Am facut acest desert in cantitate mai mare pt dus cadou ( consider ca un cadou dulce , este mai personal si pe langa faptul ca este delicios exprima o dedicatie mai aparte) Au iesit minunati asa va dau reteta gasita de mine, aici in Franta, intr-o revista cu retete de altadata.
Preparare: Se mixeaza untul lasat la temperatura camerei cu jumatate cantitatea de zahar si cu cate un galbenus pus pe rand pana obtinem o spuma omogena. Se amesteca faina cu migdalele macinate si cu ciocolata rasa. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar si apoi se incorporeaza pe rand faina amestecata cu migdalele si ciocolata rasa si spuma de unt obtinuta in prima etapa. Se obtine o pasta groasa, care se pune in formele de muffins unse in prealabil cu unt.
Se coc la 200 de grade 10 minute si apoi se scade temperatura la 180 de grade si se mai lasa 10-15 minute in functie de cuptor. Eu i-am copt la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub tava cu muffins ca sa fiu sigura ca nu se ard. Se ung cu gem de caise imediat ce ii scoatem si se scot din forme la un minut-doua dupa ce i-am scos din cuptor.
Le punem apoi la fiecare care o hartiuta , eu am avut colorate diferit si ii garnisim dupa inspiratie pe unii am pus ciocolata topita si bombonele decorative si o cireasa .
Pe altii am pus ciocolata topita si cocos, am garnisit cu ciocolata topita, o bordura de bombonele decorative si o bomboana M&M in varf.
Am mai decorat cu ciocolata topita si o bordura de migdale macinate si in varf am pus o corola de petale de migdale.
I-am ambalat in cutii transparente, combinatii de mai multe decoruri si gata cadoul dulce sau de ce nu gata pentru a fi serviti alaturi de prieteni.