Se curata ceapa de foi si se spala.
Se taie ardeiul pe jumatate, se curata de seminte si se spala.
Se curata morcovul de coaja si se spala.
Se pun legumele la fiert intr-o oala cu apa, ulei si putina sare. Se clocotesc 10-15 minute.
Tecilor li se indeparteaza moatele, apoi se rup in...
Se curata ceapa de foi si se spala.
Se taie ardeiul pe jumatate, se curata de seminte si se spala.
Se curata morcovul de coaja si se spala.
Aceste trei legume se pun intr-o cratita la fiert in apa cu ulei si putina sare. Se clocotesc timp de 10-15 minute.
Se indeparteaza moatele...
Se curata dovlecelul de coaja, se spala, se feliaza, se pune intr-un castron si se da cu sare, lasandu-se sa se inmoaie timp de cel putin o ora.
Dupa aceea, intr-un alt castron se pun ouale, faina si putina sare si se mixeaza. Se incalzeste uleiul din tigaie, se scufunda feliile de dovlecel in...
Se curata dovlecelul de coaja si seminte, se spala si se da pe razatoarea mica. Se lasa intr-o sita la scurs timp de cel putin o ora, dupa ce a fost dat cu sare.
Dupa aceea, morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica.
Ceapa se curata de foi si se da prin robot....
Ceapa se curata de foi si se spala.
Morcovul se curata de coaja si se spala.
Ardeiul se da pe jumatate, se curata de seminte si se spala.
Aceste 3 legume se pun la fiert in 2 l apa cu un pic de sare. Se lasa sa clocoteasca timp de 10-15 minute, apoi se pune dovlecelul curatat de coaja si...
Se pune dovlecelul curatat de seminte si de coaja intr-un tuci, apoi se adauga uleiul.
Rosiile se spala, se taie in sferturi (li se indeparteaza cotorul) si se dau prin robotul de bucatarie. Se pun peste dovlecel. Se adauga sarea, se amesteca putin, apoi se da drumul la foc. Se fierbe totul...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se freaca untul cu zaharul cu o spatula de silicon. Se adauga ouale si se incorporeaza. Se adauga smantana, esenta si sarea si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si se pune o lingura peste zmeura clatita cu apa si scursa,...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se amesteca. Se adauga faina treptat si se incorporeaza cu...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Blat:
Se freaca untul intr-un castron pana cand devine cremos. Se adauga treptat zaharul, apoi ouale, unul cate unul. Se adauga esenta, apoi se incorporeaza putin cate putin faina amestecata cu sarea si praful de copt, alternand cu laptele....
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea. Se adauga galbensurile, uleiul si esenta si se omogenizeaza. Se adauga faina treptat si se...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Intr-un castron se bat ouale, peste care se adauga laptele, uleiul, ciupercile clatite si scurse, cascavalul dat pe razatoarea mare si sarea.
Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se pune peste compozitia lichida si se omogenizeaza.
Salamul...
Se fierb laptele si smantana pana cand dau in clocote, dupa care se lasa sa se racoreasca.
Galbenusurile, zaharul, sarea si esenta de vanilie se mixeaza pana cand devin albicioase si cremoase. Se adauga laptele cu smantana si se incorporeaza. Compozitia se pune la foc mic si se amesteca in...
Tiramisu reţetă originală
Se incepe cu prepararea cafelei: se pune apa la fiert impreuna cu zaharul si cand dau in clocote se adauga cafeaua, se amesteca si se iau de pe foc, lasandu-se la racit.
Crema cu mascarpone se mixeaza intr-un castron mare. Se adauga zaharul pudra si esenta de...
Se curata si se spala pulpele. Se dau cu sare si cu boia de ardei dulce. Se pun intr-o tigaie cu 200 ml apa la fiert si se acopera cu un capac. Daca apa scade si pulpele nu sunt fierte, se mai completeaza cu apa.
Cand pulpele sunt gata si apa s-a evaporat in mare parte, se adauga...
Se pune o cratita cu apa la fiert. Cand da in clocote, se stinge focul si se pun caisele in apa fierbinte, lasandu-se 3-4 minute. Dupa aceea, se iau caisele, se rup in jumatati si se decojesc, adaugand peste ele doua linguri de zahar.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile...
Visinele spalate, cu samburii scosi, se pun intr-un castron si se adauga o lingura de zahar peste ele.
Stafidele se spala si se pun intr-o cana cu putina apa si esenta de rom.
Se pune la foc o oala cu apa si sare. Cand clocoteste se adauga pastele, fierbandu-le 8-10 minute, in functie de...
Oala cu laptele prins se pune la foc. Se amesteca incet cu o lingura de lemn, dar numai dupa ce laptele s-a incalzit bine. Se zdrobesc codrii de lapte usor.
Nu se lasa laptele sa ajunga la punctul de fierbere si sa inceapa sa faca spuma pentru ca altfel, codrii se vor destrama, branza va fi...
Se curata morcovul de coaja si se spala.
Se curata ardeiul de seminte si se spala;
Se curata ceapa de foi si se spala.
Legumele se pun la fiert in circa 400 ml apa impreuna cu uleiul si putina sare. Dupa ce au fiert, se umple oala cu apa si se da in clocot.
Dovlecelul se curata de...
Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt.
Se curata morcovul de coaja si se spala.
Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie cubulete.
Se pun legumele la fiert in circa 300 ml apa, impreuna cu uleiul si putina sare, acoperind vasul cu un capac. Se amesteca din cand in...
Se curata nucile de coaja verde si se pun in apa rece imediat dupa ce au fost curatate.
Nucile trebuie sa stea in apa rece timp de 24 de ore, schimband apa din cand in cand.
A doua zi, se prepara siropul. Se pun apa si zaharul la fiert si cand incep sa se lege se adauga nucile. Dupa 15...
Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii.
Pe masura ce se scot samburii, ciresele se aseaza intr-o cratita si dupa ce se formeaza un strat generos, se adauga zahar peste ele. Se continua tot asa pana cand se termina ciresele, ultima data punand zahar.
Se pune cratita la...
Se indeparteaza frunzele, se spala tijele de rubarba si se decojesc. Se taie rondele si se pune un strat de rubarba intr-o cratita, apoi un strat de zahar si tot asa pana cand se termina rubarba, ultimul rand fiind de zahar. Dupa aceea, se pune cratita la foc mic pana cand se leaga...
Dulceata de capsuni reteta
Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele. Se pun intr-un tuci, iar peste ele se adauga zaharul. Se pun la fiert la foc mic pana cand se leaga.
Dulceata se toarna fierbinte in borcanele spalate si uscate si li se pun capacele, strangandu-le bine.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Blat:
Se amesteca untul cu zaharul pudra, sarea si esenta de vanilie. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeza. Se adauga 4 linguri de lapte pentru a se subtia aluatul.
Jumatate...
Se incepe cu prepararea salatei.
Salata verde se spala si se taie fasii.
Ceapa se curata, se spala si se taie rondele.
Castravetele se curata de coaja, se spala si se taie rondele.
Crenguta de marar se spala si se taie marunt.
Toate ingredientele se pun intr-un castron. Se adauga...
Ciresele se spala si li se indeparteaza coditele si samburii. Se pune o lingura de zahar peste ele si se amesteca, apoi se baga la frigider.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se bat ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga laptele, uleiul, esenta si faina si se...
Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele.
Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii.
Se pun fructele intr-un castron si peste ele se pune zaharul si se amesteca, dupa care se pun intr-o cratita impreuna cu amidonul si se pun la foc mic pana cand se ingroasa. Apoi...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Cabanosul se taie feliute si se prajeste.
Intr-un castron se bat ouale, peste care se adauga laptele, uleiul, branza topita taiata in patratele, cabanosul prajit si ardeiul kapia taiat fasii.
Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se toarna...
Se pastreaza 8 capsuni pentru ornat, restul se spala, li se indeparteaza coditele si se taie in jumatati sau sferturi, iar peste ele se pun 8 plicuri de Green Sugar. Se amesteca si se baga la frigider.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se freaca cu 8 plicuri Green Sugar, se...
Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in jumatati sau sferturi. Se adauga zaharul peste ele si se amesteca, apoi se baga la frigider.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,...
Ciorba de teci
Se curata ceapa de foi si se spala. Se taie ardeiul pe jumatate, se curata de seminte si se spala. Se curata morcovul de coaja si se spala. Se pun legumele la fiert intr-o oala cu apa, ulei si putina sare. Se clocotesc 10-15 minute. Tecilor li se indeparteaza moatele, apoi se rup in...
Mancare de teci cu dovlecel
Se curata ceapa de foi si se spala. Se taie ardeiul pe jumatate, se curata de seminte si se spala. Se curata morcovul de coaja si se spala. Aceste trei legume se pun intr-o cratita la fiert in apa cu ulei si putina sare. Se clocotesc timp de 10-15 minute. Se indeparteaza moatele...
Dovlecel pane
Se curata dovlecelul de coaja, se spala, se feliaza, se pune intr-un castron si se da cu sare, lasandu-se sa se inmoaie timp de cel putin o ora. Dupa aceea, intr-un alt castron se pun ouale, faina si putina sare si se mixeaza. Se incalzeste uleiul din tigaie, se scufunda feliile de dovlecel in...
Chiftelute din dovlecel
Se curata dovlecelul de coaja si seminte, se spala si se da pe razatoarea mica. Se lasa intr-o sita la scurs timp de cel putin o ora, dupa ce a fost dat cu sare. Dupa aceea, morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica. Ceapa se curata de foi si se da prin robot....
Supa-crema de dovlecel
Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul se curata de coaja si se spala. Ardeiul se da pe jumatate, se curata de seminte si se spala. Aceste 3 legume se pun la fiert in 2 l apa cu un pic de sare. Se lasa sa clocoteasca timp de 10-15 minute, apoi se pune dovlecelul curatat de coaja si...
Dovlecel la borcan
Se pune dovlecelul curatat de seminte si de coaja intr-un tuci, apoi se adauga uleiul. Rosiile se spala, se taie in sferturi (li se indeparteaza cotorul) si se dau prin robotul de bucatarie. Se pun peste dovlecel. Se adauga sarea, se amesteca putin, apoi se da drumul la foc. Se fierbe totul...
Briose cu zmeura
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca untul cu zaharul cu o spatula de silicon. Se adauga ouale si se incorporeaza. Se adauga smantana, esenta si sarea si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune o lingura peste zmeura clatita cu apa si scursa,...
Pandispan cu zmeura
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se amesteca. Se adauga faina treptat si se incorporeaza cu...
Tort cu coacaze rosii
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Se freaca untul intr-un castron pana cand devine cremos. Se adauga treptat zaharul, apoi ouale, unul cate unul. Se adauga esenta, apoi se incorporeaza putin cate putin faina amestecata cu sarea si praful de copt, alternand cu laptele....
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea. Se adauga galbensurile, uleiul si esenta si se omogenizeaza. Se adauga faina treptat si se...
Briose cu ciuperci, cascaval si salam
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron se bat ouale, peste care se adauga laptele, uleiul, ciupercile clatite si scurse, cascavalul dat pe razatoarea mare si sarea. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se pune peste compozitia lichida si se omogenizeaza. Salamul...
Inghetata de vanilie
Se fierb laptele si smantana pana cand dau in clocote, dupa care se lasa sa se racoreasca. Galbenusurile, zaharul, sarea si esenta de vanilie se mixeaza pana cand devin albicioase si cremoase. Se adauga laptele cu smantana si se incorporeaza. Compozitia se pune la foc mic si se amesteca in...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Se incepe cu prepararea cafelei: se pune apa la fiert impreuna cu zaharul si cand dau in clocote se adauga cafeaua, se amesteca si se iau de pe foc, lasandu-se la racit. Crema cu mascarpone se mixeaza intr-un castron mare. Se adauga zaharul pudra si esenta de...
Ostropel cu pulpe de pui
Se curata si se spala pulpele. Se dau cu sare si cu boia de ardei dulce. Se pun intr-o tigaie cu 200 ml apa la fiert si se acopera cu un capac. Daca apa scade si pulpele nu sunt fierte, se mai completeaza cu apa. Cand pulpele sunt gata si apa s-a evaporat in mare parte, se adauga...
Prajitura cu caise si branza
Se pune o cratita cu apa la fiert. Cand da in clocote, se stinge focul si se pun caisele in apa fierbinte, lasandu-se 3-4 minute. Dupa aceea, se iau caisele, se rup in jumatati si se decojesc, adaugand peste ele doua linguri de zahar. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile...
Penne cu branza dulce si visine
Visinele spalate, cu samburii scosi, se pun intr-un castron si se adauga o lingura de zahar peste ele. Stafidele se spala si se pun intr-o cana cu putina apa si esenta de rom. Se pune la foc o oala cu apa si sare. Cand clocoteste se adauga pastele, fierbandu-le 8-10 minute, in functie de...
Branza dulce din lapte de vaca
Oala cu laptele prins se pune la foc. Se amesteca incet cu o lingura de lemn, dar numai dupa ce laptele s-a incalzit bine. Se zdrobesc codrii de lapte usor. Nu se lasa laptele sa ajunga la punctul de fierbere si sa inceapa sa faca spuma pentru ca altfel, codrii se vor destrama, branza va fi...
Ciorba de dovlecel
Se curata morcovul de coaja si se spala. Se curata ardeiul de seminte si se spala; Se curata ceapa de foi si se spala. Legumele se pun la fiert in circa 400 ml apa impreuna cu uleiul si putina sare. Dupa ce au fiert, se umple oala cu apa si se da in clocot. Dovlecelul se curata de...
Ciorba de loboda
Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata morcovul de coaja si se spala. Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie cubulete. Se pun legumele la fiert in circa 300 ml apa, impreuna cu uleiul si putina sare, acoperind vasul cu un capac. Se amesteca din cand in...
Dulceata de nuci verzi
Se curata nucile de coaja verde si se pun in apa rece imediat dupa ce au fost curatate. Nucile trebuie sa stea in apa rece timp de 24 de ore, schimband apa din cand in cand. A doua zi, se prepara siropul. Se pun apa si zaharul la fiert si cand incep sa se lege se adauga nucile. Dupa 15...
Dulceata de cirese
Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii. Pe masura ce se scot samburii, ciresele se aseaza intr-o cratita si dupa ce se formeaza un strat generos, se adauga zahar peste ele. Se continua tot asa pana cand se termina ciresele, ultima data punand zahar. Se pune cratita la...
Dulceata de rubarba
Se indeparteaza frunzele, se spala tijele de rubarba si se decojesc. Se taie rondele si se pune un strat de rubarba intr-o cratita, apoi un strat de zahar si tot asa pana cand se termina rubarba, ultimul rand fiind de zahar. Dupa aceea, se pune cratita la foc mic pana cand se leaga...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele. Se pun intr-un tuci, iar peste ele se adauga zaharul. Se pun la fiert la foc mic pana cand se leaga. Dulceata se toarna fierbinte in borcanele spalate si uscate si li se pun capacele, strangandu-le bine.
Prajitura "Valurile Dunarii"
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Se amesteca untul cu zaharul pudra, sarea si esenta de vanilie. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeza. Se adauga 4 linguri de lapte pentru a se subtia aluatul. Jumatate...
Omleta cu branza si marar servita cu salata verde
Se incepe cu prepararea salatei. Salata verde se spala si se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Castravetele se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Crenguta de marar se spala si se taie marunt. Toate ingredientele se pun intr-un castron. Se adauga...
Miniprajituri cu cirese
Ciresele se spala si li se indeparteaza coditele si samburii. Se pune o lingura de zahar peste ele si se amesteca, apoi se baga la frigider. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga laptele, uleiul, esenta si faina si se...
Tarta cu cirese si capsuni
Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele. Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii. Se pun fructele intr-un castron si peste ele se pune zaharul si se amesteca, dupa care se pun intr-o cratita impreuna cu amidonul si se pun la foc mic pana cand se ingroasa. Apoi...
Briose cu branza topita si cabanos
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cabanosul se taie feliute si se prajeste. Intr-un castron se bat ouale, peste care se adauga laptele, uleiul, branza topita taiata in patratele, cabanosul prajit si ardeiul kapia taiat fasii. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se toarna...
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100
Se pastreaza 8 capsuni pentru ornat, restul se spala, li se indeparteaza coditele si se taie in jumatati sau sferturi, iar peste ele se pun 8 plicuri de Green Sugar. Se amesteca si se baga la frigider. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu 8 plicuri Green Sugar, se...
Chec cu capsuni si glazura de ciocolata
Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in jumatati sau sferturi. Se adauga zaharul peste ele si se amesteca, apoi se baga la frigider. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,...