Ciorba de perisoare cu taitei de casa

de Giana in Ciorbe, 11 Iul 2014 | 5786 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
  • · 1 ceapa
  • · 1 lingura bulion
  • · 2 linguri ulei
  • · 1,5 l apa fierbinte
  • · 1/2 pahar cu taitei sau paste
  • Pentru perisoare:
  • · 200 g carne tocata
  • · 2 linguri de bulgur fin
  • · sare, piper, boia de ardei
  • · faina
  • Pentru dres ciorba:
  • · 1 ou
  • · 1 pahar cu iaurt (200 ml)
  • · 1 lingura cu faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu taitei de casa:

Se framanta bine ingredientele pentru perisoare, exceptand faina, se formeaza bilute mici apoi se tavalesc prin faina.

Se pune o cratita pe foc, se da ceapa prin razatoare si se caleste in doua linguri de ulei. Se adauga bulionul iar apoi se toarna 1,5 l de apa fiarta. In supa fiarta punem perisoarele. Lasam sa clocoteasca 4 minute, dupa care adaugam si taiteii. Ciorba se lasa la fiert pana cand se inmoaie pastele iar chiftelutele sunt gatite.

Pentru a pregati sosul, amestecam intr-un bol oul cu iaurt si faina, apoi adaugam in fir subtire din ciorba amestecand continuu. Oprim focul, lasam ciorba 3 minute sa se limpezeasca apoi o dregem cu sos.

Se condimenteaza ciorba cu sare si menta uscata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (10)

Rocsi 1

11.07.2014, 11:04

Imi place ciorba de perisoare

reisnaor_2006 1

11.07.2014, 11:57

o delicatesa

robert_b 1

11.07.2014, 13:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de tarhon