MOKUSKA

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 12.02.2014

RETETE106
PRIETENI128
Retete

Crap crocant cu mujdei de usturoi verde

In Crap / Caras la 26 Apr 2014

Mod de preparare: Se prinde un crap de 1,200 kg, se curata bine atat in exterior cat si in interior, se  taie in felii mai groase, se spala cu apa rece si se lasa sa se scurga apa. Se sterg bucatile de peste cu un prosop de hartie, se sareaza si se pune la rece. Intre timp facem...

Supa de gaina de casa cu galuste - reteta de la Bunica

In Supe la 26 Apr 2014

Se spala carnea de gaina foarte bine, se lasa in apa rece. Se curata si zarzavatul, morcovul se cresteaza in 4 sau 2, gulia si telina se taie in 2 bucati, ceapa si usturoiul se cresteaza foarte putin, dupa care se pun toate ingredientele de mai sus, in afara de SARE, la fiert in apa rece. Supa se...

Lichior Florio

In Bauturi la 24 Apr 2014

Amestecam ingredientele intr-un vas mare. Lichiorul se pune in sticle si se lasa minumum 1 saptamana.  

Ciorba de miel reteta cu tarhon si smantana

In Ciorbe la 23 Apr 2014

Oasele de miel se curata foarte bine, se spala si se lasa 3 minute in apa clocotita, dupa care se scurg bine si se clatesc cu apa calduta. Tocam ceapa, ardei gras si loboda marunt, zarzavatul rondele, punem la fiert impreuna cu carnea de miel si putin tarhon tocat. Mielul fierbe foarte repede...

Pasca - reteta simpla

In Prajituri la 22 Apr 2014

Stafidele se pun intr-un bol la inmuiat in apa calduta cu rom si 1 lingura de zahar, apa trebuie doar sa acopere stafidele. Separam galbenusurile de albusi, albusurile se lasa la frigider. Galbenusurile le batem spuma cu zaharul, zaharul vanilat, smantana si untul foarte moale. Treptat...

Oua vopsite

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2014

Se spala in apa calduta ouale (se degreseaza) si se pun la fiert. Cum ne dam seama ca a fiert un ou tare? Scoatem un ou fierbinte din apa clocotita si il invartim pe masa ca un titirez, daca se invarte fara sa se duca in parti laterale, este sigur fiert tare. Intr-un ibric nu foarte mare punem...

Friptura de miel (foarte frageda)

In Oaie la 22 Apr 2014

Se curata si se spala pulpa de miel foarte bine pana ramane carne fara pic de grasime (seu). Intr-o tava inalta asezam usturoiul verde, pe acest pat se aseaza pulpa. Se cresteaza cu un cutit ascutit toata suprafata pe ambele parti. Se unge (maseaza) foarte bine pe ambele parti cu ulei, sare,...

Bejgli (Beigli)

In Prajituri la 22 Apr 2014

Amestecam ingredientele pentru blat exact ca pentru cozonac si lasam la dospit intr-o incapere calda. (aluatul este mai tare ca cel de cozonac) Intre timp pregatim crema de nuca: adaugam lapte fiert sau dulceata de caise peste nuca data prin masina, amestecam cu cacao, coaja de lamaie, esenta...

Amandine cu fondant

In Prajituri la 22 Apr 2014

Mod de pregatire blat: Eu am facut 3 blaturi separate, puteti sa faceti 1 singur blat si sa il taiati ulterior. Separam galbenusurile de albusuri, albusul lasam la rece. Galbenusurile se bat bine cu zaharul, apa, uleiul, cacaoa se amesteca cu faina si praful de copt (am folosit un plic pt cele...

Drob din carne amestec porc-vita si ficatei de pui

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2014

Calim ceapa foarte putin, adaugam si usturoiul 2-3 minute la calit. Intre timp punem ficateii la fiert, le lasam sa se raceasca bine. Tocam verdeata si adaugam in carnea cruda, adaugam ouale crude, ceapa si usturoiul calit, condimentam dupa plac si le amestecam foarte bine. Tocam ficateii...

Chiftele (hamburger) din cartofi

In Mancaruri de legume la 23 Feb 2014

Curatam si spalam cartofii cruzi, dam pe razatoare si  lasam la scurs, sa nu ramana nici un pic de zeama. Intre timp zdrobim usturoiul, batem ouale si tocam verdeata. Dupa ce s-au scurs cartofii se amesteca cu ouale batute, verdeata, usturoiul si condimentele dupa gust. Formati cu mana...

Piept de pui picant

In Pui la 22 Feb 2014

Spalam bine pieptul de pui ( sa nu uitam, carnea de pui trebuie spalata foarte bine), il taiem in fasii de grosimea unui deget. Condimentam fasiile cu sare, piper si pasta de ardei iute, le acoperim si le lasam la frigider. (daca va place mai picant, puteti sa adaugati si un praf de chili)....

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

In Ciorbe la 18 Feb 2014

Se curata morcovul, pastarnacul, telina si se da prin razatoare, se toaca ceapa marunt. Se calesc in putin ulei cu putina apa, se toarna putina apa peste si se lasa la fiert, dupa 15 minute se adauga zeama de varza, bulionul si pasta de ardei. Lasam la fiert sub capac. Pana fierb legumele...

Conopida pane

In Mancaruri de legume la 17 Feb 2014

Desfacem conopida in buchete, o spalam bine. Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert. Buchetele de conopida le punem in apa fiarta, lasam la fiert 5-8 minute (mie imi place sa ramana crocante, le fierb maximum 5 minute). Se scurg de apa, se presara cu piper negru si se lasa sa se raceasca....

Prajitura "Musafir nepoftit"

In Prajituri la 16 Feb 2014

Se despart cele 5 galbenusuri de albusuri, albusurile se pun la rece. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, vanilia, uleiul, apa si coaja de portocala. Faina se amesteca cu praful de copt. Se bat albusurile reci cu praful de sare. Faina si spuma din albusuri se amesteca usor si treptat cu...

Tort Dobos

In Torturi la 12 Feb 2014

Se pregatesc cele 6 bucati de hartie de copt (cerata-foto) si tavile (am folosit doua tavi de aragaz, nimic special.) Am folosit o oala de diametru 25 cm pentru a desena "cerculetele"( sa nu fie mai mare de 25 ca iese blatul prea subtire), se taie cu foarfeca fiecare separat, se pun...

Afisate 91 - 106 din 106 retete    

Postari recente

publicat la 29.08.2015

Tarta cu prune

publicat la 28.08.2015

Dovlecei umpluti

publicat la 28.08.2015

Strudel cu branza sarata

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]