Dulceata de capsuni reteta
Cui nu-i place dulceata de capsuni? Eu cred ca tuturor iubitorilor de dulceata le place. Au iesit aproape doua borcane de 400 g, dar nu le-am facut pentru iarna, ci ca sa le savurez acum.
Dulceata de capsuni reteta
Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele. Se pun intr-un tuci, iar peste ele se adauga zaharul. Se pun la fiert la foc mic pana cand se leaga.
Dulceata se toarna fierbinte in borcanele spalate si uscate si li se pun capacele, strangandu-le bine.
1
Daca doriti ca dulceata sa tina mai mult timp, se fierb borcanele (cand dulceata este fierbinte) la cuptor intr-o tava cu apa, sau la foc, intr-un vas cu apa. Atentie, apa trebuie sa fie tot fierbinte pentru a nu se sparge borcanele.
2
Se fierb timp de 30-40 de minute.
3
Se lasa la racit in apa respectiva sau se invelesc in paturi, lasandu-se 1-2 zile la racit.