Prima data, coacem sfecla in cuptor si punem cartofii in coaja, la fiert. Cand sunt gata fiecare, se lasa sa se raceasca.
Sfecla rece se curata si se da pe razatoarea mare. Morcovul de asemeni, se da pe razatoarea mare.
Cartofii se curata de coaja si se taie in cubulete.Ceapa verde se taie...
Cartofii fierti in coaja, se curata si se taie in cuburi.Taiem ceapa verde felii fine, ouale fierte se taie cuburi si ele. Oprim un galbenus fiert deoparte pentru decor.
Castravetii murati se taie felii si se adauga la restul compozitiei.
Maioneza se face dintr-un ou intreg, o lingura...
Incingem o tigaie neaderenta, punem un strat uniform de cascaval ras, de marimea unei clatite mici. Cand s-a topit, dam tigaia deoparte si scoatem clatita de cascaval pe care o punem peste un bol de sticla. Presam pentru a lua forma bolului.
Salata se spala si se usuca. Renuntam la...
Merele se curata de coaja si casuta de seminte. Se dau pe razatoarea mare. Stropim merele rase cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
Morcovii se curata de coaja si se dau si acestia pe razatoarea mare. Amestecam merele si morcovii cu maioneza. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Dam la...
Pestele se curata de piele si oase. Se rupe in fasii.
Cartofii si morcovii se fierb in apa, la care adaugam si sare pentru gust.
Legumele fierte si racite, se taie felii. Ceapa se taie pestisori. Amestecam pestele cu cartofii, morcovii, ceapa, la care adaugam maioneza, bineinteles facuta in...
Dovleacul copt se curata de coaja si partile prea uscate in timpul coacerii. Se paseaza pana devine un piure fin. Daca doriti sa folositi dovleac fiert, se poate si asa. Ciocolata se topeste pe baie de aburi . Ouale se bat bine impreuna cu mierea si untul topit, dar cat se poate mai rece....
Ouale, zaharul si untul se freaca spuma. Adaugam cacaua, vinul, praful de copt si faina si se mixeaza pana cand compozitia este omogena. Se scot visinele din dulceata si se pun in compozitie, iar ciocolata se rupe in cubulete si se amesteca si ea in compozitia de chec. O forma de chec...
Sfecla rosie se curata de coaja si se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand fierbe apa adaugam si pastele si le lasam sa fiarba si apoi sa se raceasca in apa in care au fiert pentru a se colora cat mai bine.Din dovlecel taiem felii de 5 mm grosime din care apoi decupam fata de...
Stafidele se pun intr-un sirop facut din esenta de rom,1 lingura de zahar si 50 ml apa.
Pastele se fierb 4-5 min doar(nu trebuie sa fie foarte fierte).Se scurg apoi din apa.
Branza se amesteca impreuna cu doua oua,smantana,stafidele scurse din sirop.Amestecam si pastele fierte in aceasta...
Pastele se fierb al dente in apa cu sare.
Sparanghelul se rupe de la partea lemnoasa si se opareste un min in apa cu sare dupa care se scoate in apa rece pentru a-si pastra culoarea si a opri procesul de gatire.
Taiem sparanhelul apoi in felii de 1 cm pe diagonala si il punem in putin ulei...
Ciupercile taiate felii se pun la calit in putin ulei.Adaugam sare si piper peste ele.Cand sunt gata,adica nu mai avem zeama in tigaie le dam deoparate.
Ardeiul gras se taie cubulete.
Branza se amesteca cu smantana si 200 gr cascaval ras.
Ungem tava de gatit cu putin unt.
Asezam un rand...
Ceapa tocata se pune la calit in putin ulei.Adaugam morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat marunt.Cand legumele s-au inmuiat putin adaugam usturoiul taiat foarte marunt,ciupercile taiate felii,tijele de telina.Adaugam carnea,rosiile taiate marunt,sare,piper,oregano dupa gust.Completam cu...
Pastele se fierb al dente,apoi se scurg.
Inainte de a fierbe pastele trebuie sa pregatim sosul.
Ciupercile taiate felii subtiri se pun la calit in putin ulei,adaugam langa ele si rosiile taiat in cuburi mici.Cand ciupercile sunt aproape gata se adauga sunca taiata fasii.Amestecul din plicuri...
Legumele se curata si se taie in cuburi.Punem uleiul la incins ,adaugam ceapa,morcovul,telina si pastarnacul taiat cubulete.
Lasam cateva min sa se inmoaie dupa care adaugam ardeii si apoi rosiile.Punem apa si cand da in clocot vom adauga si orezul.
Punem cubul de supa,adaugam sare si piper...
Spanacul se curata si se spala bine in cateva randuri de apa daca este mai marunt,sau frunza cu frunza sub jet de apa pentru a inlatura orice urma de nisip sau pamant.
Punem intr-un vas apa la fiert in care adaugam o lingura de sare.Cand apa clocoteste adaugam spanacul si-l lasam sa fiarba in...
Faina se amesteca cu praful de copt si apoi cu margarina.Adaugam smanatana si branza data pe razatoare . Aluatul astfel obtinut se impacheteaza in folie si se lasa la rece 2-3 ore.
Pentru a face covrigeii se intinde foaie de 0,5 mm pe care apoi o vom taia cu forma de covrigei.
Covrigeii se...
Margarina se mixeza spuma cu zaharul,adaugam ouale si coaja de lamaie.La urma adaugam si smantana.Adaugam la compozitie faina si praful de copt si framantam pana cand obtinem un aluat usor de modelat fara a se lipi de maini.
Punem aluatul in pistolul pentru facut biscuiti si cu forma preferata...
Se amesteca margarina cu galbenusurile si zaharul,adaugam laptele,praful de copt si apoi faina pana cand avem un aluat uniform si sa nu se lipeasca de maini.Nu trebuie sa fie un aluat foarte tare.
Se impacheteaza aluatul in folie alimentara si se lasa la rece 2-3 ore.Glazura:
Albusurile se...
Pestele curatat de solzi si intestine se fileteaza.Se lasa cu piele.Portionam apoi bucatile de peste(eu le-am taiat in jumatate. Se sareaza si pipareaza si se lasa cateva min dupa care se pune la prajit in tigaia incinsa in putin ulei.Prajim pestele pe partea cu pielea prima data si apoi il...
Ceapa tocata marunt se pune la calit in ulei la care adaugam usturoiul tocat foarte marunt.
Adaugam la calit morcovul taiat in fasii cu ajutorul curatitorului de legume.
Dupa 2-3 min adaugam si bucatile de ardei .Lasam cateva min sa se inmoaie legumele,adaugam sare si piper iar la final...
Ceapa tocata se pune la calit in tigaie in ulei.Adaugam ciupercutele taiate felii cu tot cu codite.Lasam sa se caleasca ciupercile dupa care adugam ficateii de pui.Amestecam usor in tigaie sa nu rupem ficateii.Inainte de a lua tigaia de pe foc cu 2-3 min adaugam sare si piper si de asemeni...
Se face un aluat din aceste ingrediente din care se coc 4 foi. Aluatul trebuie sa fie usor de modelat, nu trebuie sa se lipesca de maini dar nici prea tare.
Crema:
Budinca se fierbe si se raceste.Se mixeaza apoi impreuna cu frisca si la final adaugam si zeama de lamaie.Impartim...
Ciupercile se spala si se curata de cozi,pe care nu le folosim.Palaria ciupercilor se taie in felii.
Pieptul de pui se taie cuburi.
Ceapa taiata julien se inabusa in unt,dupa care adaugam carnea si lasam cateva min.Cand carnea s-a albit se adauga ciupercile,delikat-ul,piperul si...
Preparam o omleta din: oua,ciuperci,cepa,ardei.
Ciupercile si ceapa tocate marunt se pun la calit in putin ulei.Adaugam ardeiul tocat si el marunt,sare si piper.Lasam sa se raceasca amestecul de legume.
Ouale batute se amesteca cu legumele si apoi se pun intr-o tava si se da la cuptor 10-15...
Taieteii se fierb al dente.Se scurg si se clatesc in apa rece.
Supa de legume am avut eu se pune la fiert impreuna cu sosul de soia,ardeiul,sucul de lamaie si zaharul.
Scoatem ardeiul dupa ce a dat cateva clocote si adaugam crevetii si fideaua fiarta.Se mai las a2-3 min.
Se da deoparte de...
Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar pana obtinem o compozitie albicioasa si spumoasa.Adaugam untul moale,apoi mustul,cacaua,praful de copt si faina.
Albusurile se bat spuma,apoi se adauga zaharul si se bat pana acesta se topeste.Incorporam amestecand usor...
Ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine.Framantam aluatul si-l lasam la crescut 45 mi dupa care-l punem intr-o forma rotunda(20 cm diametru) si-l mai lasam sa cresca iar 30 min si apoi il dam la cuptor la foc mediu.Cand este copt il scoatem din forma si-l lasam sa se raceasca....
Deoarece eu am vrut un tort mai mare am copt doua blaturi.Am copt un blat in forma de 30 cm.
Se încălzeşte cuptorul la 180ºC(gaz 4). Pentru blat, se bate untul cu zahărul, apoi se adaugă amestecând făina, praful de copt, vanilia şi ouăle. Se toarnă compoziţia...
Drojdia se lichefiaza cu o lingura de zahar.
Faina se pune intr-un vas,se adauga zaharul,coaja de lamaie si portocala,esenta,uleiul,galbenusurile,drojdia lichefiata si laptele.Se framanta aluatul care se lasa sa cresca.
Dupa ce a crescut se framanta din nou si se imparte in parti egale(portii...
Varza murata se toaca fin si se scurge de zeama.
Umplutura:
Ceapa se curata si se toaca marunt,apoi se caleste in putin ulei.Adaugam orezul si condimentele si apoi carnea.Amestecam totul impreuna si stingem focul.Adaugam verdeata si potrivim de sare.
Intr-o tava ceramica am pus un...
Salata de cartofi si sfecla rosie
Prima data, coacem sfecla in cuptor si punem cartofii in coaja, la fiert. Cand sunt gata fiecare, se lasa sa se raceasca. Sfecla rece se curata si se da pe razatoarea mare. Morcovul de asemeni, se da pe razatoarea mare. Cartofii se curata de coaja si se taie in cubulete.Ceapa verde se taie...
Salata de cartofi cu maioneza
Cartofii fierti in coaja, se curata si se taie in cuburi.Taiem ceapa verde felii fine, ouale fierte se taie cuburi si ele. Oprim un galbenus fiert deoparte pentru decor. Castravetii murati se taie felii si se adauga la restul compozitiei. Maioneza se face dintr-un ou intreg, o lingura...
Salata de pere in cupe de cascaval
Incingem o tigaie neaderenta, punem un strat uniform de cascaval ras, de marimea unei clatite mici. Cand s-a topit, dam tigaia deoparte si scoatem clatita de cascaval pe care o punem peste un bol de sticla. Presam pentru a lua forma bolului. Salata se spala si se usuca. Renuntam la...
Salata de mere si morcovi mov
Merele se curata de coaja si casuta de seminte. Se dau pe razatoarea mare. Stropim merele rase cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Morcovii se curata de coaja si se dau si acestia pe razatoarea mare. Amestecam merele si morcovii cu maioneza. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Dam la...
Salata cu peste afumat si morcov mov
Pestele se curata de piele si oase. Se rupe in fasii. Cartofii si morcovii se fierb in apa, la care adaugam si sare pentru gust. Legumele fierte si racite, se taie felii. Ceapa se taie pestisori. Amestecam pestele cu cartofii, morcovii, ceapa, la care adaugam maioneza, bineinteles facuta in...
Chec cu dovleac si ciocolata
Dovleacul copt se curata de coaja si partile prea uscate in timpul coacerii. Se paseaza pana devine un piure fin. Daca doriti sa folositi dovleac fiert, se poate si asa. Ciocolata se topeste pe baie de aburi . Ouale se bat bine impreuna cu mierea si untul topit, dar cat se poate mai rece....
Chec cu vin, ciocolata si visine
Ouale, zaharul si untul se freaca spuma. Adaugam cacaua, vinul, praful de copt si faina si se mixeaza pana cand compozitia este omogena. Se scot visinele din dulceata si se pun in compozitie, iar ciocolata se rupe in cubulete si se amesteca si ea in compozitia de chec. O forma de chec...
Penne rigate in salata vesela
Sfecla rosie se curata de coaja si se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand fierbe apa adaugam si pastele si le lasam sa fiarba si apoi sa se raceasca in apa in care au fiert pentru a se colora cat mai bine.Din dovlecel taiem felii de 5 mm grosime din care apoi decupam fata de...
Paste cu branza si mere caramelizate
Stafidele se pun intr-un sirop facut din esenta de rom,1 lingura de zahar si 50 ml apa. Pastele se fierb 4-5 min doar(nu trebuie sa fie foarte fierte).Se scurg apoi din apa. Branza se amesteca impreuna cu doua oua,smantana,stafidele scurse din sirop.Amestecam si pastele fierte in aceasta...
Paste cu sparanghel si sos carbonara
Pastele se fierb al dente in apa cu sare. Sparanghelul se rupe de la partea lemnoasa si se opareste un min in apa cu sare dupa care se scoate in apa rece pentru a-si pastra culoarea si a opri procesul de gatire. Taiem sparanhelul apoi in felii de 1 cm pe diagonala si il punem in putin ulei...
Lasagna cu sos de branza si ciuperci
Ciupercile taiate felii se pun la calit in putin ulei.Adaugam sare si piper peste ele.Cand sunt gata,adica nu mai avem zeama in tigaie le dam deoparate. Ardeiul gras se taie cubulete. Branza se amesteca cu smantana si 200 gr cascaval ras. Ungem tava de gatit cu putin unt. Asezam un rand...
Fusilli colorate cu ragu
Ceapa tocata se pune la calit in putin ulei.Adaugam morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat marunt.Cand legumele s-au inmuiat putin adaugam usturoiul taiat foarte marunt,ciupercile taiate felii,tijele de telina.Adaugam carnea,rosiile taiate marunt,sare,piper,oregano dupa gust.Completam cu...
Spaghetti milanese
Pastele se fierb al dente,apoi se scurg. Inainte de a fierbe pastele trebuie sa pregatim sosul. Ciupercile taiate felii subtiri se pun la calit in putin ulei,adaugam langa ele si rosiile taiat in cuburi mici.Cand ciupercile sunt aproape gata se adauga sunca taiata fasii.Amestecul din plicuri...
Ciorba de legume de post
Legumele se curata si se taie in cuburi.Punem uleiul la incins ,adaugam ceapa,morcovul,telina si pastarnacul taiat cubulete. Lasam cateva min sa se inmoaie dupa care adaugam ardeii si apoi rosiile.Punem apa si cand da in clocot vom adauga si orezul. Punem cubul de supa,adaugam sare si piper...
Supa de spanac de post
Spanacul se curata si se spala bine in cateva randuri de apa daca este mai marunt,sau frunza cu frunza sub jet de apa pentru a inlatura orice urma de nisip sau pamant. Punem intr-un vas apa la fiert in care adaugam o lingura de sare.Cand apa clocoteste adaugam spanacul si-l lasam sa fiarba in...
Covrigei cu susan
Faina se amesteca cu praful de copt si apoi cu margarina.Adaugam smanatana si branza data pe razatoare . Aluatul astfel obtinut se impacheteaza in folie si se lasa la rece 2-3 ore. Pentru a face covrigeii se intinde foaie de 0,5 mm pe care apoi o vom taia cu forma de covrigei. Covrigeii se...
Fursecuri spritate
Margarina se mixeza spuma cu zaharul,adaugam ouale si coaja de lamaie.La urma adaugam si smantana.Adaugam la compozitie faina si praful de copt si framantam pana cand obtinem un aluat usor de modelat fara a se lipi de maini. Punem aluatul in pistolul pentru facut biscuiti si cu forma preferata...
Cosulete cu nuca si dulceata de nuci verzi
Se amesteca margarina cu galbenusurile si zaharul,adaugam laptele,praful de copt si apoi faina pana cand avem un aluat uniform si sa nu se lipeasca de maini.Nu trebuie sa fie un aluat foarte tare. Se impacheteaza aluatul in folie alimentara si se lasa la rece 2-3 ore.Glazura: Albusurile se...
Salau cu orez si naut
Pestele curatat de solzi si intestine se fileteaza.Se lasa cu piele.Portionam apoi bucatile de peste(eu le-am taiat in jumatate. Se sareaza si pipareaza si se lasa cateva min dupa care se pune la prajit in tigaia incinsa in putin ulei.Prajim pestele pe partea cu pielea prima data si apoi il...
Orez cu ardei gras colorat -de post
Ceapa tocata marunt se pune la calit in ulei la care adaugam usturoiul tocat foarte marunt. Adaugam la calit morcovul taiat in fasii cu ajutorul curatitorului de legume. Dupa 2-3 min adaugam si bucatile de ardei .Lasam cateva min sa se inmoaie legumele,adaugam sare si piper iar la final...
Ficatei cu ciupercute
Ceapa tocata se pune la calit in tigaie in ulei.Adaugam ciupercutele taiate felii cu tot cu codite.Lasam sa se caleasca ciupercile dupa care adugam ficateii de pui.Amestecam usor in tigaie sa nu rupem ficateii.Inainte de a lua tigaia de pe foc cu 2-3 min adaugam sare si piper si de asemeni...
Prajitura cu bulion
Se face un aluat din aceste ingrediente din care se coc 4 foi. Aluatul trebuie sa fie usor de modelat, nu trebuie sa se lipesca de maini dar nici prea tare. Crema: Budinca se fierbe si se raceste.Se mixeaza apoi impreuna cu frisca si la final adaugam si zeama de lamaie.Impartim...
Pui parizian cu budinca de gris
Ciupercile se spala si se curata de cozi,pe care nu le folosim.Palaria ciupercilor se taie in felii. Pieptul de pui se taie cuburi. Ceapa taiata julien se inabusa in unt,dupa care adaugam carnea si lasam cateva min.Cand carnea s-a albit se adauga ciupercile,delikat-ul,piperul si...
Rulada din piept de gasca
Preparam o omleta din: oua,ciuperci,cepa,ardei. Ciupercile si ceapa tocate marunt se pun la calit in putin ulei.Adaugam ardeiul tocat si el marunt,sare si piper.Lasam sa se raceasca amestecul de legume. Ouale batute se amesteca cu legumele si apoi se pun intr-o tava si se da la cuptor 10-15...
Supa de creveti
Taieteii se fierb al dente.Se scurg si se clatesc in apa rece. Supa de legume am avut eu se pune la fiert impreuna cu sosul de soia,ardeiul,sucul de lamaie si zaharul. Scoatem ardeiul dupa ce a dat cateva clocote si adaugam crevetii si fideaua fiarta.Se mai las a2-3 min. Se da deoparte de...
Tort cu capsuni si must
Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar pana obtinem o compozitie albicioasa si spumoasa.Adaugam untul moale,apoi mustul,cacaua,praful de copt si faina. Albusurile se bat spuma,apoi se adauga zaharul si se bat pana acesta se topeste.Incorporam amestecand usor...
Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci
Ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine.Framantam aluatul si-l lasam la crescut 45 mi dupa care-l punem intr-o forma rotunda(20 cm diametru) si-l mai lasam sa cresca iar 30 min si apoi il dam la cuptor la foc mediu.Cand este copt il scoatem din forma si-l lasam sa se raceasca....
Tort cu spuma de fructe de padure
Deoarece eu am vrut un tort mai mare am copt doua blaturi.Am copt un blat in forma de 30 cm. Se încălzeşte cuptorul la 180ºC(gaz 4). Pentru blat, se bate untul cu zahărul, apoi se adaugă amestecând făina, praful de copt, vanilia şi ouăle. Se toarnă compoziţia...
Branzoaice trandafir
Drojdia se lichefiaza cu o lingura de zahar. Faina se pune intr-un vas,se adauga zaharul,coaja de lamaie si portocala,esenta,uleiul,galbenusurile,drojdia lichefiata si laptele.Se framanta aluatul care se lasa sa cresca. Dupa ce a crescut se framanta din nou si se imparte in parti egale(portii...
Varza a la Cluj
Varza murata se toaca fin si se scurge de zeama. Umplutura: Ceapa se curata si se toaca marunt,apoi se caleste in putin ulei.Adaugam orezul si condimentele si apoi carnea.Amestecam totul impreuna si stingem focul.Adaugam verdeata si potrivim de sare. Intr-o tava ceramica am pus un...