Ksenya

5

Bucataras
senzational

Acum in Bacau

Bucataras din 05.04.2012

RETETE265
PRIETENI135
Retete / Mancaruri de legume

Vinete umplute

In Mancaruri de legume la 26 Oct 2021

Spalam si curatam vinetele de coaja, doar pe jumatate. Incalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam vinetele curatate, saram si piperam. Ungem cu pensula sau stropim cu ulei suprafata descojita si dam la cuptor pentru 15 minute la 200 grade C. In...

Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

In Mancaruri de legume la 28 Iul 2021

Spalam dovlecelul si il decojim. Il taiem pe jumatate si cu ajutorul lingurii scoatem semintele si nervurile si-l tocam cubulete. Ceapa curatata si spalata tocata si adaugata intr-un ceaunel de tuci in care sfaraie deja uleiul. Amestecam, lasam sa rumeneasca foarte putin ceapa,apoi adaugam...

Chiftele de dovlecei

In Mancaruri de legume la 24 Iul 2020

Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine. Punem intr-un castron incapator. Painea o punem la inmuiat cu putin lapte sau apa, cand s-a inmuiat,...

Ciuperci in stil asiatic

In Mancaruri de legume la 20 Noi 2019

Pregatim sosul. Intr-un bol preparam sosul din ingredientele mentionate mai sus  la sos. Intr-un wok sau tigaie incapatoare adaugam uleiul, adaugam ciupercile cand uleiul este incalzit suficient, lasam la foc mic 10 minute, amestecand de cateva ori. Adaugam ceapa, amestecam, lasam 2...

Tocana de ardei copti a la Durau

In Mancaruri de legume la 28 Aug 2019

Ceapa o calim pana devine usor aramie, adaugam rosiile si lasam 5-6 minute. Adaugam ardeii rupti fasii (pe timp de iarna puteti folosi un borcan de ardei facuti de cu toamna la borcan reteta o gasiti aici ), acoperim tigaia si lasam la foc mic 10 minute. Adaugam smantana si cimbrul,...

Vinete in stil grecesc

In Mancaruri de legume la 9 Oct 2018

Vinetele le spalam, eliminam codita si le taiem pe lung in 4 sau 6 buc. Presaram cu sare si le lasam 30 minute. Le clatim sub jet de apa si le tamponam cu un prosop de bucatarie. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam vinetele, presaram piper si stropim cu ulei masline. Dam tava...

Bame in stil indian

In Mancaruri de legume la 14 Sep 2018

   Bamele se soteaza in uleiul bine incins pana capata nuanta aramie. Cand sunt gata, se scot intr-un castron separat. Ceapa se soteaza cu uleiul ramas pana capata si ea o nuanta aramie pe margini, se adauga usturoiul, chimenul si ghimbirul se amesteca si se lasa 2 minute. Se...

Chiftele de legume cu urzici

In Mancaruri de legume la 18 Apr 2018

  Sotam ceapa in ulei cu o lingura apa, cand ceapa a devenit sticloasa si apa aproape s-a evaporat, adaugam urzicile, un praf de sare, acoperim oala cu capac, micsoram flacara pana la minim si lasam pe foc cam 5 minute, amestecand intre timp. Cand urzicile s-au inmuiat, oprim...

Afisate 1 - 8 din 8 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]