Lebăr de casă

de Dana_Retetegg in Mezel de casa, 28 Dec 2010 | 24435 vizualizari

 

Anul acesta de Craciun am facut multe preparate traditionale: lebar, toba, carnati, etc.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de porc
  • 1/2 kg fleica de porc
  • 2 cepe
  • 4-5 linguri de otet
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • boia dulce
  • mate groase de porc
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebăr de casă:

Matele curatate se spala bine in apa cu sare si otet, apoi se lasa putin la frigider. Ficatul se tine cateva ore in apa rece.

Carnea si ficatul se pun la fiert in apa. Se adauga ceapa si o lingurita de sare. Se indeparteaza din cand in cand spuma si se pun foile de dafin.

Dupa ce au fiert se lasa la racit si apoi se dau prin masina de tocat. Se adauga piper, boia si sare.

Matele se umplu cu ajutorul palniei de carnati montata la masina de tocat.

Se leaga la ambele capete si se tin la fiert cam 25-30 de minute. Se scot si se pun la presat.

L-am servit cu mustar, e foarte bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lebăr de casă" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Maios