Chiftelute

de Oana in Pui, 30 Apr 2009 | 12410 vizualizari

 

Chiftelutele sunt preferatele lui Vladut, mai ales in combinatie cu piure de cartofi. De obicei le fac din carne de pui, dar si amestec de vita cu porc. Cel mai bine este sa alegeti voi carnea macra si sa o tocati acasa, este mult mai buna

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de kg carne tocata
  • o ceapa mica
  • o capatana de usturoi
  • un cartof mic
  • un morcov mic
  • verdeata proaspata (marar si patrunjel)
  • un ou
  • sare
  • piper
  • 2 linguri cu faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute:

Pentru chiftelutele de pui amestec piept si pulpe, sa nu fie prea fade. Carnea o toc intotdeauna la robot.

Eu am invatat sa fac chiftelute de la mama, intotdeauna le fac cu legume si sunt mult mai gustoase.

Cum procedam: ceapa o taiem cubulete fine. Cartoful, morcovul si usturoiul curatat le dam pe razatoarea mica (cartoful si morcovul crude!). Verdeata o spalam si o taiem marunt. Ca sa mearga treaba mai repede eu bag legumele la robot.  Apoi amestecam intr-un castron carnea tocata cu legumele, punem verdeata, oul, faina,  sare si piper dupa gust. Amestecam bine cu mana. Intr-un ceaun cu ulei incins punem chiftelutele modelate cu mana uda, fara sa le mai dam prin faina. Se prajesc la foc mic, se intorc de mai multe ori si apoi se scot pe un servet de hartie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]