam coaja rasa de lamaie si il lasam sa fiarba 9 minute, mestecand din cand in cand pentru a...

Pastai scazute cu usturoi

In Mancaruri de post la 10 Apr 2014

Eu am avut pastai fierte la borcan. Daca folositi pastai crude, trebuie curatate capetele si le rupem in 2-3 bucati. Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei, apoi se adauga 3 catei de usturoi zdrobiti si rosia curatata de pielita si taiata cubulete si mai lasam 1 minut. Apoi adaugam...

Langosi cu branza si sunca

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2014

Intr-un castron spargem ouale, adaugam iaurtul, uleiul, sarea si bicarbonatul. Apoi adaugam faina si framantam bine aluatul. Aluatul il lasam putin sa creasca, apoi intindem o foaie nu foarte groasa si o taiem patratele sau triunghiuri. Pe fiecare patratel punem branza data pe razatoare...

Gogosi aromate cu portocala

In Dulciuri la 3 Mar 2014

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt. In alt bol frecam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam laptele si amestecam pana cand zaharul se topeste. Amestecul de lapte il adaugam treptat peste faina amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase, la...

Paste la cuptor cu branza sarata - Reteta pentru un pranz gustos

In Paste la 2 Mar 2014

Cum se prepara Paste la cuptor cu branza sarata - Reteta pentru un pranz gustos Fierbem pastele conform intructiuniilor de pe pachet, apoi la pun sub un jet de apa rece si apoi le lasam sa se scurga. Ungem o tava cu unt, apoi punem pesmetul si jumatate din paste, apoi jumatate din branza pe...

Tort cu iaurt si afine

In Torturi la 2 Mar 2014

Blat: Ouale le amestecam cu zaharul, apoi le punem la bain-marie si le incalzim putin. Dupa ce s-au incalzit le luam de pe bain-marie si le mixam pana cand amestecul se raceste si isi dubleaza volumul. Apoi adaugam faina si praful de copt si amestecam bine cu o lingura de lemn. Compozitia...

Cartofi umpluti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2014

Cartofii se spala, ii uscam si ii taiem pe jumatate. Scobim cartofii cu o lingurita pana ramane o coaja de 1 cm grosime. Punem cartofii intr-o tava pe care am unso cu margarina si o introducem la cuptor pana pregatim umplutura. Umplutura: Taiem marunt sunca, ardeiul, ciupercile, ceapa,...

Placinta de foietaj cu ciuperci si branza

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2014

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem jumatate din aluatul de foietaj. Intr-o tigaie topim untul, adaugam faina, apoi laptele pe rand  si amestecam 2-3 minute pana se ingroasa sosul. Dupa ce s-a ingrosat oprim focul si il lasam cateva minute deoparte sa se racoreasca putin. Apoi...

Prajitura cu crema de lapte si cocos

In Dulciuri la 24 Feb 2014

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, , faina si praful de copt. Blatul il punem intr-o tava mai mica, in care am pus hartie pentru copt si il punem la...

Clatite caramelizate cu portocale

In Dulciuri la 2 Feb 2014

Aluatul de clatite il preparam astfel: se bat ouale putin cu telul, apoi adaugam laptele, uleiul, coaja de portocala rasa, zaharul vanilat, putina sare si la sfarsit adaugam pe rand faina amestecand incontinuu cu telul, pana obtinem un aluat de consistenta unei smantani fluide. In tigaie se pune...

Pizza cu sunca si ciuperci

In Pizza la 26 Ian 2014

Blatul: Se dizolva drojdia in 250 ml apa calduta, apoi adaugam zaharul, sarea si uleiul. La sfarsit adaugam toata faina si amestecam bine pana se incorporeaza bine. Alatul il lasam la crescut 30 de minute. Intre timp, feliem ciupercile si sunca, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica....

Prajitura marmorata

In Dulciuri la 25 Ian 2014

Albusurile le separam de galbenusuri. Albusurile se mixeaza pana devin o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul pudra mixand in continuare.  Apoi mestecand cu o lingura de jos in sus adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, praful de copt si faina. Impartim aluatul in doua,...

Sarmale cu ciuperci

In Mancaruri de post la 22 Ian 2014

Varza dulce o curatam de frunzele ofilite. Intr-o oala mare punem apa cu sare, cand incepe sa fiarba adaugam varza 2 minute, apoi o scoatem si desprindem frunzele de la suprafata, dupa care adaugam varza din nou in apa si lasam sa fiarba pana se desprind si restul frunzelor. Ceapa o tocam,...

Spaghete cu sos de smantana, pui si ciuperci

In Spaghete la 22 Ian 2014

Spaghetele le-am fiert conform intructiunilor de pe pachet. Pieptul de pui l-am pus la fiert in apa cu putina sare timp de 30 de minute. Dupa ce s-a fiert il scoatem din apa si il punem la racit, dupa care il taiem bucatele. Ciupercile le curatam de coaja si le taiem felii. Intr-o tigaie...

Desert prajitura Cocosana

In Prajituri la 20 Ian 2014

Blatul:  Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, cacaua, faina si praful de copt. Blatul il punem intr-o tava mai mica, in care am pus hartie pentru copt si il...

Prajitura cu foaie sfaramata si rom

In Prajituri la 19 Ian 2014

Foile: pentru foi amestecam toate ingredientele pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.  Aluatul obtinut il punem la frigider timp de 1 ora , apoi il impartim in 3 parti egale. Ungem dosul unei tavi cu ulei , intindem pe rand cele 3 foi si le coacem pe fiecare cate 10-15 minute...

Prajitura cu mac

In Prajituri la 19 Ian 2014

Blat: Albusurile se bat spuma tare si se pune pe rand zaharul. Apoi adaugam macul, nuca de cocos si faina pe care am amestecat-o cu praful de copt, amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus pana se omogenizeaza toate. Punem blatul intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si introducem...

Ciorba de cartofi cu carne de porc

In Supe/Ciorbe la 3 Ian 2014

Ceapa o curatam, o spalam, o taiem marunt si o punem la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa adaugam carnea pe care o taiem in bucati mici si o calim 2 minute si pe ea. Cartofii, morcovii, pastranacul se curata, se spala si se taie bucati si le punem in oala peste carne, apoi adaugam 3.5-4L...

Tort cu fructe si mascarpone

In Dulciuri la 3 Ian 2014

Frecam spuma zaharul cu galbenusurile, adaugam crema mascarpone, esenta de vanilie si omogenizam amestecul. Separat amestecam frisca cu mixerul pana devine tare, apoi adaugam pe rand frisca in crema de mascarpone mixand in continuare. Intr-o tava de tort am pus un rand de piscoturi pe care...

Negresa de post cu visine

In Dulciuri la 15 Dec 2013

Intr-o oala punem apa si zaharul si amestecam pana cand zaharul se topeste. Cand zaharul s-a topit luam oala de pe foc si punem apa cu zaharul topit intr-un bol mare, apoi adaugam uleiul, 3 linguri cacao, praful de copt, coaja rasa de la o portocala si esenta de vanilie, le amestecam bine pe...

Snitel de porc in crusta

In Aperitive / Garnituri la 14 Dec 2013

Carnea o caondimentam cu sare si piper si o lasam putin in frigider. Intre timp preparam crusta: Mararul l-am tocat marunt, apoi am adaugat busuioc uscat si le amestecam cu parmezanul, galbenusul si untul topit. Se poate adauga si parmesan in aceasta compozitie. Feliile de carne le prajim...

Afisate 1 - 30 din 141 retete    

Postari recente

publicat la 11.04.2016

Tarta fara coacere cu fructe

publicat la 19.03.2016

Tarta tatin

publicat la 23.10.2015

Chec 3 culori

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Astazi nu am prea multe sa-ti spun. Retine doar ca "un prieten bun face mai mult decat o punga cu galbeni"

 
 
 
Retete preferate
Pui manastiresc

Voturi:61

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]