Prajitura cu portocale

de AlinaL in Dulciuri, 5 Feb 2010 | 9844 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 150 g faina
  • 125 ml piure de portocale obtinute la blender
  • un varf cutit sare
  • 1 praf de copt
  • 3/4 ceasca (nu prea mare) de ulei
  • o portocala razuita
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale:

Amesteci galbenusurile cu zaharul si le bati spuma cu mixerul , apoi pui faina, putin cate putin, piureul de portocale(sa fie mai subtire), sare, praful de copt stins cu un pic de zeama de lamaie, uleiul (turnat fir) si coaja razuita de la o portocala

Amesteci bine si pui albusurile  batute spuma peste compozitia de mai sus. Ungi o tava cu ulei si o presari cu faina, apoi torni compozitia si o pui la cuptoul incalzit, timp de 30-35 minute. La final, se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

ionela2682 1

08.02.2010, 13:41

vai ce buna cred ca este!

AlinaL 1

08.02.2010, 20:52

Sylvia, multumesc pentru nota!






Fetele, prajitura asta este buna si sa face foarte repede!!

elena1988 1

02.02.2011, 15:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si portocale