Cartofii se curata de coaja, se cresteaza din loc in loc, se presara praf de usturoi, sare si unt intre crapaturi.
Ii asezam intr-o tava, punem putina apa in tava si ii acoperim cu folie. Dam la cuptorul incins circa 35 minute
Cand feliile cartofilor se desprind una de alta punem intre ele...
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu legume congelate (decongelate in prealabil).
Se calesc putin, apoi se adauga orezul (clatit cu apa rece de 3 ori ) .
Se adauga supa, sare, piper, vegeta si se pune intr-un vas termorezistent si se da la cuptor circa 30 minute ...
Se pun ouale le fiert 6 minute.
Apoi se pune apa rece pe ele si se lasa 3 minute pentru a se coji usor.
Se taie in 2 iar galbenusurile se amesteca cu smantana , iaurtul, mustarul , ceapa data prin razatoarea mica , sare piper dupa gust .
Se umplu ouale si se orneaza cu maioneza si...
Se taie julien baconul si se caleste putin in ulei.
Ouale le batem bine su sare si piper si o lingura de apa .
Adaugam baconul peste oua si mararul .
Lasam sa se prajesca circa 2 minute pe o parte si pe cealalta .
Se presara cascaval ras .
Rosiile se taie cubulete si se pun la calit cu ceapa taiata marunt.
Se adauga usturoiul pisat, sarea, piperul, oregano si busuioc.
Se lasa circa 10 minute pe foc .
Peste feliile de paine se pune cate o lingura din compozitie, se presara cu cascaval si se dau 30 de secunde la cuptorul cu...
Feliile de paine se prajesc.
Ceapa se taie marunt si se amesteca cu maioneza si tonul scurs de ulei,sare, piper si se adauga peste painea prajita .
Simplu si rapid .
Ouale se bat bine peste care se adauga ceapa taiata marunt ardeiul tocat si el baconul taiat julie , sare piper dupa gust , si se pune la prajit .
Cascavalul se preasara deasura cand este calda .
Se aseaza un rand de tortilla , apoi ceapa tocata marunt, patrunjelul, maslinele, sare, piper, fasolea si din nou tortilla si restul ingredientelor .
La sfarsit adaugam cascavalul ras si dam la cuptor 10 15 minute .
Dupa ce am lasat foietajul la dezghetat 10 minute il intindem pe planul de lucru.
Taiam fasii de circa 5 cm latime si 10 cm lungime .
Luam pe rand si le sucim putin , apoi le asezam intr-o tava care am acoperit-o cu foaie de copt si unsa cu ulei.
Peste ele punem cu pensula oul , sarea si...
Ciupercile se scurg de apa si se pun la calit in uleiul incins.
Ceapa se curata si se taie julie apoi se pune peste ciuperci.
Usturoiul se toaca marunt si se adauga peste ciuperci.
Se asezoneaza cu sare piper si se lasa circa 15 minte la foc mic .
Cand este gata se presara o ploaie...
Se fierb ouale si se taie in jumatate. Jumatatea din ele le vom face cu pateu astfel:
galbenusurile se amesteca cu pateul, putina sare, piper si jumatate din cantitatea de maioneza, apoi umplem ouale. Restul de galbenusuri se amesteca in blender cu tonul, maioneza ramasa si...
Cartofi evantai
Cartofii se curata de coaja, se cresteaza din loc in loc, se presara praf de usturoi, sare si unt intre crapaturi. Ii asezam intr-o tava, punem putina apa in tava si ii acoperim cu folie. Dam la cuptorul incins circa 35 minute Cand feliile cartofilor se desprind una de alta punem intre ele...
Orez cu legume
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu legume congelate (decongelate in prealabil). Se calesc putin, apoi se adauga orezul (clatit cu apa rece de 3 ori ) . Se adauga supa, sare, piper, vegeta si se pune intr-un vas termorezistent si se da la cuptor circa 30 minute ...
Oua umplute cu smantana
Se pun ouale le fiert 6 minute. Apoi se pune apa rece pe ele si se lasa 3 minute pentru a se coji usor. Se taie in 2 iar galbenusurile se amesteca cu smantana , iaurtul, mustarul , ceapa data prin razatoarea mica , sare piper dupa gust . Se umplu ouale si se orneaza cu maioneza si...
Omleta cu bacon si marar
Se taie julien baconul si se caleste putin in ulei. Ouale le batem bine su sare si piper si o lingura de apa . Adaugam baconul peste oua si mararul . Lasam sa se prajesca circa 2 minute pe o parte si pe cealalta . Se presara cascaval ras .
Bruschete cu rosii
Rosiile se taie cubulete si se pun la calit cu ceapa taiata marunt. Se adauga usturoiul pisat, sarea, piperul, oregano si busuioc. Se lasa circa 10 minute pe foc . Peste feliile de paine se pune cate o lingura din compozitie, se presara cu cascaval si se dau 30 de secunde la cuptorul cu...
Bruschete cu ton
Feliile de paine se prajesc. Ceapa se taie marunt si se amesteca cu maioneza si tonul scurs de ulei,sare, piper si se adauga peste painea prajita . Simplu si rapid .
Omleta taraneasca
Ouale se bat bine peste care se adauga ceapa taiata marunt ardeiul tocat si el baconul taiat julie , sare piper dupa gust , si se pune la prajit . Cascavalul se preasara deasura cand este calda .
Nachos
Se aseaza un rand de tortilla , apoi ceapa tocata marunt, patrunjelul, maslinele, sare, piper, fasolea si din nou tortilla si restul ingredientelor . La sfarsit adaugam cascavalul ras si dam la cuptor 10 15 minute .
Saleuri cu chimen
Dupa ce am lasat foietajul la dezghetat 10 minute il intindem pe planul de lucru. Taiam fasii de circa 5 cm latime si 10 cm lungime . Luam pe rand si le sucim putin , apoi le asezam intr-o tava care am acoperit-o cu foaie de copt si unsa cu ulei. Peste ele punem cu pensula oul , sarea si...
Sote de ciuperci
Ciupercile se scurg de apa si se pun la calit in uleiul incins. Ceapa se curata si se taie julie apoi se pune peste ciuperci. Usturoiul se toaca marunt si se adauga peste ciuperci. Se asezoneaza cu sare piper si se lasa circa 15 minte la foc mic . Cand este gata se presara o ploaie...
Oua umplute cu pateu si ton
Se fierb ouale si se taie in jumatate. Jumatatea din ele le vom face cu pateu astfel: galbenusurile se amesteca cu pateul, putina sare, piper si jumatate din cantitatea de maioneza, apoi umplem ouale. Restul de galbenusuri se amesteca in blender cu tonul, maioneza ramasa si...