Va propun acest chec sarat, ideal pentru un aperitiv lejer sau o cina usoara, merge minunat si servit simplu si acompaniat de o salata buna de cruditati.
Preparare : taiem marunt maslinele si branza feta, eu am folosit masline negre in ulei de masline si am luat branza feta facuta in Grecia :) daca o sa gustati vreodata o sa vedeti de ce prefer reteta originala de feta .
Intr-un bol mare amestecam faina cu praful de copt. In centru punem ouale, uleiul si laptele caldut , putina sare si piper si amestecam bine pana la omogenizare.
In aluatul facut punem apoi maslinele si feta si amestecam incet cu o spatula pana la omogenizare.Se toarna intr-o forma de chec facuta cu unt si faina .
Se coace in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade pentru 30-35 minute. Dupa ce il scoateti lasati sa se raceasca aproape complet inainte de a-l scoate din tava.
Este bun si caldut si rece, foarte aromat, il recomand cu caldura !