Dana_Retetegg

3

Bucataras
talentat

Piteşti

Bucataras din 21.11.2010

RETETE319
PRIETENI267
Retete

Viţel cu ciuperci şi sos picant

In Vita la 28 Ian 2011

Intr-o tigaie incingem 2-3 linguri de ulei si punem la prajit carnea de vitel taiata cuburi (eu am fiert carnea in prealabil), apoi ceapa taiata julien si ardeiul. Lasam 5 minute pe foc si apoi adaugam vinul, usturoiul, ciupercile, rosiile, sosul taco si condimentele. Adaugam si un...

Hamburger/Cheeseburger

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2011

Am facut intai chiftelele amestecand carnea cu oul si condimentele. Le-am modelat (de preferat mai late pentru ca se mai strang la copt) si le-am asezat pe grill-ul uns cu putin ulei. Le-am rumenit bine pe ambele parti si le-am scos pe un servetel. Am taiat rosiile felii subtiri,...

Sandwich cu salată de vinete

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2011

Reteta mea pentru salata de vinete o gasiti aici . Pe feliile de paine puneti salata de vinete din belsug, felii de ou, felii de gogosar, masline si verdeata. Puteti decora cum doriti, in functie de imaginatie, oricum sandwich-urile sunt delicioase! Pofta buna!

Ciocolată caldă cu frişcă

In Bauturi la 25 Ian 2011

Am pus laptele pe foc la incalzit si am topit ciocolata cu lapte in el. Cand ciocolata e complet topita, adaugam amestecul intr-o cana peste praful de ciocolata calda. Amestecam cu o lingurita pana devine omogen, apoi adaugam frisca. Eu ador ciocolata calda pregatita asa, e delicioasa!

Salată orientală

In Salate la 24 Ian 2011

Am fiert cartofii si morcovii in coaja, apoi i-am curatat si i-am tocat bucati. Am fiert ouale si le-am taiat felii. Am tocat ceapa feliute, sunca si castraveciorii la fel. Am adaugat maslinele, sare, ulei, otet si am amestecat. E o salata usoara si foarte buna!

Ruladă cu ciocolată, arahide şi stafide

In Prajituri la 24 Ian 2011

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat coaja de lamaie si faina. Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi...

Salată de ciuperci cu şuncă, morcov şi ţelină

In Salate la 20 Ian 2011

Ciupercile le-am scurs si le-am tocat marunt, de asemenea si sunca. Morcovul si telina le-am tocat cu robotul, iar usturoiul l-am maruntit in presa de usturoi, sa fie cat mai fin. Maioneza am pregatit-o din 2 oua crude si unul fiert, ulei si mustar. Am amestecat toate ingredientele...

Pizza pe pâine

In Pizza la 19 Ian 2011

Ungeti fiecare felie de paine cu ketchup, apoi adaugati bucati de jambon, rondele de ceapa si radeti branza deasupra. Lasati "feliile de pizza" in cuptor timp de 6 minute la foc potrivit. Serviti cu ketchup si verdeata. Yummi!

Ciorbă de viţel cu praz

In Ciorbe la 16 Ian 2011

Carnea am spalat-o bine si am pus-o la fiert. Am fiert-o cam 15 minute si apoi am schimbat apa. Am pus-o la fiert cu alta apa si am adaugat treptat morcovul, telina, ardeiul si prazul. Dupa aprox. 25 de min am pus borsul, rosiile si am potrivit de sare. Am mai lasat 20 de minute...

Varză dulce cu jambon şi coaste de porc

In Porc la 13 Ian 2011

Varza am tocat-o marunt si am frecat-o cu sare. Am taiat ceapa pe care am pus-o la calit impreuna cu boiaua. Cand a fost gata ceapa am adaugat varza si 1 pahar cu apa. Am lasat la fiert la foc mare, amestecand din cand in cand. Separat am condimentat coastele de porc si le-am pus la...

Muşchi de porc împletit cu cârnăcior

In Porc la 12 Ian 2011

Muschiul de porc se poate tine in bait cateva ore inainte de preparare. Eu m-am grabit si nu am mai avut timp sa fac si aceasta operatiune. Totusi am condimentat bine muschiul inainte de impletire (piper, sare, boia, condimente pentru porc). Se taie in doua bucati pe lungime, se...

Şarlotă de ciocolata (cacao)

In Dulciuri la 11 Ian 2011

Ouale se freaca cu zaharul, se amesteca cu laptele, zaharul bourbon si se pune compozitia la fiert in bain-marie, amestecand permanent sa nu se faca cocoloase. Se adauga gelatina dizolvata in putina apa si se amesteca bine. Cand compozitia are consistenta unei creme se da jos vasul de...

Salata cu dovlecel

In Salate la 9 Ian 2011

Dovlecelul l-am taiat felii si l-am copt pe grill. Rosiile le-am taiat felii, ceapa julien, ardeiul la fel. Am asezat toate legumele in farfurie si am amestecat cu sare, ulei si zeama de lamaie. Am decorat cu marar.

Fasole cu cârnaţi

In Porc la 8 Ian 2011

Fasolea am trecut-o prin acelasi proces prin care o trec mereu inainte de preparare, am lasat-o cu o seara inainte la inmuiat, am pus-o a doua zi la fiert, am scurs si schimbat apa de cateva ori. Cand a fiert bine, am scurs apa, am amestecat-o cu putina boia, 2 linguri de ulei si sare si...

Omleta cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2011

De amestecat ingredientele (oua, dovlecel, patrunjel, sare, piper) s-a ocupat iubitul meu, iar de copt eu. Ador sa o pregatesc ca pe o clatita:) De aspect m-am ocupat tot eu ... decorand-o cu rosie si patrunjel. Am servit-o alaturi de salata de rosii.

Borş cu dovlecei

In Ciorbe la 7 Ian 2011

Am tocat marunt ceapa, morcovii rondele subtiri, cartofii si dovleceii cuburi. Am pus o oala cu apa pe foc, cand a inceput sa fiarba apa am adaugat ceapa, morcovul, apoi cartofii si dovleceii. Cand legumele erau aproape fierte am adaugat rosiile in bulion (taiate cuburi), borsul si am...

Salata de castraveti

In Salate la 6 Ian 2011

Castravetii i-am taiat felii subtiri si i-am pus intr-un vas. Am maruntit usturoiul pe care l-am amestecat cu ulei, otet si sare. Am adaugat in el si marar tocat si 2-3 linguri de apa. L-am adaugat apoi peste castraveti. Am servit salata impreuna cu friptura de pui si neaparat un pahar de...

Porc cu ananas şi sos dulce-acrişor

In Porc la 5 Ian 2011

Intr-o tigaie incinsa am adaugat 2 linguri de ulei si am pus la calit ceapa si ardeiul. Cand au inceput sa prinda culoarea aurie am adaugat ananasul. Am amestecat usor si am lasat 5 minute pe foc. Am adaugat apoi carnea de porc, usturoiul, condimentele. Dupa alte 5 minute am...

Tort cu cremă de ciocolată şi frişcă

In Torturi la 4 Ian 2011

Blatul de tort se taie in 3 parti egale pe orizontala. Se prepara un sirop din 4 linguri de zahar si esenta de rom. Crema de ciocolata cu rom si trufe se prepara amestecand praful din 2 pachete cu 500 ml lapte si 6 linguri de zahar. Se insiropeaza prima felie de blat, se adauga apoi un...

Salată boeuf II

In Salate la 3 Ian 2011

Se toaca marunt toate (marul se da pe razatoare), se amesteca cu maioneza, se decoreaza cat mai haios si se serveste salata cu pofta :) .

Porc cu roşii, pătrunjel şi coriandru

In Porc la 29 Dec 2010

Carnea de porc am condimentat-o cu boia, sare, piper si am prajit-o in ulei pe ambele parti. Sosul l-am pregatit din 400 gr de rosii in bulion taiate, coriandru, sare si patrunjel. Am adaugat cateva linguri de apa si am lasat pe foc cateva minute. Am servit carnea impreuna cu sos de...

Lebăr de casă

In Mezel de casa la 28 Dec 2010

Matele curatate se spala bine in apa cu sare si otet, apoi se lasa putin la frigider. Ficatul se tine cateva ore in apa rece. Carnea si ficatul se pun la fiert in apa. Se adauga ceapa si o lingurita de sare. Se indeparteaza din cand in cand spuma si se pun foile de dafin. Dupa ce...

Prajitura cu nuci si stafide

In Prajituri la 27 Dec 2010

La inceput, pentru compozitia lichida, am folosit un vas pentru mixer. Am amestecat timp de 5 minute ouale cu zaharul. Am adaugat apoi laptele si uleiul si am continuat sa amestec cu mixerul. Compozitia obtinuta am pus-o intr-un bol mare, am adaugat esentele, zaharul vanilat, praful de copt...

Rulada de porc cu bacon si cascaval afumat

In Porc la 27 Dec 2010

Am taiat carnea in doua bucati. Am pregatit-o ca pentru snitele, am condimentat-o si apoi am umplut cu bacon, cascaval, sunca. Am rulat carnea si am fixat-o cu scobitori. Am pus bucatile de rulada intr-o cratita impreuna cu sosul din apa, vin, condimente, foi de dafin, ienibahar, sare,...

Dovlecei umpluti

In Porc la 22 Dec 2010

Am avut o pulpa mai mare de porc din care am tocat cu robotul 300 de gr. Am tocat tot cu robotul si ceapa si ardeiul. Le-am pus pe toate la calit, am adaugat si sos de rosii, condimente pt porc, sare si oregano. Dovleceii i-am spalat, le-am scos miezul si i-am umplut cu compozitia de mai...

Tocăniţă de ciuperci cu pui

In Pui la 21 Dec 2010

Am tocat marunt ceapa si ardeiul si le-am calit. Cand au fost gata am adaugat sosul de rosii, boiaua, piperul si un pahar cu apa. Am lasat sa scada putin dupa care am adaugat ciupercile si pieptul de pui pregatit pe grill (condimentat cu sare si piper), toate taiate bucati. Cand...

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 20 Dec 2010

Ouale fierte tari le-am taiat in 2 jumatati. Am scos galbenusul si l-am amestecat cu pate, mustar si sare. Am umplut albusurile cu amestecul obtinut. Am decorat cu verdeata.

Musaca cu dovlecei

In Porc la 20 Dec 2010

Umplutura am pregatit-o din ceapa, sos de rosii, carne si condimente. Am tocat ceapa foarte fin si am calit-o, apoi am adaugat carnea si bulionul. Am calit aproximativ 7-8 minute si spre final am condimentat cu cimbru, piper, sare. Cartofii si dovleceii i-am taiat felii. Am...

Ciorbă de cartofi cu afumătură

In Ciorbe la 19 Dec 2010

Am curatat toate legumele si le-am tocat. Am pus o oala cu apa la fiert, iar cand apa a inceput sa fiarba am adaugat morcovii, apoi ceapa, ardeiul si apoi cartofii. Cand legumele au fiert pe jumatate am adaugat si scarita taiata bucati, apoi borsul, bulionul si sarea. La final adaugam...

Spaghetti cu ciuperci, sunca presata si sos de rosii

In Spaghete la 18 Dec 2010

Spaghetele se fierb in apa cu sare si se scurg. Separat se calesc ciupercile taiate felii, ardeiul si sunca taiate cubulete, se adauga sosul de rosii, chilli, ketchup si condimentele. Sunt gata in 10 minute. Preparatul se aseaza fierbinte peste paste si este servit repede de catre toti...

Afisate 241 - 270 din 319 retete    

Postari recente

publicat la 31.01.2019

Tocana de legume cu vita

publicat la 29.01.2019

Milkshake de fructe de padure

publicat la 18.12.2018

Chiftele de vita si pui cu sos

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]