publicat la 13.05.2015
publicat la 13.05.2015
publicat la 06.05.2015
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Gulii umplute
- Scobim interiorul guliilor apoi le scufundam in apa clocotita si lasam la fiert circa 5 minute. - Separat calim ceapa. Adaugam morcovul razuit si carnea tocata - Condimentam dupa gust. Lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea, apoi adaugam si verdeta tocata - Luam de pe...
RAVIOLI CU CARNE SI SOS DE GORGONZOLA
- Amestecam ouale cu faina impreuna cu un praf de sare si framantam pana obtinem aluatul. Invelim aluatul intr-o folie si il lasam sa se odihneasca 30 minute - Pentru umplutura, calim ceapa, adaugam carnea tocata si lasam pe foc pana cand este facuta carnea. Condimentam cu sare si piper. -...
Tarta cu porumb dulce si rosii cherry
Amestecam intr-un bol faina cu untul la temperatura camerei si adaugam apa pana obtinem o coca Lasam la frigider pentru 40 minute. Intr-un bol amestecam ouale cu smantana si condimentele, apoi adaugam porumbul dulce, maslinele si jumatate din cantitatea de cascaval...
Frittata cu mazare
Tocam marunt ceapa si ardeiul. Calim ceapa, apoi adaugam ardeiul tocat Adaugam si mazarea scursa bine, apoi ouale batute si condimentate cu sare si piper Lasam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade , apoi scoatem si adaugam cascavalul razuit Mai lasam 5 minute la cuptor....
Mascota cu mousse de capsuni
Topim ciocolata pe bain-marie pentru crusta de ciocolata Cu ajutorul unei pensule de silicon, ungem formele de briose de silicon Pentru crema, mixam capsunile impreuna cu zaharul Mixam smantana pana obtinem frisca Lasam gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece....
Focaccia
Amestecam ingredientele si framantam circa 10 minute pana obtinem o coca Modelam si intindem coca pana obtinem un rotund cu diametru de aproximativ 30 cm. O asezam in tava acoperita cu foaie de copt Lasam la crescut la caldura aproximativ 30 minute Formam mici gauri in care adaugam...
Mancare de naut si carnati
Calim ceapa in uleiul de masline si presaram sare. Adaugam si calim carnatii. Adaugam ardeiul tocat. Turnam aproximativ 150 ml apa si lasam pe foc circa 15 minute. Presaram sare si piper si lasam sa scada lichidul si apoi adaugam pasta de rosii. Adaugam nautul si mai lasam pe...
Paine cu bere
Cernem faina peste care adaugam praful de copt, sarea si zaharul. Le amestecam cu un tel si apoi omogenizam cu untul topit Adaugam berea si omogenizam. Vom obtine un aluat destul de lipicios pe care il asezam intr-o forma (am folosit o forma rotunda cu diametrul 24 cm) unsa cu unt....
Gnocchi cu mascarpone si pesto
Amestecam intr-un bol mascarponele cu parmezanul razuit, apoi incorporam ouale si faina. Amestecam pana obtinem o coca Lasam la rece cat preparam sosul pesto: mestecam intr-un mojar uleiul de masline cu parmezanul, mugurii de pin si cu frunzele de busuioc pana obtinem o pasta....
Ciorba de loboda cu afumatura
Se spala si se toaca marunt loboda. Restul legumelor se curata si se toaca. Calim jambonul in ulei, apoi adaugam apa si treptat ceapa, morcovul si restul legumelor. Lasam pe foc circa 10 minute la fiert, apoi adaugam si loboda tocata. Lasam la fiert pana se fac legumele (aproximativ 30...
CHIFLE CU CARNE
Incalzim laptele, in care diluam drojdia cu praful de zahar. Atentie! Laptele trebuie sa fie doar caldut. Formam astfel maiaua. Intr-un bol turnam restul de faina. Facem o adancitura in faina si turnam maiaua. Lasam sa se odihneasca un sfert de ora, apoi turnam restul de...
Tiramisu reţetă cu portocale, zmeura si ciocolata
Asezam piscoturile intr-un vas (25×20 cm) si stropim cu zeama combinata de potocala si lamaie Separat omogenizam cu un tel mascarponele cu laptele adaugat treptat astfel incat sa obtinem o crema usor de intins. Adaugam si zaharul pudra Turnam aceasta crema peste...
JELEU DE PORTOCALE
Se razuie coaja de la portocale si le lasa sa se infuzeze in apa, peste noapte. Strecuram lichidul si amestecam cu zaharul apoi dizolvam gelatina in el. Lasam 10 minute apoi punem pe foc si amestecam continuu pana se topesc cristalele de gelatina, fara a fierbe. Turnam in forme....
VITA STROGANOFF
Topim untul apoi calim fasiile de carne de vita date prin faina. Le calim pana isi schimba culoarea, apoi le scoatem pe o farfurie. In aceeasi tigaie calim ciupercile taiate felii. Apoi adaugam ceapa taiata julien si usturoiul pisat. Dupa 3 minute adaugam carnea si vinul, apoi acoperim cu...
MINI-CALZONE
Frecam drojdia cu zaharul pana se formeza o pasta pe care o turnam intr-o adancitura formata in faina. Adaugam uleiul de masline, sarea si apa minerala. Framantam pana se formeza un aluat. Lasam la crescut la cald jumatate de ora. Luam cate o mana din aluatul crescut si intindem cu...
MUSCHIULET DE PORC UMPLUT CU HRIBI
Punem hribii in apa clocotita pentru 3 minute. Ii scurgem, apoi ii lasam la hidratat in apa rece 30 min. Calim ceapa cu un praf de sare. Adaugam hribii. Condimentam cu sare, piper si boia dulce. Lasam pana se fac. Mixam acest amestec pana obtinem o pasta. Taiem fiecare...
Supa crema de usturoi
Calim ceapa in unt apoi adaugam legumele taiate. Acoperim cu supa. Adaugam sare si lasam la fiert circa 25 minute. Adaugam usturoiul si mai lasam 5 minute pe foc. Scoatem legumele fierte intr-un alt vas si le facem pasta cu ajutorul blenderului. Subtiem supa crema dupa gust cu apa in care...
Fajitas de vita
Taiem carnea fasii subtiri, apoi o marinam in ulei de masline, sare, piper, boia, pudra de curry. Lasam macar o ora la frigider Taiem julien ardeii si ceapa Calim in ulei carnea pana cand isi schimba culoarea, apoi scurgem de ulei si scoatem pe o farfurie Calim ceapa si ardeii la foc foarte...
Cookies cu cafea
Mixam untul, presaram si zaharul pana obtinem consistenta unei creme. Adaugam oul intreg si mixam. Presaram nuca macinata si, treptat, faina. Incorporam usor cu o paleta de silicon. Turnam espresso si incorporam pana obtinem un aluat mai dens. Lasam coca la frigider 2 ore. Din coca rece...
Tartar cu somon afumat
Tocam marunt albusul , somonul, castravetii si caperele. Le amestecam pe toate intr-un bol. Turnam si zeama de lamaie, adaugam praful de sare. Amestecam si servim.
FURSECURI CU SMOCHINE USCATE
Mixam (la viteza mica) untul lasat la temperatura camerei cu zaharul. Adaugam oul, coaja razuita de lamaie si portocala si mixam in continuare. Presaram faina amestecata cu praful de copt si mixam pana obtinem o coca. Adaugam si smochinele tocate si le amestecam in aluat. Lasam la...
PRAJITURA CIOCOLATINO
- Incepem cu preparea cremei ganache: Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de apa pana se omogenizeaza.ATENTIE! Frisca nu trebuie sa fiarba! Punem ciocolata topita intr-un vas in care sa putem sa mixam apoi lasam la racit peste noapte, sau cel putin 4-5 ore, apoi mixam la...
SUPA CREMA DE BROCCOLI CU GORGONZOLA
- Calim ceapa tocata in untul topit, cu un praf de sare - Adaugam cartoful si radacina de patrunjel patrunjelul taiate grosier. acoperim cu lichid. - Lasam la fiert circa 20 minute (sa fie facute legumele), apoi adaugam buchetele de broccoli. Mai lasam la fiert 7 minute. - Pasam legumele...
BUDINCA DIN COZONAC CU SOS DE CIOCOLATA
- batem ouale - le amestecam cu smantana, cu laptele si cu zaharul - taiem cozonacul cubulete si il punem intr-o tava (20×30 cm) unsa cu unt - presaram ciocolata Mars taiata si ea cubulete - turnam peste cozonac amestecul de oua, smantana si lapte - bagam la cuptorul incins...
CHEESECAKE CU JELEU DE CAPSUNI
Macinam biscuitii cu mixerul. Topim untul. Turnam untul peste biscuiti si amestecam. Asezam biscuitii pe fundul unei tavi cu pereti detasabili si presam (diametru 25 cm). Omogenizam crema de branza cu zaharul pudra.Separat mixam frisca pana cand sta teapana. Omogenizam cu o spatula de...
CHEESECAKE CU CARAMEL
- macinam biscuitii cu mixerul, topim untul. - turnam untul peste biscuiti si amestecam. Ce obtinem intindem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm) - punem pe foc frisca lichida, o incalzim fara sa dea in fiert, apoi luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucati...
PULPA DE MIEL MACERATA LA CUPTOR
- amestecam condimentele (cu usturoiul pisat) intr-un bol. Adaugam vinul si uleiul de masline. Acoperim carnea cu acest amestec de condimente - acoperim cu o folie si lasam la frigider macar 24 ore. - Dupa timpul de racire, asezam carnea intr-un vas termorezistent, turnam baitul in...
Pasca cu aluat de cozonac
- diluam drojdia in cateva linguri de lapte caldut - laptele ramas il incalzim putin (trebuie sa fie doar caldut), dizolvam zaharul , adaugam pe rand coaja de portocala si coaja de lamaie - punem faina in bolul in care framantam coca, in mijloc turnam drojdia diluata apoi amestecul de...
Cheesecake de ciocolata fara coacere
Macinam biscuitii cu mixerul. Topim turnam untul peste biscuiti si amestecam . Intindem ce obtinem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm). Omogenizam crema de branza cu zaharul pudra. Separat topim ciocolata , apoi o amestecam treptat cu crema de branza si...