Satisfyyourcravings

7

Bucataras
Top-Chef

@Utrecht

Bucataras din 29.10.2012

RETETE950
PRIETENI223
Retete / Cook and smile

Granola cu fructe uscate

In Cook and smile la 18 Aug 2019

Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Alunele, semintele, nucile se toaca, apoi se amesteca cu ovazul, vanilia si scortisoara. Se adauga uleiul si mierea si se amesteca usor.  Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un strat cat mai subtire.  Se...

Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt

In Cook and smile la 21 Iul 2018

Cafeaua se amesteca cu zaharul, cardamomul si scortisoara si se incalzeste usor, la foc mediu pana devine un sirop lejer, 5-10 minute. Se toarna peste curmalele fara samburi si se lasa la hidratat minim 6 minute, de preferat peste noapte, la frigider. Se toarna iaurtul in doua boluri, se asaza...

Budinca de ovaz cu gust de Mokaccino

In Cook and smile la 15 Iul 2018

Se incalzeste laptele la foc mediu, apoi se adauga fulgii de ovaz, cafeaua, cacaua si sare. Se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba cateva minute, pana devine cremos, amestecand din cand in cand.  Se indeparteaza de pe foc si se adauga siropul de artar.  Laptele ramas se...

Cartofi dulci spiralati cu sunca, ciuperci si oua

In Cook and smile la 2 Iul 2018

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, impreuna cu tigaia (potrivita pentru cuptor) in care urmeaza sa fie gatiti cartofii. Intre timp, cartofii dulci si morcovul se curata de coaja (optional) si se spiraleaza cu ajutorul unui spiralizer sau se dau pe razatoare.  Se...

Mic dejun hiperproteic din oua cu salsa de rosii

In Cook and smile la 1 Iun 2018

Ouale se bat impreuna cu albusurile si piper ca pentru omleta.  Separat, se taie rosiile in jumatati si se amesteca cu patrunjelul tocat, ceapa tocata, sare, piper, uleiul de masline extra virgin si sucul de lime.  Se incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mic spre mediu si se...

Oua turcesti cu unt brun si spanac

In Cook and smile la 13 Mai 2018

Se incalzeste untul intr-o cratiocioara la foc mediu pana devine brun. Atentie sa nu se arda. Se tranfera intr-un vas mic.  Se decojesc rosiile si se taie cuburi mici. Usturoiul se piseaza. Se amesteca iaurtul cu sare si piper.  Intr-o tigaie mare, se incalzeste putin ulei de...

Quinoa cu ou prajit, avocado, spanac si sos de unt picant

In Cook and smile la 4 Mai 2017

Intr-un bol, se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat, verdeata tocata, sare si piper.  Se prajesc ouale dupa preferinte.  Se asaaza quinoa, spanacul, ouale, avocadoul feliat, pestoul rosso in farfurii, se presara cu branza Feta, seminte de susan si coaja de lamaie si se stropeste...

Budinca de ovaz cu Earl Grey

In Cook and smile la 3 Mai 2017

Se incalzeste laptele intr-o cratita mica, pana ajunge aproape de punctul de fierbere. Se indeparteaza de pe foc, se adauga pliculetul de ceai, se acopera si se lasa la infuzat 10 minute.  Dupa expirarea timpului, se indeparteaza ceaiul, se aseaza cratita inapoi pe foc, se aduce la...

Mix de condimente etiopiene (Berbere)

In Cook and smile la 12 Dec 2016

Toate condimentele care nu sunt sub forma de pudra, se prajesc cateva minute, la foc mediu, intr-o tigaie fara ulei, apoi se zdrobesc cu ajutorul unui mojar si se amesteca cu restul ingredientelor.  Se pastreaza in recipient uscat, inchis ermetic. 

Homar cu unt aromatizat

In Cook and smile la 13 Apr 2016

Se fierbe homarul 7-10 minute in apa sarata. Se transfera pe un tocator, iar cu un cutit ascutit se taie longitudinal in 2.  Se amesteca untul cu restul de ingrediente. Se unge partea expusa a homarului cu unt si se serveste imediat cu cartofi prajiti (optional).  

Za'atar

In Cook and smile la 31 Mar 2016

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol.  Se pastreaza in recipient cu capac

Burger vegetarian cu maioneza cu trufe si muguri de pin

In Cook and smile la 25 Mar 2016

Se taie ciupercile, ceapa si usturoiul felii si se soteaza in putin ulei pana se inmoaie, cateva minute, la foc mare, impreuna cu cimbru, marar, sare si piper. Se prajesc mugurii de pin intr-o tigaie fara ulei, cateva minute, pana elibereaza aromele.  Se scot ciupercile pe un tocator...

Budinca de ovaz cu cocos

In Cook and smile la 25 Mar 2016

Se fierbe laptele. Se adauga fulgii de ovaz si sare, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba pana cand budinca devine cremoasa. Se opreste focul, se adauga mierea si se amesteca. Se serveste imediat cu fulgi de cocos si felii de banana.

Budinca de ovaz cu Chai, miere si Tahini

In Cook and smile la 24 Mar 2016

Se fierbe laptele. Se adauga fulgii de ovaz si sare, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba pana cand budinca devine cremoasa. Se opreste focul, se adauga mierea, mixul pentru Chai si Tahini.  Se serveste imediat.

Mic dejun cu quinoa, ou si avocado

In Cook and smile la 12 Dec 2015

Se pune oul la fiert in apa rece si cand aceasta incepe sa fiarba cu bule mari, se opreste focul, se acopera si se lasa 4 minute. Se transfera oul in apa rece si se lasa 5 minute, apoi se curata de coaja si se taie in jumatate. Se aseaza quinoa intr-un bol si se adauga apoi celelalte...

Afisate 1 - 15 din 15 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]