Asezam totul intr-un vas termoreistent. Turnam putin ulei de masline peste legume si carne, condimentam cu sare, piper, busuioc si putina menta, punem putina apa in vas si acoperim cu folie de aluminiu, apoi lasam in cuptor sa se patrunda bine.
Intre timp pregatim un sos cu care vom servi...
Creierul se curata de piele sub jet de apa, apoi se usuca pe un prosop de hartie. Cine doreste il poate opari inainte in apa clocotita cu sare si putin otet. Apoi se taie feliute subtri.
Se amesteca mai intai ouale cu faina pana se face ca o smantana mai groasa, apoi se subtiaza cu...
Cum se prepara Aripioare de pui pane reteta simpla si delicioasa
Se aleg aripioare mai mari si se taie mai intai pe jumate, apoi se usuca si ele pe un prosop de hartie.
Se amesteca mai intai ouale cu faina pana se face ca o smantana mai groasa, apoi se subtiaza cu laptele, iar la...
Pieptul de pui se spala, se sterge cu un prosop de hartie si apoi se taie falii subtiri si se bate cu ciocanul de snitele.
Se amesteca mai intai ouale cu faina pana se face ca o smantana mai groasa, apoi se subtiaza cu laptele, iar la sfarsit se adauga condimenele.
Feliile de pui se...
Pentru chiftelutele de pui amestec piept si pulpe, sa nu fie prea fade. Carnea o toc intotdeauna la robot. Eu am invatat sa fac chiftelute de la mama, intotdeauna le fac cu legume si sunt mult mai gustoase. Cum procedam : ceapa o taiem cubulete fine. Cartoful, morcovul si usturoiul curatat le...
Atentie, pregatiti farfuriile! Puneti pe o farfurie lipia, ungeti-o cu sos tartar si apoi asezati dupa preferinta si in ce cantitate vreti toate ingredientele. Eu pun cartofii prajiti, deasupra feliute subtiri de snitel, apoi castraveti murati, varza, ceapa rosie, ketchup si eventual mujdei....
Pieptul de pui dezosat l-am spalat, l-am curatat de grasime si piele, apoi l-am taiat fasiute subtiri. Intr-o tigaie am pus 3 linguri de ulei de palmier, apoi am pus puiul si l-am lasat putin la rumenit, pe toate partile. Apoi am adaugat toate condimentele dupa gust si cescuta de vin...
Mai intai trebuie sa curatam limba…cam neplacut procedeul…dar trebuie :), merita efortul! Punem pe foc o oala cu apa si sare, iar cand clocoteste lasam limba acolo vreo 5 minute. Acoperim cu un capac si oprim focul. O mai lasam inca 5 minute acoperita, apoi o scoatem si o curatam...
Ficateii de pui se curata bine si apoi se spala. Ceapa o taiem solzisori fini, usturoiul se piseaza si mararul verde se toaca marunt. Intr-o tigaie de teflon am pus 3 linguri cu ulei de palmier, puteti folosi in schimb o lingura de unt. Am adaugat apoi ceapa si am lasat-o putin la inmuiat, 2-3...
Carnea de pui am spalat-o, am taiat-o cubulete si am tocat-o la robot. Am schimbat apoi cutitul cu o lama cu zimti de razatoare mica si am pus ceapa si morcovul. Eu folosesc mult robotul de bucatarie, asa economisesc din timp. Am mutat apoi carnea intr-un castron, am pus deasupra orezul spalat,...
Pulpa de miel se curata foarte bine de pielite si grasime. Eu am dezosat pulpa, apoi am asezat-o intr-un vas mai adanc.
Separat, se prepara sosul in care se va marina carnea. In vasul de la blender am pus toate ingredientele, mai putin cimbrul si menta (si sucul de rosii )si am mixat...
Adevarul e, ca dupa ce am deschis capacul robotului mi s-au desfundat instantaneu toate sinusurile si am plans de nu mai vedeam nimic. Ma si mir cum de-am reusit sa fac si poze .
Eu am intotdeauna in frigider un borcan cu hrean ras si mancam la fripturi, e senzational!
Am avut o...
Pieptul de pui l-am taiat cubulete si l-am dat intr-un clocot, am aruncat apa cu spuma si am spalat carnea cu apa rece. Apoi am adaugat peste el legumele taiate, mai putin broccoli (ardeiul gras il am din congelator, ardei capia foarte dulce, de gradina ). Am pus 4 canute cu apa si am lasat la...
Pieptul de pui se taie felii subtiri si se bate cu ciocanul de snitele si presaram peste el sare.
Sunca o taiem fasiute subtirele, cascavalul il taiem betisoare (merge si ras), iar ciupercile taiate feliute le clatim cu apa rece si le lasam la scurs.
Pe o bucata...
Muschiuletul de porc l-am curatat bine si apoi l-am taiat feliute, dar nu de tot si l-am asezat intr-un vas de iena. Alaturi am pus doi cartofi mari, spalati si curatati, taiati pe lung si apoi felii groase.
Apoi am scos cutiuta cu mirodenii si am presarat sare, piper, cimbru, busuioc, ceapa...
Muschiuletul de vitel se curata bine de pielite, se spala, apoi se taie feliute subtirele, de 0,5 cm. Feliile se taie apoi fasii subtiri. Intr-o tigaie de teflon se pune o lingurita de ulei si apoi se trage muschiuletul feliat, pana se inmoaie. Se amesteca din cand in cand si dupa ce isi lasa...
Pentru sos, trebuie sa inabusim mai intai ceapa si ardeiul. Le curatam, spalam si le taiem cubulete si le punem intr-o craticioara cu putin ulei (de palmier folosesc eu). Usturoiul il curatam si il taiem rondele si il aruncam si pe el in craticioara. Adaugam sare si piper si lasam putin la...
Mod de preparare papricas de pui
Mai intai spalam pieptul de pui si il taiem cubulete sau ciocanelele, dupa caz . Dam carnea intr-un clocot sa iasa spuma si apoi o spalam cu apa rece. Ceapa si ardeiul gras le curatam, le spalam si le taiem cubulete. Intr-o craticioara punem 2-3 linguri de...
Pui cu legume la cuptor si dressing de smantana
Asezam totul intr-un vas termoreistent. Turnam putin ulei de masline peste legume si carne, condimentam cu sare, piper, busuioc si putina menta, punem putina apa in vas si acoperim cu folie de aluminiu, apoi lasam in cuptor sa se patrunda bine. Intre timp pregatim un sos cu care vom servi...
Creier pane
Creierul se curata de piele sub jet de apa, apoi se usuca pe un prosop de hartie. Cine doreste il poate opari inainte in apa clocotita cu sare si putin otet. Apoi se taie feliute subtri. Se amesteca mai intai ouale cu faina pana se face ca o smantana mai groasa, apoi se subtiaza cu...
Aripioare de pui pane reteta simpla si delicioasa
Cum se prepara Aripioare de pui pane reteta simpla si delicioasa Se aleg aripioare mai mari si se taie mai intai pe jumate, apoi se usuca si ele pe un prosop de hartie. Se amesteca mai intai ouale cu faina pana se face ca o smantana mai groasa, apoi se subtiaza cu laptele, iar la...
Snitele din piept de pui
Pieptul de pui se spala, se sterge cu un prosop de hartie si apoi se taie falii subtiri si se bate cu ciocanul de snitele. Se amesteca mai intai ouale cu faina pana se face ca o smantana mai groasa, apoi se subtiaza cu laptele, iar la sfarsit se adauga condimenele. Feliile de pui se...
Chiftelute
Pentru chiftelutele de pui amestec piept si pulpe, sa nu fie prea fade. Carnea o toc intotdeauna la robot. Eu am invatat sa fac chiftelute de la mama, intotdeauna le fac cu legume si sunt mult mai gustoase. Cum procedam : ceapa o taiem cubulete fine. Cartoful, morcovul si usturoiul curatat le...
Home made shaorma
Atentie, pregatiti farfuriile! Puneti pe o farfurie lipia, ungeti-o cu sos tartar si apoi asezati dupa preferinta si in ce cantitate vreti toate ingredientele. Eu pun cartofii prajiti, deasupra feliute subtiri de snitel, apoi castraveti murati, varza, ceapa rosie, ketchup si eventual mujdei....
Piept de pui la tigaie
Pieptul de pui dezosat l-am spalat, l-am curatat de grasime si piele, apoi l-am taiat fasiute subtiri. Intr-o tigaie am pus 3 linguri de ulei de palmier, apoi am pus puiul si l-am lasat putin la rumenit, pe toate partile. Apoi am adaugat toate condimentele dupa gust si cescuta de vin...
Limba de vita cu sos si masline
Mai intai trebuie sa curatam limba…cam neplacut procedeul…dar trebuie :), merita efortul! Punem pe foc o oala cu apa si sare, iar cand clocoteste lasam limba acolo vreo 5 minute. Acoperim cu un capac si oprim focul. O mai lasam inca 5 minute acoperita, apoi o scoatem si o curatam...
Tigaie cu ficatei de pui
Ficateii de pui se curata bine si apoi se spala. Ceapa o taiem solzisori fini, usturoiul se piseaza si mararul verde se toaca marunt. Intr-o tigaie de teflon am pus 3 linguri cu ulei de palmier, puteti folosi in schimb o lingura de unt. Am adaugat apoi ceapa si am lasat-o putin la inmuiat, 2-3...
Ardei umpluti
Carnea de pui am spalat-o, am taiat-o cubulete si am tocat-o la robot. Am schimbat apoi cutitul cu o lama cu zimti de razatoare mica si am pus ceapa si morcovul. Eu folosesc mult robotul de bucatarie, asa economisesc din timp. Am mutat apoi carnea intr-un castron, am pus deasupra orezul spalat,...
Friptura de miel la tava
Pulpa de miel se curata foarte bine de pielite si grasime. Eu am dezosat pulpa, apoi am asezat-o intr-un vas mai adanc. Separat, se prepara sosul in care se va marina carnea. In vasul de la blender am pus toate ingredientele, mai putin cimbrul si menta (si sucul de rosii )si am mixat...
Rasol de vită cu legume şi hrean
Adevarul e, ca dupa ce am deschis capacul robotului mi s-au desfundat instantaneu toate sinusurile si am plans de nu mai vedeam nimic. Ma si mir cum de-am reusit sa fac si poze . Eu am intotdeauna in frigider un borcan cu hrean ras si mancam la fripturi, e senzational! Am avut o...
Pilaf cu legume si pui
Pieptul de pui l-am taiat cubulete si l-am dat intr-un clocot, am aruncat apa cu spuma si am spalat carnea cu apa rece. Apoi am adaugat peste el legumele taiate, mai putin broccoli (ardeiul gras il am din congelator, ardei capia foarte dulce, de gradina ). Am pus 4 canute cu apa si am lasat la...
Cordon Bleu
Pieptul de pui se taie felii subtiri si se bate cu ciocanul de snitele si presaram peste el sare. Sunca o taiem fasiute subtirele, cascavalul il taiem betisoare (merge si ras), iar ciupercile taiate feliute le clatim cu apa rece si le lasam la scurs. Pe o bucata...
Muschiulet de porc la cuptor, cu legume si mirodenii
Muschiuletul de porc l-am curatat bine si apoi l-am taiat feliute, dar nu de tot si l-am asezat intr-un vas de iena. Alaturi am pus doi cartofi mari, spalati si curatati, taiati pe lung si apoi felii groase. Apoi am scos cutiuta cu mirodenii si am presarat sare, piper, cimbru, busuioc, ceapa...
Vitel stroganoff cu orez basmati
Muschiuletul de vitel se curata bine de pielite, se spala, apoi se taie feliute subtirele, de 0,5 cm. Feliile se taie apoi fasii subtiri. Intr-o tigaie de teflon se pune o lingurita de ulei si apoi se trage muschiuletul feliat, pana se inmoaie. Se amesteca din cand in cand si dupa ce isi lasa...
Chiftelute marinate
Pentru sos, trebuie sa inabusim mai intai ceapa si ardeiul. Le curatam, spalam si le taiem cubulete si le punem intr-o craticioara cu putin ulei (de palmier folosesc eu). Usturoiul il curatam si il taiem rondele si il aruncam si pe el in craticioara. Adaugam sare si piper si lasam putin la...
Papricas de pui cu masline
Mod de preparare papricas de pui Mai intai spalam pieptul de pui si il taiem cubulete sau ciocanelele, dupa caz . Dam carnea intr-un clocot sa iasa spuma si apoi o spalam cu apa rece. Ceapa si ardeiul gras le curatam, le spalam si le taiem cubulete. Intr-o craticioara punem 2-3 linguri de...