Prajitura Snickers

de aalliinnaa07 in Prajituri, 17 Iun 2014 | 26692 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Merisor, arata foarte bine prajitura si am zis sa o incerc si eu. Este o prajitura foarte delicioasa!
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-snickers-57878.html

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 1 varf lingurita sare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 9 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 250 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • Glazura alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • Caramel:
  • 10 linguri zahar
  • 8 galbenusuri
  • 250 g unt (65%)
  • 200 g alune nesarate
  • 1 varf lingurita sare
  • Glazura neagra:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Foile le-am cumparat (sunt foi piscot pentru prajitura), deoarece cuptorul meu este stricat, dar am scris ingredientele blatului si o sa scriu si cum se prepara acesta.

Blat:

Albusurile se bat spuma cu putina sare, apoi se adauga zaharul treptat si zeama de lamaie. Dupa ce s-au intarit albusurile se adauga nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt, dar amestecam cu o lingura de lemn sau cu telul. O tava se tapeteaza cu hartie de copt si punem blatul si il coacem la cuptortul preincalzit timp de 30 de minute la foc mic.

Glazura alba

Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei si ciocolata rupta in bucatele mici si o topim la baie de aburi. Dupa ce s-a topit ciocolata o punem peste blatul putin racit. (Blatul se poate taia in 2 sau se lasa asa) Tava o dam la rece sa se intareasca ciocolata pana facem caramelul.

Caramelul: 

Intr-o cratita punem 8 linguri de zahar si il caramelizam la foc mic amestecand continuu sa nu se arda. Apoi adaugam untul si amestecam bine pana acesta se topeste. Dupa ce s-a topit adaugam cele 8 galbenusuri amestecate cu 2 linguri de zahar, lasam pe foc si amestecam continuu pana cand se va ingrosa crema ca o budinca.

Dupa ce s-a ingrosat luam de pe foc, adaugam alunele, amestecam si lasam crema sa se raceasca putin (cat sa suporte degetul la incercare). Caramelul il turnam peste glazura alba si dam tava din nou la rece.

Glazura neagra:

Intr-o cratita punem 2 linguri ulei si ciocolata rupta bucati pe care o topim la baie de aburi. Glazura se pune peste crema (daca ati taiat blatul in 2 se pune asa: 1 foaie, glazura alba, caramelul, cealalta foaie si deasupra glazura neagra).

Eu daca am cumparat foile am avut 3 foi si am asamblat prajitura astfel: foaie-glazura alba-foaie-caramel-foaie-glazura neagra. Pentru ornat am folosit ciocolata alba.

Prajitura o tinem la frigider! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

dantes 1

20.09.2015, 06:32

Delicioasa!

Zebra 1

20.09.2015, 13:35

Felicitari pt.reteta,abia astept sa o fac si eu ! Cred ca va fi f.buna,la fel ca si batonul "Snickers"! Zebra.

Criss 1

20.09.2015, 15:34

Arata foarte bine si sigur e pe gustul meu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu gem, nuca si biscuiti