Aceasta este continuarea, din ciclul tigaie cu… :). Dupa ce tigaia cu cartofi taranesti a avut un succes deplin, va invit la o tigaie cu ficatei.
Se prepara in maxim 20 de minute, merge de minune cu mamaliguta aburinda, o mancare tipic romaneasca.
Ficateii de pui se curata bine si apoi se spala. Ceapa o taiem solzisori fini, usturoiul se piseaza si mararul verde se toaca marunt.
Intr-o tigaie de teflon am pus 3 linguri cu ulei de palmier, puteti folosi in schimb o lingura de unt. Am adaugat apoi ceapa si am lasat-o putin la inmuiat, 2-3 minute nu mai mult. Apoi am pus ficateii, sare piper si o cescuta cu apa si i-am lasat la inabusit, intorcandu-i din cand in cand.
Priviti cum mocneste mamaliguta :)) Dupa ce si-au schimbat culoarea am pus o cescuta de vin alb si foile de dafin, Se intorc la 3-4 minute si se lasa sa scada tot lichidul. Dupa ce oprim focul punem usturoiul pisat si mararul verde. Acoperim apoi cu un capac si lasam asa cateva minute.
Nu mai inghititi in sec :)) Eee, ce ziceti?
PeSe: Totul este inabusit, da?? nu se prajeste ceapa, doar se inmoaie si apoi ficateii scad in apa si vin