Se spala legumele, se curata si se toaca marunt, pastrand frunzele de telina.
Se calesc legumele tocate in ulei aproximativ 5 minute. Se adauga supa de legume si se fierbe timp de 20 minute.
Se paseaza legumele in oala, cu un mixer. Se adauga smantana si se pune pe foc sa fiarba cateva...
Se framanta bine ingredientele pentru perisoare, exceptand faina, se formeaza bilute mici apoi se tavalesc prin faina.
Se pune o cratita pe foc, se da ceapa prin razatoare si se caleste in doua linguri de ulei. Se adauga bulionul iar apoi se toarna 1,5 l de apa fiarta. In supa...
Se pune o cratita pe foc, se adauga untul si uleiul de masline. Cand untul s-a topit se adauga ceapa tocata foarte marunt si se caleste. Cand ceapa devine sticloasa se adauga faina si se caleste putin amestecand cu o lingura de lemn sau cu telul. Peste faina adaugam in fir subtire apa si...
Se pune intr-o cratita ulei si se calesc morcovul razuit si ceapa tocata marunt. Dupa ce s-au calit se adauga pe rand ardeii, cartoful, rosia, conopida, toate tocate cubulete mici. Peste legume se adauga bulgurul si orezul, se mai calesc putin dupa care se adauga apa calda, sare,...
Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam prin razatoarea mica. Pastarnacul il taiem cubulete mici, la fel si cartoful. Conopida o rupem in buchetele mici si ii taiem cotorul.
Calim in cratita morcovul cu ceapa in 2 linguri de ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugam 1.5 l de apa si lasam sa...
Morcovul se da prin razatoarea mica iar ceapa se toaca marunt. Se calesc intr-o oala cu putin ulei. Adaugam si carnea tocata si le calim impreuna. Cand carnea isi schimba culoarea adaugam apa fiarta, sare si vegeta dupa gust si lasam ciorba sa fiarba. Cand carnea este fiarta adaugam orzisorul,...
Se taie painea cubulete si se pune intr-un castron. Apa se pune la fiert. Se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa adaugam bulionul si calim 1 minut. Cand apa a clocotit o turnam peste ceapa calita, adaugam sare si menta si lasam la fiert 5 minute.
Supa...
Se spala lintea in mai multe ape si se pune la fiert cu 6 pahare cu apa. Cand lintea incepe sa fiarba, luam spuma de deasupra si adaugam legumele: ceapa, morcovul si cartoful, taiate in patru. Se adauga putina sare si se lasa la fiert intr-o oala cu capac la foc mic jumatate de ora, pana ce...
Supa de cartofi cu telina
Se spala legumele, se curata si se toaca marunt, pastrand frunzele de telina. Se calesc legumele tocate in ulei aproximativ 5 minute. Se adauga supa de legume si se fierbe timp de 20 minute. Se paseaza legumele in oala, cu un mixer. Se adauga smantana si se pune pe foc sa fiarba cateva...
Ciorba de perisoare cu taitei de casa
Se framanta bine ingredientele pentru perisoare, exceptand faina, se formeaza bilute mici apoi se tavalesc prin faina. Se pune o cratita pe foc, se da ceapa prin razatoare si se caleste in doua linguri de ulei. Se adauga bulionul iar apoi se toarna 1,5 l de apa fiarta. In supa...
Supa crema de patrunjel cu lapte
Se pune o cratita pe foc, se adauga untul si uleiul de masline. Cand untul s-a topit se adauga ceapa tocata foarte marunt si se caleste. Cand ceapa devine sticloasa se adauga faina si se caleste putin amestecand cu o lingura de lemn sau cu telul. Peste faina adaugam in fir subtire apa si...
Supa de legume
Se pune intr-o cratita ulei si se calesc morcovul razuit si ceapa tocata marunt. Dupa ce s-au calit se adauga pe rand ardeii, cartoful, rosia, conopida, toate tocate cubulete mici. Peste legume se adauga bulgurul si orezul, se mai calesc putin dupa care se adauga apa calda, sare,...
Ciorba cu conopida
Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam prin razatoarea mica. Pastarnacul il taiem cubulete mici, la fel si cartoful. Conopida o rupem in buchetele mici si ii taiem cotorul. Calim in cratita morcovul cu ceapa in 2 linguri de ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugam 1.5 l de apa si lasam sa...
Ciorba de nunta
Morcovul se da prin razatoarea mica iar ceapa se toaca marunt. Se calesc intr-o oala cu putin ulei. Adaugam si carnea tocata si le calim impreuna. Cand carnea isi schimba culoarea adaugam apa fiarta, sare si vegeta dupa gust si lasam ciorba sa fiarba. Cand carnea este fiarta adaugam orzisorul,...
Tarana
Se taie painea cubulete si se pune intr-un castron. Apa se pune la fiert. Se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa adaugam bulionul si calim 1 minut. Cand apa a clocotit o turnam peste ceapa calita, adaugam sare si menta si lasam la fiert 5 minute. Supa...
Supa crema de linte rosie
Se spala lintea in mai multe ape si se pune la fiert cu 6 pahare cu apa. Cand lintea incepe sa fiarba, luam spuma de deasupra si adaugam legumele: ceapa, morcovul si cartoful, taiate in patru. Se adauga putina sare si se lasa la fiert intr-o oala cu capac la foc mic jumatate de ora, pana ce...