Am dezosat pulpele si le-am taiat in bucati potrivite, le-am rumenit usor si am adaugat ceapa, usturoiul si ardeiul taiate in cuburi mici.
Le-am calit pentru aproximativ 10 minute, dupa care am adaugat rosiile taiate cuburi si am condimentat cu sare si piper, am presarat cimbrul si am stins cu...
Pieptul de pui se taie cuburi si se rumenesc usor.
Se adauga legumele tocate, cartofii taiati cuburi si rosioarele.
Se calesc usor, se adauga mazarea si supa de pui (preparata in casa).
Se fierbe la foc mic aproximativ 20 de minute.
Se sareaza dupa gust si se adauga sucul de...
Se pregatesc chiftelutele asa cum va doriti.
O sugestie o gasiti aici Chiftelute cu susan .
Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei pana devin translucide.
Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se adauga chiftelutele si apa/supa de legume.
Se fierb pana sunt bine...
Spălăm foarte bine carnea şi o punem apoi la fiert, într-o oală de 5 litri.
Adunăm spuma formată ori de câte ori este necesar.
Tăiem varza fideluţă şi o adăugăm în oală, când apa în care a fiert carnea a ajuns la un sfert din cantitatea iniţială....
Din ingredientele date, pregătim compoziţia pentru chifteluţe. Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei linguriţe, le tăvălim prin făină şi le prăjim uniform. Le scoatem pe un şervet de hârtie pentru a se absorbi uleiul în exces.
Pentru sos, topim untul...
Puiul se aşază într-un vas pentru cuptor, se unge cu ulei şi se condimentează uniform cu sare, chilli şi rozmarin după gust. Usturoiul se feliază şi se introduce din loc în loc, sub piele. Se adaugă sucul de roşii şi se întinde pe toată suprafaţa puiului. Se...
Se spală foarte bine pieptul de pui şi se şterge cu un şervet (pentru a se absorbi surplusul de apă).
Se feliază la distanţă de 1 cm, păstrând o bază comună.
Se aşază pieptul de pui într-o tavă de cuptor şi se stropeşte cu puţin ulei.
Printre feliile de piept...
Se toaca pieptul de pui ori se taie marunt.
Se potriveste de gust cu sare si piper.
Se adauga ceapa verde maruntita, branza si cascavalul trecute prin razatoare, smantana si un ou.
Se omogenizeaza totul.
Cu compozitia astfel obtinuta se umplu cannelloni.
Se asaza intr-o tava de...
Se curata pulpele de iedut si se spala foarte bine in apa rece.
Se asaza intr-un vas cat mai incapator (de preferat, cu capac) si se ung cu ulei.
Se condimenteaza foarte bine, se adauga usturoiul feliat (sau tocat marunt) si vinul si otetul.
(Ideal este ca pulpele de ied sa fie acoperite...
Intr-un bol mai mărişor adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm sarea şi piperul după gust şi amestecăm compoziţia până se omogenizează complet.
Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei...
Se taie cartofii in felii subtiri, iar carnea in cuburi mici.
Intr-un vas de cuptor, se asaza cate un strat de cartofi, unul de branza (sarata, de burduf si casacval) si unul de carne (de pui si afuamtura).
Se toarna jumatate din cantitatea de ou batut cu smantana si se continua aseazarea...
Se asaza rasolul intr-un vas de yena.
Se unge rasolul cu ulei, se condimenteaza dupa gust cu piper, sare, chilli, busuioc si rozmarin si se intinde sucul de rosii, uniform, pe toata suprafata.
Se adauga in vas o cana cu apa si se da la cuptor, la o temperatura de 180 de grade pentru o ora...
Ceapa tocata, se caleste in cateva linguri cu ulei.
Cand ceapa devine translucida, potrivim de gust cu sare si piper, adaugam sucul de rosii/bulionul, orezul, cele 2 oua si verdeata tocata marunt.
Continuam calirea inca 5-10 minute si adaugam carnea tocata.
Amestecam toate...
Pieptul de pui se taie in cuburi potrivite.
Se rumenesc usor in cateva linguri cu ulei.
Se adauga, apoi, rand pe rand, legumele tocate marunt: ceapa, morcovii si ardeii.
Se calesc 5-10 minute, dupa care se adauga orezul si se lasa la inabusit 5 minute (atat cat sa se patrunda usor)....
Carnea o sărăm după gust şi o rumenim uniform.
Între timp pregătim piureul de cartofi şi sosul.
Cartofii îi tăiem în cuburi şi îi fierbem în apă cu sare până ce sunt bine pătrunşi. Îi scurgem apoi de apă şi îi pasam...
Se spala carnea foarte bine. Se asaza intr-un vas incapator si se condimenteaza din plin cu usturoi (tocat sau pisat), mix de piper boabe, sare, ardei iute, rozmarin, busuioc si cimbru uscat. Se adauga apoi vinul rosu si uleiul, se omogenizeaza totul si se pastreaza la rece pentru minim 48 de...
Spargem cele doua oua intr-un bol, adaugam sare si piper dupa gust si le amestecam usor cu o furculita.
Trecem aripioarele si copanelele prin oul batut si apoi prin malai.
Le asezam intr-o tigaie cu ulei incins si le rumenim la foc potrivit.
Se servesc calde sau reci cu sos de rosii sau...
Taiem pieptul de pui in fasii subtiri.
Intr-un bol, spargem cele doua oua, adaugam sare si piper dupa gust si le amestecam usor.
Trecem fasiile de carne prin faina si apoi prin ouale batute.
Le punem intr-o tigaie, in uleiul incins, pana se rumenesc uniform.
(Focul trebuie sa fie...
Spalam carnea foarte bine, o taiem in cuburi si o punem la fiert in apa rece (pentru 30-40 de minute).
Strecuram apoi supa si clatim carnea (cu apa fierbinte) pentru a elimina resturile lasate la fiert.
Intr-o cratita, punem carnea sa se rumeneasca usor, in cateva linguri cu ulei, si, rand...
Spalam bine carnea si o punem la fiert.
Adunam spuma formata ori de cate ori este necesar.
Curatam legumele, le spalam si daca este nevoie le taiem in bucati.
Le adaugam la fiert impreuna cu carnea pana ce sunt bine patrunse.
Saram dupa gust si continuam fierberea pentru inca 10...
Spalam foarte bine carnea, o portionam daca este necesar, o condimentam dupa gust si o asezam pe gratar. O lasam sa se rumeneasca uniform.
Rosiile le coacem pe gratar.
Intre timp curatam usturoiul, il pasam cu putin ulei si adaugam rosiile coapte zrobite. Omogenizam si potrivim de gust cu...
Taiem carnea in cuburi mici si o rumenim usor in cateva linguri cu ulei.
Adaugam legumele tocate marunt (ceapa, ardeiul capia, morcovul si usturoiul), le calim aproximativ 10 minute, dupa care adaugam supa de carne/legume.
Cand incepe sa fiarba, adaugam pastaile, rosioarele si cartofii...
Rumenim usor aripioarele de pui, adaugand rand pe rand ardeiul capia, ceapa si usturoiul feliate.
Le scoatem apoi intr-o tava pentru cuptor, adaugam cartofii taiati cuburi, rosioarele si busuiocul.
Condimentam dupa gust si coloram cu suc de rosii.
Dam tava la cuptor pana ce cartofii sunt...
Condimentam pulpele de iepure cu rozmarin, oregano si piper si le asezam intr-o tigaie (eu am folosit multicooker-ul) in care am adaugat 3-4 linguri cu ulei.
Taiem usturoiul si morcovii in rondele subtiri, ii adaugam in tigaie si acoperim cu un capac.
Inabusim pulpele de iepure 10 minute...
Taiem carnea in bucati mici si o rumenim in cateva linguri cu ulei.
Adaugam ciupercile taiate cuburi si acoperim tigaia cu un capac pentru 5 minute sau atat cat sa se rumeneasca suficient.
Tocam ardeiul gras, morcovul, ceapa verde si usturoiul. Le adaugam peste carne si ciuperci, calindu-le...
Taiem pieptul de pui in cuburi mici, rumenindu-le apoi in cele 2-3 linguri cu ulei.
Adaugam rand pe rand, ciupercile si porumbul, precum si restul legumelor tocate dupa bunul plac.
Le calim, la foc potrivit, pentru 4-5 minute (cat sa se patrunda usor).
Adaugam orezul, amestecam usor si...
Se curata carnea, se spala bine si se condimenteaza dupa gust. Se asaza intr-un vas (multicooker-ul am folosit eu). Se stropeste cu ulei, se aduaga usturoiul feliat si frunzele de busuioc verde. Se coace pana ce se rumeneste suficient.
Intre timp, se pregatesc cartofii: ii taiem cuburi,...
Se curata si se spala puiul, foarte bine, in apa rece.
Se cresteaza pe alocuri, se adauga usturoiul taiat in felii mici si se condimenteaza dupa gust.
Asezam puiul in vasul multicooker-ului, se stropeste cu ulei, se adauaga apa si vinul alb.
Presaram deasupra busuiocul maruntit.
Din...
Pulpele de pui se curata si se rumenesc frumos.
Separat se pregateste sosul: ceapa se toaca marunt si se caleste foarte bine in unt. Se stinge cu vin alb, se da in clocot si se adauga smantana. Se incorporeaza complet si se fierbe la foc mic 10-15 minute, cat sa capete sosul densitate....
Se rumenesc ficateii uniform, se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt si se prajesc pana ce devin translucide. Se "stinge" cu cei 50 ml vin si se lasa pe foc cam 5 minute, dupa care adaugam laptele si smantana. Se sareaza dupa gust si se continua fierberea pana sosul format devine...
Ostropel de pui cu mamaliguta "imbracata" in branza de oi
Am dezosat pulpele si le-am taiat in bucati potrivite, le-am rumenit usor si am adaugat ceapa, usturoiul si ardeiul taiate in cuburi mici. Le-am calit pentru aproximativ 10 minute, dupa care am adaugat rosiile taiate cuburi si am condimentat cu sare si piper, am presarat cimbrul si am stins cu...
Mazare cu legume si piept de pui
Pieptul de pui se taie cuburi si se rumenesc usor. Se adauga legumele tocate, cartofii taiati cuburi si rosioarele. Se calesc usor, se adauga mazarea si supa de pui (preparata in casa). Se fierbe la foc mic aproximativ 20 de minute. Se sareaza dupa gust si se adauga sucul de...
Chiftelute cu sos
Se pregatesc chiftelutele asa cum va doriti. O sugestie o gasiti aici Chiftelute cu susan . Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei pana devin translucide. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se adauga chiftelutele si apa/supa de legume. Se fierb pana sunt bine...
Varza cu carne de gasca
Spălăm foarte bine carnea şi o punem apoi la fiert, într-o oală de 5 litri. Adunăm spuma formată ori de câte ori este necesar. Tăiem varza fideluţă şi o adăugăm în oală, când apa în care a fiert carnea a ajuns la un sfert din cantitatea iniţială....
Chifteluţe cu sos alb
Din ingredientele date, pregătim compoziţia pentru chifteluţe. Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei linguriţe, le tăvălim prin făină şi le prăjim uniform. Le scoatem pe un şervet de hârtie pentru a se absorbi uleiul în exces. Pentru sos, topim untul...
Pui in sos cu mere
Puiul se aşază într-un vas pentru cuptor, se unge cu ulei şi se condimentează uniform cu sare, chilli şi rozmarin după gust. Usturoiul se feliază şi se introduce din loc în loc, sub piele. Se adaugă sucul de roşii şi se întinde pe toată suprafaţa puiului. Se...
Piept de pui umplut
Se spală foarte bine pieptul de pui şi se şterge cu un şervet (pentru a se absorbi surplusul de apă). Se feliază la distanţă de 1 cm, păstrând o bază comună. Se aşază pieptul de pui într-o tavă de cuptor şi se stropeşte cu puţin ulei. Printre feliile de piept...
Cannelloni cu pui
Se toaca pieptul de pui ori se taie marunt. Se potriveste de gust cu sare si piper. Se adauga ceapa verde maruntita, branza si cascavalul trecute prin razatoare, smantana si un ou. Se omogenizeaza totul. Cu compozitia astfel obtinuta se umplu cannelloni. Se asaza intr-o tava de...
Friptura de ied
Se curata pulpele de iedut si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-un vas cat mai incapator (de preferat, cu capac) si se ung cu ulei. Se condimenteaza foarte bine, se adauga usturoiul feliat (sau tocat marunt) si vinul si otetul. (Ideal este ca pulpele de ied sa fie acoperite...
Chifteluţe cu susan
Intr-un bol mai mărişor adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm sarea şi piperul după gust şi amestecăm compoziţia până se omogenizează complet. Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei...
Cartofi gratinati cu piept de pui si afumatura
Se taie cartofii in felii subtiri, iar carnea in cuburi mici. Intr-un vas de cuptor, se asaza cate un strat de cartofi, unul de branza (sarata, de burduf si casacval) si unul de carne (de pui si afuamtura). Se toarna jumatate din cantitatea de ou batut cu smantana si se continua aseazarea...
Friptura de vita
Se asaza rasolul intr-un vas de yena. Se unge rasolul cu ulei, se condimenteaza dupa gust cu piper, sare, chilli, busuioc si rozmarin si se intinde sucul de rosii, uniform, pe toata suprafata. Se adauga in vas o cana cu apa si se da la cuptor, la o temperatura de 180 de grade pentru o ora...
Sarmalute cu afumatura
Ceapa tocata, se caleste in cateva linguri cu ulei. Cand ceapa devine translucida, potrivim de gust cu sare si piper, adaugam sucul de rosii/bulionul, orezul, cele 2 oua si verdeata tocata marunt. Continuam calirea inca 5-10 minute si adaugam carnea tocata. Amestecam toate...
Piept de pui cu legume si orez brun
Pieptul de pui se taie in cuburi potrivite. Se rumenesc usor in cateva linguri cu ulei. Se adauga, apoi, rand pe rand, legumele tocate marunt: ceapa, morcovii si ardeii. Se calesc 5-10 minute, dupa care se adauga orezul si se lasa la inabusit 5 minute (atat cat sa se patrunda usor)....
Piure cu pulpe de gasca
Carnea o sărăm după gust şi o rumenim uniform. Între timp pregătim piureul de cartofi şi sosul. Cartofii îi tăiem în cuburi şi îi fierbem în apă cu sare până ce sunt bine pătrunşi. Îi scurgem apoi de apă şi îi pasam...
Friptura de miel cu cartofi copti
Se spala carnea foarte bine. Se asaza intr-un vas incapator si se condimenteaza din plin cu usturoi (tocat sau pisat), mix de piper boabe, sare, ardei iute, rozmarin, busuioc si cimbru uscat. Se adauga apoi vinul rosu si uleiul, se omogenizeaza totul si se pastreaza la rece pentru minim 48 de...
Copanele si aripioare de pui crocante
Spargem cele doua oua intr-un bol, adaugam sare si piper dupa gust si le amestecam usor cu o furculita. Trecem aripioarele si copanelele prin oul batut si apoi prin malai. Le asezam intr-o tigaie cu ulei incins si le rumenim la foc potrivit. Se servesc calde sau reci cu sos de rosii sau...
Chicken fingers
Taiem pieptul de pui in fasii subtiri. Intr-un bol, spargem cele doua oua, adaugam sare si piper dupa gust si le amestecam usor. Trecem fasiile de carne prin faina si apoi prin ouale batute. Le punem intr-o tigaie, in uleiul incins, pana se rumenesc uniform. (Focul trebuie sa fie...
Tocanita cu carne de vita
Spalam carnea foarte bine, o taiem in cuburi si o punem la fiert in apa rece (pentru 30-40 de minute). Strecuram apoi supa si clatim carnea (cu apa fierbinte) pentru a elimina resturile lasate la fiert. Intr-o cratita, punem carnea sa se rumeneasca usor, in cateva linguri cu ulei, si, rand...
Rasol de pui cu legume
Spalam bine carnea si o punem la fiert. Adunam spuma formata ori de cate ori este necesar. Curatam legumele, le spalam si daca este nevoie le taiem in bucati. Le adaugam la fiert impreuna cu carnea pana ce sunt bine patrunse. Saram dupa gust si continuam fierberea pentru inca 10...
Friptura la gratar
Spalam foarte bine carnea, o portionam daca este necesar, o condimentam dupa gust si o asezam pe gratar. O lasam sa se rumeneasca uniform. Rosiile le coacem pe gratar. Intre timp curatam usturoiul, il pasam cu putin ulei si adaugam rosiile coapte zrobite. Omogenizam si potrivim de gust cu...
Fasole galbena cu carne de porc
Taiem carnea in cuburi mici si o rumenim usor in cateva linguri cu ulei. Adaugam legumele tocate marunt (ceapa, ardeiul capia, morcovul si usturoiul), le calim aproximativ 10 minute, dupa care adaugam supa de carne/legume. Cand incepe sa fiarba, adaugam pastaile, rosioarele si cartofii...
Cartofi copti in suc de rosii
Rumenim usor aripioarele de pui, adaugand rand pe rand ardeiul capia, ceapa si usturoiul feliate. Le scoatem apoi intr-o tava pentru cuptor, adaugam cartofii taiati cuburi, rosioarele si busuiocul. Condimentam dupa gust si coloram cu suc de rosii. Dam tava la cuptor pana ce cartofii sunt...
Pulpa de iepure in sos
Condimentam pulpele de iepure cu rozmarin, oregano si piper si le asezam intr-o tigaie (eu am folosit multicooker-ul) in care am adaugat 3-4 linguri cu ulei. Taiem usturoiul si morcovii in rondele subtiri, ii adaugam in tigaie si acoperim cu un capac. Inabusim pulpele de iepure 10 minute...
Tocana cu pulpa de porc si ciuperci
Taiem carnea in bucati mici si o rumenim in cateva linguri cu ulei. Adaugam ciupercile taiate cuburi si acoperim tigaia cu un capac pentru 5 minute sau atat cat sa se rumeneasca suficient. Tocam ardeiul gras, morcovul, ceapa verde si usturoiul. Le adaugam peste carne si ciuperci, calindu-le...
Orez brun cu legume si piept de pui
Taiem pieptul de pui in cuburi mici, rumenindu-le apoi in cele 2-3 linguri cu ulei. Adaugam rand pe rand, ciupercile si porumbul, precum si restul legumelor tocate dupa bunul plac. Le calim, la foc potrivit, pentru 4-5 minute (cat sa se patrunda usor). Adaugam orezul, amestecam usor si...
Friptura de miel cu garnitura de cartofi copti
Se curata carnea, se spala bine si se condimenteaza dupa gust. Se asaza intr-un vas (multicooker-ul am folosit eu). Se stropeste cu ulei, se aduaga usturoiul feliat si frunzele de busuioc verde. Se coace pana ce se rumeneste suficient. Intre timp, se pregatesc cartofii: ii taiem cuburi,...
Pui copt la Multicooker
Se curata si se spala puiul, foarte bine, in apa rece. Se cresteaza pe alocuri, se adauga usturoiul taiat in felii mici si se condimenteaza dupa gust. Asezam puiul in vasul multicooker-ului, se stropeste cu ulei, se adauaga apa si vinul alb. Presaram deasupra busuiocul maruntit. Din...
Pulpe de pui in sos de smantana
Pulpele de pui se curata si se rumenesc frumos. Separat se pregateste sosul: ceapa se toaca marunt si se caleste foarte bine in unt. Se stinge cu vin alb, se da in clocot si se adauga smantana. Se incorporeaza complet si se fierbe la foc mic 10-15 minute, cat sa capete sosul densitate....
Ficatei de pui in sos de smantana
Se rumenesc ficateii uniform, se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt si se prajesc pana ce devin translucide. Se "stinge" cu cei 50 ml vin si se lasa pe foc cam 5 minute, dupa care adaugam laptele si smantana. Se sareaza dupa gust si se continua fierberea pana sosul format devine...