CHIFLE CU CARNE

de Retete_Haplea in Piine, 29 Apr 2015 | 2151 vizualizari

 

Nu-mi pasă de gurile rele!
Din când în când mănânc și pâine
Făcută de mâinile mele
Uite ce poți să gătești mâine!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr de faina,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 1 cub de drojdie proaspata,
  • sare,
  • un praf de zahar,
  • un galbenus de ou pentru uns deasupra;

Umplutura:

  • 200 gr carne tocata,
  • 1 ardei gras rosu tocat cubulete,
  • 1 ceapa tocata marunt,
  • cateva fire patrunjel (marar) tocat marunt,
  • sare,
  • piper,
  • cascaval pentru presarat deasupra.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CHIFLE CU CARNE:

Incalzim laptele, in care diluam drojdia cu  praful de zahar. Atentie! Laptele trebuie sa fie doar caldut. Formam astfel maiaua.

 Intr-un bol turnam restul de faina. Facem o adancitura in faina si turnam maiaua. 

Lasam sa se odihneasca un sfert de ora, apoi turnam restul de lapte si framantam pana obtinem o coca. O lasam la crescut la cald timp de o ora

Pentru umplutura: calim ceapa apoi adaugam carnea tocata apoi ardeiul gras si condimentele. Lasam pe foc pana cand este facuta carnea

 Formam din coca crescuta 9 chifle pe care le asezam in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt

Cu ajutorul unei lingurite, formam mici ”lacasuri” in partea superioara a chiflelor Le umplem cu carne tocata

Presaram cascaval razuit deasupra. Marginea chiflei o ungem cu galbenus de ou.

Bagam la cuptorul incins la 170 grade pentru circa 30 minute (pana cand se rumenesc frumos deasupra).

Daca ti-a placut reteta noastra "CHIFLE CU CARNE" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Japoneze cu lapte si unt