Dya Daniela Andrei

5

Bucataras
senzational

Galati

Bucataras din 25.10.2010

RETETE650
PRIETENI172
Retete / Mancaruri de post

Spanac cu legume

In Mancaruri de post la 25 Iun 2016

Legumele se toaca marunt si se calesc in cateva linguri cu ulei. Peste acestea se adauga spanacul bine curatat si spalat cu apa rece. Se acopera vasul pentru a fierbe inabusit pana ce spanacul se patrunde usor. Se sareaza dupa gust, se adauga sucul de rosii si se continua fierberea inca...

Pateu de ciuperci

In Mancaruri de post la 16 Mar 2016

Ciupercile se spala foarte bine si se curata. Se fierb pentru 20-25 de minute, dupa care se scurg de apa. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine translucida. Se adauga ciupercile si se rumenesc usor, avand grija sa nu se arda ceapa. Se scot apoi intr-un vas si se lasa...

Supa de usturoi

In Mancaruri de post la 15 Mar 2016

Pentru a pregati supa procedam astfel: Tocam ciupercile marunt (desigur, dupa ce au fost bine spalate) si le rumenim usor intr-o cratita in care am adaugat cele doua linguri cu ulei. Usturoiul se trece prin presa si se pune peste ciuperci. Se prajeste 2-3 minute, avand grija sa nu se arda....

Cookies cu fulgi de ovaz si fructe de padure

In Mancaruri de post la 13 Mar 2016

Se paseaza bananele cu o furculita, se adauga fulgii de ovaz si fructele de padure. Se amesteca pentru incorporarea completa si cu ajutorul unei lingurite se formeaza bilute. Se aduga si ciocolata rupta bucati si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc pentru 15-20...

Fasole facaluita

In Mancaruri de post la 15 Aug 2014

Punem fasolea la fiert intr-o oala de 4 litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data (cu o alta fierbinte).  O pasam apoi cu ajutorul blender-ului, adaugand sarea dupa gust. Maruntim usturoiul si il pasam cu putin ulei , il adaugam peste fasolea facaluita...

Iahnie de fasole cu salata de ardei copti

In Mancaruri de post la 29 Iul 2014

Spalam fasolea in apa rece si o punem la fiert pana ce da in clocot de cateva ori. Schimbam apa, avand grija sa fie fierbinte, pentru a nu opri procesul de fierbere al boabelor de fasole. Intre timp pregatim salata de ardei copti . Intr-un alt vas, adaugam putin ulei si legumele tocate...

Varza calita

In Mancaruri de post la 11 Apr 2014

Varza murata, fie se lasa peste noapte in apa rece, fie se toaca marunt si se clateste in mai multe reprize, cu apa rece. Pentru ca la cuptor ar fi durat o zi intreaga pana ar fi fost gata, am ales sa o fierb initial pe ochiul aragazului. Am adaugat apa, atat cat sa o acopere putin si am fiert-o...

Fasole facaluita

In Mancaruri de post la 3 Apr 2014

Fierbem fasolea avand grija sa schimbam apa (cu o alta fierbinte) de una-doua ori. Intre timp, pregatim prajeala. Tocam ceapa marunt si o punem la calit, in ulei, cat sa se rumeneasca usor. Adaugam apoi bulionul si lasam sa fiarba pentru inca 5 minute, la foc potrivit. Presaram deasupra putin...

Legume cu orez

In Mancaruri de post la 15 Dec 2013

Tocam legumele marunt (ciupercile si brocoli le-am pastrat intregi) si le prajim in cateva linguri de ulei. Cand au devenit translucide adaugam orezul, spalat in prealabil, il prajim impreuna cu legumele aproximativ 5 minute, dupa care condimentam dupa gust, adaugam apa si il lasam sa fiarba la...

Dovlecei copti pe tava

In Mancaruri de post la 3 Mai 2013

Taiem dovleceii in felii, pe lung, ii saram si le adaugam un praf de piper. Ungem tava cu foarte putin ulei (doar prima data, pentru a nu se lipi; ulterior se vor coace in sucul propriu) si o asezam pe aragaz, la foc potrivit. Punem dovleceii la copt, pe ambele parti. Intre timp, pisam usturoiul...

Fasole prajita, mancarea traditional romaneasca

In Mancaruri de post la 30 Apr 2013

Cum se prepara reteta de Fasole prajita, mancarea traditional romaneasca  Se alege fasolea, se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece peste noapte. A doua zi scurgem fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa. Tocam ceapa, morcovul si ardeiul gras si le punem la calit in ulei...

Ciuperci prajite

In Mancaruri de post la 30 Apr 2013

Curatam ciupercile si le punem intregi la prajit. Cand s-au rumenit frumos, adaugam usturoiul feliat, rosiile si ceapa verde. Le lasam sa se caleasca usor, cat sa devina aurii, condimentam dupa gust si presaram mararul proaspat tocat! Sa aveti pofta!

Gulas de Soia Inedit cu chimen

In Mancaruri de post la 25 Apr 2013

Incepem prin a fierbe cuburile de soia Inedit pentru 15-20 de minute. Le presam usor cu o paleta pentru a elimina surplusul de apa, dupa care le calim impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand acestea din urma devin translucide, adaugam ardeiul gras, morcovul si rosiile (feliate/cuburi)....

Urzici cu usturoi si hrean

In Mancaruri de post la 15 Apr 2013

Ceapa tocata o punem la calit in cateva linguri de ulei. Cand devine aurie, adaugam urzicile, rand pe rand, avand grija ca oala/cratita sa fie acoperita cu un capac. Nu am fiert urzicile separat si nici nu am adaugat apa suplimentara, intrucat isi vor lasa suficienta cat sa fiarba foarte bine....

Mazare cu legume

In Mancaruri de post la 12 Apr 2013

Legumele tocate le punem la calit, in putin ulei, pentru 10-15 minute. Adaugam supa de legume si cartofii, pana ce acestia din urma au fiert suficient. Punem mazarea, care nu are nevoie de un timp prea mare de fierbere, bulionul/sucul de rosii, potrivim de gust cu sare si lasam sa scada la foc...

Cartofi prajiti

In Mancaruri de post la 4 Mar 2012

Cartofii ii taiem cuburi si ii punem la prajit, intr-o tigaie cu capac,  in uleiul incins. Ii lasam 5 minute pentru a se patrunde, iar apoi adaugam condimentele si sarea dupa gust. Ii acoperim si ii lasam la foc potrivit pana se  rumenesc frumos. Nu recomand sa ii intoarceti deoarece...

Mancare de mazare

In Mancaruri de post la 29 Iun 2011

Ceapa tocata marunt o punem la calit si cand devine translucida, adaugam mazarea si morcovii taiati cubulete si lasam sa fiarba impreuna pentru 10 minute, dupa care adaugam apa ori supa.  In momentul in care mazarea este fiarta punem si rosiile, decojite, taiate cuburi, potrivim de gust...

Zacusca

In Mancaruri de post la 4 Mai 2011

Tocam ceapa si gogosarii/ardeii marunt, se calesc bine in ulei, dupa care se adauga vinetele tocate (coapte in prealabil).  Se fierb pana capata consistenta. Se serveste cu o salata de ardei copti! Pofta buna!

Spanac cu orez

In Mancaruri de post la 27 Apr 2011

Curatam orezul si il punem la fiert pentru 20 de minute. Separat, tocam ceapa marunt si o punem la calit, in ulei,  impreuna cu bulionul. Cand devine translucida,  adaugam spanacul curatat si spalat bine. Lasam sa fiarba impreuna 10 minute dupa care adaugam orezul si condimentam dupa...

Tocanita de cartofi

In Mancaruri de post la 20 Apr 2011

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in cele 2-3 linguri de ulei. Cand devine translucida adaugam bulionul/sucul de rosii, o lasam sa dea in clocot si apoi o stingem cu un litru de apa fierbinte. Adaugam cartofii taiati cuburi si ii lasam sa fiarba la foc potrivit pana cand tocanita are aspect...

Fasole facaluita cu ceapa caramelizata

In Mancaruri de post la 13 Apr 2011

Punem fasolea la fiert intr-o oala de 2  litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data. Dupa ce fasolea a fiert bine o spalam in apa rece pentru a o curata de cojile desprinse si o pasam cu ajutorul blender-ului impreuna cu sarea/delikatul. Adaugam apoi usturoiul pisat cu putin...

Orez aromat cu legume

In Mancaruri de post la 26 Mar 2011

Punem orezul la fiert impreuna cu 3 cani de apa. Cand si-a dublat volumul adaugam cateva fire de rozmarin, delikat si curry dupa gust  si 2 linguri cu ulei de masline. In paralel pregatim legumele; le taiem cuburi si le punem la calit, intr-o craticioara acoperita, cu 2-3 linguri de...

Afisate 1 - 22 din 22 retete    

Postari recente

publicat la 27.08.2017

Desert kataif cu alune si fistic

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]