Julie

1

Bucataras
incepator

Buzau

Bucataras din 12.04.2010

RETETE414
PRIETENI86
Retete

Snitel crocant de porc

In Porc la 31 Aug 2011

Carnea se taie in felii subtiri si se bate usor. Ouale se bat cu sare si piper. Fulgii de porumb se zdrobesc. Se ia fiecare bucata de carne, se trece mai intai prin faina, apoi prin amestecul de ou, iar la final prin fulgii de porumb. Bucatile de carne, astfel imbracate, se prajesc in ulei...

Gulas picant de cartofi

In Mancaruri de legume la 31 Aug 2011

Se incinge uleiul si se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul taiat rondele si morcovul tocat cuburi mici. Se lasa la calit pana se inmoaie toate. Se adauga usturoiul taiat felii subtiri si cartofii, curatati de coaja si taiati in bucati mai mici. Se acopera cu apa calda si se lasa sa fiarba pana...

Dulceata de mure

In Dulceata / Gem la 29 Aug 2011

Murele se spala si se scurg bine de apa. Se amesteca apa, zaharul si zeama de lamaie si se pun la fiert, pana se obtine un sirop bine legat. Se adauga murele si se continua fierberea pentru inca 30-35 minute. Spre sfarsit se adauga si esenta de vanilie. Dulceata se pune fierbinte in borcanele...

Gem de pere

In Dulceata / Gem la 29 Aug 2011

Perele se curata de coaja si se rad mic. Se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pun la fiert, la foc mic, timp de aproximativ 30-35 minute, amestecand des, sa nu se prinda de fundul vasului.  La final se adauga esenta de vanilie. Gemul se...

Frozen banana

In Dulciuri la 29 Aug 2011

Se decojesc bananele si se taie in bucati mai mici. In fiecare bucata se infige cate un bat de inghetata. Se trec bananele prin ciocolata topita si usor racita, apoi prin alunele taiate mai mare. Se aseaza pe o farfurie si se dau la congelator. Dupa 3-4 ore sunt numai bune de servit. Usor si...

Amandine

In Prajituri la 25 Aug 2011

Blat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa,uleiul, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in...

Tarta picanta cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 25 Aug 2011

Blat: Se cerne faina intr-un castron, impreuna cu sarea. Se adauga untul si se amesteca cu mainile, pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga galbenusurile, apa si se framanta. Aluatul se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 30 minute. Umplutura: Se amesteca smantana cu...

Tort caramel

In Torturi la 23 Aug 2011

Blat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile amestecate cu apa si se amesteca usor. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt. Aluatul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25...

Papoutsakia (Vinete umplute cu carne)

In Mancaruri cu carne la 23 Aug 2011

Vanata se taie in doua pe lungime si se lasa pentru 30 minute in apa sarata, pentru a nu fi amara. Se scoate din apa, se sterge si se pune la prajit in putin ulei, pana se inmoaie bine pe ambele parti. Se aseaza intr-o tava si se apasa miezul cu o lingurita, facand loc pentru umplutura. Nu este...

Vinete umplute cu legume

In Mancaruri de post la 23 Aug 2011

Vinetele se spala si se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul din interior, cu ajutorul unei lingurite, lasand si pe coaja un strat subtire. Se prajesc apoi in ulei, pe ambele parti, pana se inmoaie putin. Umplutura: Miezul scos de la vinete se toaca marunt. Ceapa se taie pestisori....

Tort cu ciocolata si crema caramel

In Torturi la 21 Aug 2011

Blat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de menta. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si ciocolata maruntita. Compozitia obtinuta se imparte in doua si se coc doua blaturi, in forma tapetata cu hartie de copt. Se lasa...

Panna cotta cu cafea si ciocolata

In Dulciuri la 21 Aug 2011

Intr-un vas, se amesteca laptele, cafeaua si frisca lichida. Se pune vasul pe foc si se lasa sa dea un clocot. Se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se dizolva complet. Se adauga esenta de rom si gelatina, inmuiata inainte in 50 ml apa si dizolvata pe baie de aburi. Amestecul se...

Rulada cu carne de vita si sos de menta

In Vita la 21 Aug 2011

Se amesteca untul cu sare, piper, pudra de chimen, usturoi zdrobit, busuioc si patrunjel tocate marunt. Carnea se taie in felii subtiri si se bate usor. Se aseaza pe o folie de aluminiu si se intinde deasupra untul aromat. Se ruleaza cu ajutorul foliei si se prinde rulada cu scobitori sau se...

Tarta cu prune si invelis crocant

In Prajituri la 21 Aug 2011

Blat: Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul. Se adauga faina, pudra de migdale, sarea. La sfarsit se adauga esenta si laptele. Aluatul se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute. Umplutura: Se spala prunele, se desfac in jumatati si se inlatura samburii....

Spuma de ciocolata cu cafea

In Dulciuri la 21 Aug 2011

Se mixeaza galbenusurile, untul si 1 lingura cu zahar, pana se obtine o crema omogena. Se bat albusurile spuma cu zaharul ramas, adaugat treptat, pana se obtine o bezea lucioasa. Intr-un vas, se pun lichiorul de cafea, cafeaua si ciocolata rupta in bucati. Se pune vasul pe baie de aburi si se...

Legume umplute cu carne

In Mancaruri cu carne la 4 Aug 2011

Legumele se spala, se taie fiecaruia capacul si se golesc de continut, cu ajutorul unei lingurite. Se presara cu sare si se lasa cu gura in jos sa se scurga. Se toaca ceapa marunt si se caleste in 2-3 linguri ulei, se adauga carnea tocata si se mai lasa pe foc 4-5 minute. Se adauga 1 lingura...

Dulceata din fructe de soc

In Dulceata / Gem la 3 Aug 2011

Fructele trebuie sa fie culese atunci cand sunt foarte bine coapte, au culoarea neagra si sunt moi. Este interzis consumul lor in stare cruda! Fructele de soc se desprind de pe crengute, se spala si se lasa sa se scurga bine de apa.  Apa si zaharul se pun intr-un vas si se...

Paste cu sos de rosii si busuioc

In Mancaruri de post la 3 Aug 2011

Usturoiul se curata, se taie felii subtiri si se caleste in 2-3 linguri cu ulei. Se adauga ardeiul iute taiat rondele si rosiile taiate in cuburi mici. Daca se folosesc rosii chery, acestea se taie in jumatati. Se lasa pe foc 3-4 minute, amestecand usor sau scuturand tigaia.Pastele se fierb in...

Cotlet picant de porc

In Porc la 2 Aug 2011

Marinata: Intr-un vas, se amesteca vinul cu uleiul, ghimbirul ras, ardeiul iute taiat rondele si morcovul taiat bastonase. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru uscat, cimbru verde tocat marunt si boia. Carnea se spala, se usuca si se pune in marinata. Se acopera si se lasa...

Tarta cu ciocolata

In Prajituri la 2 Aug 2011

  Aluat: Se mixeaza untul cu zaharul, esenta, sarea si galbenusurile, pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute. Crema:...

Tiramisu reţetă originală

In Dulciuri la 1 Aug 2011

Tiramisu reţetă originală Se mixeaza galbenusurile cu zaharul. Se desface amidonul in putin lapte. Se topeste ciocolata la baie de aburi. Intr-un vas pe foc, se pune laptele si se incalzeste usor, se da vasul deoparte, se adauga ness-ul, apoi galbenusurile si amidonul. Se...

Supa crema de mazare

In Supe la 29 Iul 2011

 Se curata cartoful, morcovul, ceapa; se spala si se taie in bucati mai mari. Se pune un vas cu aprox. 1l de apa la fiert; cand apa da in clocot se adauga legumele, uleiul si un praf de sare. Se lasa sa fiarba 10 minute, se adauga mazarea si se continua fierberea pana se patrund toate...

Mancare de bob

In Mancaruri de post la 29 Iul 2011

Pentru mancare, de la bob se folosesc pastaile verzi, tinere, taiate rondele, si boabele verzi din interiorul pastailor mature. Se inabusa ceapa tocata marunt, in ulei si apa, in proportii egale. Se adauga morcovul taiat in cuburi mici, bobul si se completeaza cu apa, cat sa acopere totul. Se...

Orez cu lapte si fructe caramelizate

In Dulciuri la 29 Iul 2011

Orezul se spala si se fierbe in lapte. Se indulceste cu zahar dupa gust si se aromatizeaza cu esenta de vanilie. Fructele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza samburii si se taie in bucati mai mici. Se caramelizeaza 2 linguri cu zahar, se adauga untul si se amesteca bine. Se pun...

Tian de legume

In Mancaruri de legume la 29 Iul 2011

Dovlecelul si vanata se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Vanata poate fi lasata si cu tot cu coaja. Rosiile se taie in felii mai groase. Ceapa se taie pestisori. Usturoiul se taie feliute subtiri. Se caleste ceapa in o lingura cu ulei, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si se mai...

Ciocolata de casa

In Dulciuri la 29 Iul 2011

Se fierbe apa amestecata cu zaharul, pana cand se obtine un sirop gros, ca la dulceata. Se adauga untul si se amesteca pana la topirea completa. Siropul se pune fierbinte, putin cate putin, peste laptele praf amestecat cu cacao. Se amesteca energic pana la incorporarea completa. Se adauga esenta...

Inghetata de pepene galben

In Dulciuri la 29 Iul 2011

Se taie pepenele in doua si se indeparteaza semintele. Se scoate miezul din interior, lasand si pe coaja un strat de aproximativ 1 cm. Se pune gelatina sa se inmoaie in zeama de portocala, apoi se dizolva pe baie de aburi. Se incinge untul intr-o tigaie si se adauga miezul de pepene si zaharul....

Inghetata de zmeura

In Dulciuri la 29 Iul 2011

Se paseaza cu blenderul zmeura impreuna cu zaharul. Peste zmeura pasata, se adauga smantana, mascarpone, esenta de vanilie si se omogenizeaza. Compozitia se toarna intr-o caserola si se da la congelator. Dupa 30 minute se amesteca bine cu o furculita sau chiar cu mixerul. Se repeta acest...

Crema de zmeura la pahar

In Dulciuri la 29 Iul 2011

Se bate smantana cu 2 linguri zahar pana se obtine frisca. Se mixeaza in blender zmeura cu 2 linguri zahar. Jeleul obtinut se imparte in doua parti egale. O parte se amesteca cu iaurtul si gelatina, inmuiata in 2 linguri apa si dizolvata pe baie de aburi. Compozitia se lasa la...

Tarta cu zmeura

In Prajituri la 29 Iul 2011

Blat : Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana se obtine o crema omogena. Se adauga faina si la sfarsit laptele. Aluatul se strange usor cu mainile, se pune in folie alimentara si se lasa 30 minute la rece. Crema : Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga esenta de...

Afisate 61 - 90 din 414 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2012

Turta dulce

publicat la 20.12.2012

Button Cookies

 
Retete preferate
Prajitura Suzette

Voturi:67

Ochi de paun

Voturi:48

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]