Desi aceasta prajitura am considerat-o intotdeauna "regina Sarbatorilor",am refacut-o zilele astea,ca mi se facuse o pofta nebuna. :)
Pare greu de facut dar va asigur ca e foarte usor de preparat si foarte usor de mancat. :))
Blat:
Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia.Se adauga ouale,pe rand,mixand energic dupa fiecare,pana cand compozitia devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea, se amesteca ABIA ABIA si se adauga miezul de nuca taiat bucati.Aluatul se intinde cu lingura in forma (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace cam 25 minute, la 180 de grade.
Crema:
Se bate cu mixerul crema de branza cu untul, pana cand crema devine pufoasa.Se adauga zaharul pudra, vanilia si scortisoara si se mai bate putin,pana se omogenizeaza. Crema se unge in strat uniform pe blatul copt si racit. Se pune la rece pentru o ora.
Glazura:
Se topeste ciocolata, untul, frisca si nessul dizolvat in apa, amestecand continuu, pana cand glazura devine omogena. Se raceste pana la temperatura camerei.
Se unge glazura uniform peste stratul de crema si se da la rece pentru minim 3 ore.
Se taie in patrate,care se pastreaza la frigider.
Chestia asta cu pastratul la frigider este o metafora,pe cuvant! :)) Zice Natalia in reteta ca se poate pastra si pana la 5 zile. Dar cine sta cu o asemeanea prajitura atata timp in frigider? Eu una nu! :)))