Pentru o masura de malai grisat (ca sa scapi de probleme si asteptare) trebuie 2 1/2 masuri de apa. Apa cu sare se pune pe foc si in momentul in care fierbe se toarna malaiul incet incet amestecand ca sa nu faca cololoase. Se amesteca apoi 5-10 minute pe foc mic si gata.
Cand s-a racit...
Se spala ficateii, se scurg de apa, se sareaza si se invelesc in muschiul file. Se prind la capete cu scobitori, se pun intr-un vas de iena , se stropesc cu ulei si cu putina apa. Se dau la cuptor pana se rumenesc.
Merg foarte bine ca aperitive sau ca fel doi langa mamaliguta, normal :)!
-Se curata merele de coaja si se scot samburii din interior (merele se pot lasa intregi sau taiate jumatati - eu le-am lasat intregi)
-Se pun merele in tava cu 200 g zahar si 1/2 pachet de unt taiat cubulete.
-Se dau la cuptor pana zaharul si untul se topesc si formeaza un sirop gros in tava...
Caramelizam zaharul intr-o craticioara adanca. Se adauga cateva linguri de apa, una cate una, pana devine un sirop curgator. Punem colorantul alimentar si se lasa sa fiarba putin. Spalam merele si le stergem bine. Intr-un vas cu apa rece, tinem putin merele sa se raceasca. Infigem cate un bat de...
Pui vinul impreuna cu coniacul intr-un recipient. Adaugi zaharul, perele, lamaile si portocalele taiate felii impreuna cu batonul de scortisoara.
Dai recipientul la frigider pentru 4 ore. Se strecoara-daca vrei, dar se pot lasa si fructele in bautura. Pui apa minerala inainte sa servesti...
Speli puiul si il lasam sa se scurga. Inmoi painea in lapte si o storci bine. Speli ciupercile, le tai marunt si le calesti putin. Ficatul il speli bine si il dai prin masina de tocat. Freci untul spuma, adaugi tocatura, ciupercile, ouale si condimentezi cu sare si piper. Amesteci bine totul pana...
Se pun aripile la fiert cam 10 minute si apoi se dezoseaza si se opreste osul mare al fiecarei aripi. Se taie pieptul de pui cat mai subtire si se stropeste cu zeama de lamaie. Amestecam untul cu mararul tocat si Delicat Barbeque. Se unge pieptul cu acest amestec, apoi se ruleaza bucata de piept...
Punem la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare. Cand sunt fierte, le clatim cu apa rece si le lasam la scurs. Separat batem ouale cu smantana si piperul. Taiem cubulete mici sunca si cascavalul.
Intr-o tava de yena punem pastele fierte, adaugam sunca si cascavalul, iar deasupra turnam...
Se fierb ouale timp de 8 minute, se scot si se lasa intr-un vas cu apa rece 15 minute, apoi se curata de coaja si se scurg de apa. Se bat feliile de muschi de porc ca pentru snitel, se condimenteaza cu sare si piper si se intinde un strat uniform de unt. Se infasoara cate un ou in fiecare felie...
Se amesteca cele 2 linguri de faina cu un pic de apa rece pana se desface bine. Restul de apa se pune la fiert. Cand da in clocot se toarna faina si apa rece si se amesteca la fel ca la o budinca.Se tine pe foc mic pana se ingroasa bine- cam 1 minut- se lasa la racit si cand e rece se...
Ciupercile, curatate si spalate, se taie in felii mai mari si se fierb acoperite, 30 de minute, intr-o cratita cu apa clocotita, la foc mic, impreuna cu ceapa taiata in sferturi, pana cand ciupercile se inmoaie bine, scotandu-se apoi ceapa. Faina se freaca cu o lingura de apa rece, se adauga...
Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu uleiul, apoi se stinge cu 2 litri de apa fierbinte. Cand zarzavatul este fiert, se adauga cartofii taiati cubulete, ardeiul si rosia taiate felii si o lingurita de sare. Se fierb 15-20 de minute, pana cand se...
Se caleste ceapa 2-3 min pana este translucenta, apoi se adauga usturoiul si ciupercile. Se pun sare si piper. Se lasa sa se caleasca pana se evapora apa lasata de ciuperci. Se adauga mararul , patrunjelul si bulionul si se lasa sa scada sosul.
Cand sunt bine scazute se lasa sa se...
Se desprind palariile de piciorusele ciupercilor si se curata de pielite. Se pun sa fiarba intr-un clocot si apoi le lasam la scurs.
Facem un aluat subtire din faina, bere, boia si sare. Trecem fiecare palarioara prin aluat si le punem apoi la prajit in tigaie. Le scoatem pe servetele de...
Se amesteca bine toate ingredientele pentru blat, pana se formeaza un aluat, se impate in doua si se coc separat intr-o forma rotunda.
In acest timp se pregateste crema. Bananele se paseaza, se amesteca cu zaharul, coaja si zeama de lamaie si margarina pana se obtine o crema.
Pentru sirop:...
Se taie feliile de franzela in jumatate. Frecam branza cu zaharul pudra si cu cel vanilat, pana obtinem o compozitie omogena. Se prind feliile de paine intre ele ( lipim jumatatile la partea cu coaja cu ajutorul unei grisine). Asa am obtinut aripioarele fluturasului :)) Fixam cate doua grisine pe...
-amesteci 200 g faina,migdalele si praful de copt!se mixeaza 6 albusuri cu 8 linguri de apa,apoi se adauga zaharul si galbenusurile pe rand!se adauga restul de faina in ploaie!se amesteca aluatul bine si se intinde intr-o forma de bradut!se da la cuptor pt 25 de minute!
Pt crema:
-Freci...
Bulz ca la Bran
Pentru o masura de malai grisat (ca sa scapi de probleme si asteptare) trebuie 2 1/2 masuri de apa. Apa cu sare se pune pe foc si in momentul in care fierbe se toarna malaiul incet incet amestecand ca sa nu faca cololoase. Se amesteca apoi 5-10 minute pe foc mic si gata. Cand s-a racit...
Ficăţei de pui traşi în muşchi file
Se spala ficateii, se scurg de apa, se sareaza si se invelesc in muschiul file. Se prind la capete cu scobitori, se pun intr-un vas de iena , se stropesc cu ulei si cu putina apa. Se dau la cuptor pana se rumenesc. Merg foarte bine ca aperitive sau ca fel doi langa mamaliguta, normal :)!
Tort de mere
-Se curata merele de coaja si se scot samburii din interior (merele se pot lasa intregi sau taiate jumatati - eu le-am lasat intregi) -Se pun merele in tava cu 200 g zahar si 1/2 pachet de unt taiat cubulete. -Se dau la cuptor pana zaharul si untul se topesc si formeaza un sirop gros in tava...
Mere caramelizate
Caramelizam zaharul intr-o craticioara adanca. Se adauga cateva linguri de apa, una cate una, pana devine un sirop curgator. Punem colorantul alimentar si se lasa sa fiarba putin. Spalam merele si le stergem bine. Intr-un vas cu apa rece, tinem putin merele sa se raceasca. Infigem cate un bat de...
Sangria
Pui vinul impreuna cu coniacul intr-un recipient. Adaugi zaharul, perele, lamaile si portocalele taiate felii impreuna cu batonul de scortisoara. Dai recipientul la frigider pentru 4 ore. Se strecoara-daca vrei, dar se pot lasa si fructele in bautura. Pui apa minerala inainte sa servesti...
Pui umplut
Speli puiul si il lasam sa se scurga. Inmoi painea in lapte si o storci bine. Speli ciupercile, le tai marunt si le calesti putin. Ficatul il speli bine si il dai prin masina de tocat. Freci untul spuma, adaugi tocatura, ciupercile, ouale si condimentezi cu sare si piper. Amesteci bine totul pana...
Pui Kievskaia
Se pun aripile la fiert cam 10 minute si apoi se dezoseaza si se opreste osul mare al fiecarei aripi. Se taie pieptul de pui cat mai subtire si se stropeste cu zeama de lamaie. Amestecam untul cu mararul tocat si Delicat Barbeque. Se unge pieptul cu acest amestec, apoi se ruleaza bucata de piept...
Paste la tavă
Punem la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare. Cand sunt fierte, le clatim cu apa rece si le lasam la scurs. Separat batem ouale cu smantana si piperul. Taiem cubulete mici sunca si cascavalul. Intr-o tava de yena punem pastele fierte, adaugam sunca si cascavalul, iar deasupra turnam...
Ouă înfăşurate în muşchi de porc
Se fierb ouale timp de 8 minute, se scot si se lasa intr-un vas cu apa rece 15 minute, apoi se curata de coaja si se scurg de apa. Se bat feliile de muschi de porc ca pentru snitel, se condimenteaza cu sare si piper si se intinde un strat uniform de unt. Se infasoara cate un ou in fiecare felie...
Ciuperci cu maioneză de post
Se amesteca cele 2 linguri de faina cu un pic de apa rece pana se desface bine. Restul de apa se pune la fiert. Cand da in clocot se toarna faina si apa rece si se amesteca la fel ca la o budinca.Se tine pe foc mic pana se ingroasa bine- cam 1 minut- se lasa la racit si cand e rece se...
Ciulama de ciuperci
Ciupercile, curatate si spalate, se taie in felii mai mari si se fierb acoperite, 30 de minute, intr-o cratita cu apa clocotita, la foc mic, impreuna cu ceapa taiata in sferturi, pana cand ciupercile se inmoaie bine, scotandu-se apoi ceapa. Faina se freaca cu o lingura de apa rece, se adauga...
Ciorbă de cartofi
Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu uleiul, apoi se stinge cu 2 litri de apa fierbinte. Cand zarzavatul este fiert, se adauga cartofii taiati cubulete, ardeiul si rosia taiate felii si o lingurita de sare. Se fierb 15-20 de minute, pana cand se...
Minipateuri cu ciuperci
Se caleste ceapa 2-3 min pana este translucenta, apoi se adauga usturoiul si ciupercile. Se pun sare si piper. Se lasa sa se caleasca pana se evapora apa lasata de ciuperci. Se adauga mararul , patrunjelul si bulionul si se lasa sa scada sosul. Cand sunt bine scazute se lasa sa se...
Ciuperci pane
Se desprind palariile de piciorusele ciupercilor si se curata de pielite. Se pun sa fiarba intr-un clocot si apoi le lasam la scurs. Facem un aluat subtire din faina, bere, boia si sare. Trecem fiecare palarioara prin aluat si le punem apoi la prajit in tigaie. Le scoatem pe servetele de...
Tort de post cu cremă de banane
Se amesteca bine toate ingredientele pentru blat, pana se formeaza un aluat, se impate in doua si se coc separat intr-o forma rotunda. In acest timp se pregateste crema. Bananele se paseaza, se amesteca cu zaharul, coaja si zeama de lamaie si margarina pana se obtine o crema. Pentru sirop:...
Fluturi, fluturi
Se taie feliile de franzela in jumatate. Frecam branza cu zaharul pudra si cu cel vanilat, pana obtinem o compozitie omogena. Se prind feliile de paine intre ele ( lipim jumatatile la partea cu coaja cu ajutorul unei grisine). Asa am obtinut aripioarele fluturasului :)) Fixam cate doua grisine pe...
Tort bradut
-amesteci 200 g faina,migdalele si praful de copt!se mixeaza 6 albusuri cu 8 linguri de apa,apoi se adauga zaharul si galbenusurile pe rand!se adauga restul de faina in ploaie!se amesteca aluatul bine si se intinde intr-o forma de bradut!se da la cuptor pt 25 de minute! Pt crema: -Freci...