Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius.
Alunele, semintele, nucile se toaca, apoi se amesteca cu ovazul, vanilia si scortisoara. Se adauga uleiul si mierea si se amesteca usor.
Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un strat cat mai subtire.
Se...
Cafeaua se amesteca cu zaharul, cardamomul si scortisoara si se incalzeste usor, la foc mediu pana devine un sirop lejer, 5-10 minute. Se toarna peste curmalele fara samburi si se lasa la hidratat minim 6 minute, de preferat peste noapte, la frigider.
Se toarna iaurtul in doua boluri, se asaza...
Se incalzeste laptele la foc mediu, apoi se adauga fulgii de ovaz, cafeaua, cacaua si sare. Se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba cateva minute, pana devine cremos, amestecand din cand in cand.
Se indeparteaza de pe foc si se adauga siropul de artar.
Laptele ramas se...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, impreuna cu tigaia (potrivita pentru cuptor) in care urmeaza sa fie gatiti cartofii.
Intre timp, cartofii dulci si morcovul se curata de coaja (optional) si se spiraleaza cu ajutorul unui spiralizer sau se dau pe razatoare.
Se...
Ouale se bat impreuna cu albusurile si piper ca pentru omleta.
Separat, se taie rosiile in jumatati si se amesteca cu patrunjelul tocat, ceapa tocata, sare, piper, uleiul de masline extra virgin si sucul de lime.
Se incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mic spre mediu si se...
Se incalzeste untul intr-o cratiocioara la foc mediu pana devine brun. Atentie sa nu se arda. Se tranfera intr-un vas mic.
Se decojesc rosiile si se taie cuburi mici. Usturoiul se piseaza.
Se amesteca iaurtul cu sare si piper.
Intr-o tigaie mare, se incalzeste putin ulei de...
Intr-un bol, se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat, verdeata tocata, sare si piper.
Se prajesc ouale dupa preferinte.
Se asaaza quinoa, spanacul, ouale, avocadoul feliat, pestoul rosso in farfurii, se presara cu branza Feta, seminte de susan si coaja de lamaie si se stropeste...
Se incalzeste laptele intr-o cratita mica, pana ajunge aproape de punctul de fierbere. Se indeparteaza de pe foc, se adauga pliculetul de ceai, se acopera si se lasa la infuzat 10 minute.
Dupa expirarea timpului, se indeparteaza ceaiul, se aseaza cratita inapoi pe foc, se aduce la...
Toate condimentele care nu sunt sub forma de pudra, se prajesc cateva minute, la foc mediu, intr-o tigaie fara ulei, apoi se zdrobesc cu ajutorul unui mojar si se amesteca cu restul ingredientelor.
Se pastreaza in recipient uscat, inchis ermetic.
Se fierbe homarul 7-10 minute in apa sarata. Se transfera pe un tocator, iar cu un cutit ascutit se taie longitudinal in 2.
Se amesteca untul cu restul de ingrediente. Se unge partea expusa a homarului cu unt si se serveste imediat cu cartofi prajiti (optional).
Se taie ciupercile, ceapa si usturoiul felii si se soteaza in putin ulei pana se inmoaie, cateva minute, la foc mare, impreuna cu cimbru, marar, sare si piper.
Se prajesc mugurii de pin intr-o tigaie fara ulei, cateva minute, pana elibereaza aromele.
Se scot ciupercile pe un tocator...
Se fierbe laptele. Se adauga fulgii de ovaz si sare, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba pana cand budinca devine cremoasa. Se opreste focul, se adauga mierea si se amesteca.
Se serveste imediat cu fulgi de cocos si felii de banana.
Se fierbe laptele. Se adauga fulgii de ovaz si sare, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba pana cand budinca devine cremoasa. Se opreste focul, se adauga mierea, mixul pentru Chai si Tahini.
Se serveste imediat.
Se pune oul la fiert in apa rece si cand aceasta incepe sa fiarba cu bule mari, se opreste focul, se acopera si se lasa 4 minute. Se transfera oul in apa rece si se lasa 5 minute, apoi se curata de coaja si se taie in jumatate.
Se aseaza quinoa intr-un bol si se adauga apoi celelalte...
Granola cu fructe uscate
Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Alunele, semintele, nucile se toaca, apoi se amesteca cu ovazul, vanilia si scortisoara. Se adauga uleiul si mierea si se amesteca usor. Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un strat cat mai subtire. Se...
Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt
Cafeaua se amesteca cu zaharul, cardamomul si scortisoara si se incalzeste usor, la foc mediu pana devine un sirop lejer, 5-10 minute. Se toarna peste curmalele fara samburi si se lasa la hidratat minim 6 minute, de preferat peste noapte, la frigider. Se toarna iaurtul in doua boluri, se asaza...
Budinca de ovaz cu gust de Mokaccino
Se incalzeste laptele la foc mediu, apoi se adauga fulgii de ovaz, cafeaua, cacaua si sare. Se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba cateva minute, pana devine cremos, amestecand din cand in cand. Se indeparteaza de pe foc si se adauga siropul de artar. Laptele ramas se...
Cartofi dulci spiralati cu sunca, ciuperci si oua
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, impreuna cu tigaia (potrivita pentru cuptor) in care urmeaza sa fie gatiti cartofii. Intre timp, cartofii dulci si morcovul se curata de coaja (optional) si se spiraleaza cu ajutorul unui spiralizer sau se dau pe razatoare. Se...
Mic dejun hiperproteic din oua cu salsa de rosii
Ouale se bat impreuna cu albusurile si piper ca pentru omleta. Separat, se taie rosiile in jumatati si se amesteca cu patrunjelul tocat, ceapa tocata, sare, piper, uleiul de masline extra virgin si sucul de lime. Se incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mic spre mediu si se...
Oua turcesti cu unt brun si spanac
Se incalzeste untul intr-o cratiocioara la foc mediu pana devine brun. Atentie sa nu se arda. Se tranfera intr-un vas mic. Se decojesc rosiile si se taie cuburi mici. Usturoiul se piseaza. Se amesteca iaurtul cu sare si piper. Intr-o tigaie mare, se incalzeste putin ulei de...
Quinoa cu ou prajit, avocado, spanac si sos de unt picant
Intr-un bol, se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat, verdeata tocata, sare si piper. Se prajesc ouale dupa preferinte. Se asaaza quinoa, spanacul, ouale, avocadoul feliat, pestoul rosso in farfurii, se presara cu branza Feta, seminte de susan si coaja de lamaie si se stropeste...
Budinca de ovaz cu Earl Grey
Se incalzeste laptele intr-o cratita mica, pana ajunge aproape de punctul de fierbere. Se indeparteaza de pe foc, se adauga pliculetul de ceai, se acopera si se lasa la infuzat 10 minute. Dupa expirarea timpului, se indeparteaza ceaiul, se aseaza cratita inapoi pe foc, se aduce la...
Mix de condimente etiopiene (Berbere)
Toate condimentele care nu sunt sub forma de pudra, se prajesc cateva minute, la foc mediu, intr-o tigaie fara ulei, apoi se zdrobesc cu ajutorul unui mojar si se amesteca cu restul ingredientelor. Se pastreaza in recipient uscat, inchis ermetic.
Homar cu unt aromatizat
Se fierbe homarul 7-10 minute in apa sarata. Se transfera pe un tocator, iar cu un cutit ascutit se taie longitudinal in 2. Se amesteca untul cu restul de ingrediente. Se unge partea expusa a homarului cu unt si se serveste imediat cu cartofi prajiti (optional).
Za'atar
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol. Se pastreaza in recipient cu capac
Burger vegetarian cu maioneza cu trufe si muguri de pin
Se taie ciupercile, ceapa si usturoiul felii si se soteaza in putin ulei pana se inmoaie, cateva minute, la foc mare, impreuna cu cimbru, marar, sare si piper. Se prajesc mugurii de pin intr-o tigaie fara ulei, cateva minute, pana elibereaza aromele. Se scot ciupercile pe un tocator...
Budinca de ovaz cu cocos
Se fierbe laptele. Se adauga fulgii de ovaz si sare, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba pana cand budinca devine cremoasa. Se opreste focul, se adauga mierea si se amesteca. Se serveste imediat cu fulgi de cocos si felii de banana.
Budinca de ovaz cu Chai, miere si Tahini
Se fierbe laptele. Se adauga fulgii de ovaz si sare, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba pana cand budinca devine cremoasa. Se opreste focul, se adauga mierea, mixul pentru Chai si Tahini. Se serveste imediat.
Mic dejun cu quinoa, ou si avocado
Se pune oul la fiert in apa rece si cand aceasta incepe sa fiarba cu bule mari, se opreste focul, se acopera si se lasa 4 minute. Se transfera oul in apa rece si se lasa 5 minute, apoi se curata de coaja si se taie in jumatate. Se aseaza quinoa intr-un bol si se adauga apoi celelalte...