Dulceatadetrandafiri

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 18.03.2011

RETETE76
PRIETENI9
Retete

Sandwich italienesc

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2011

Fiecare ciabatta se cresteaza, se unge cu pasta de usturoi,. In fiecare se pun cate doua foi de salata, patru felii de mozzarella, doua felii de salam si jumatate de ardei. Pentru a le manca mai usor, sandwich-urile se pot inveli in hartie de copt. Pofta buna! Nota: Inspirat din GoodFood.

Tort cu nuca de cocos

In Torturi la 16 Mai 2011

Pentru blat, freci galbenusurile cu zaharul, apoi adaugi rand pe rand cate o lingura de apa fiarta. Adaugi faina amestecata inainte cu praful de copt si nucile pisate. Albusurile le bati spuma si le inglobezi incet cu o spatula in compozitie. Torni in tava unsa si tapetata cu faina si lasi la...

Salata Caprese - un pic altfel

In Salate la 13 Mai 2011

Mozzarella si rosiile se taie felii, se aranjeaza pe platou si se presara busuiocul. Din restul ingredientelor se face un sos cu care se stropeste salata. Pofta buna!

Mini-tarte cu fructe si crema de vanilie

In Dulciuri la 12 Mai 2011

Intai de toate, aluatul il prepari amestecand amestecand faina, sarea, zaharul, untul, oul si zaharul vanilat. Adaugi apa si framanti in conditiile cerute de aluatul de tarta (ingredientele sa fie reci, mainile trecute sub jet de apa rece si uscate, framantat cat mai repede si putin, cu...

"Painici" cu ciuperci si pui

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2011

Desi reteta initiala recomanda doar 600 gr aluat, umplutura mi-a ajuns pentru o cantitate dubla, noroc ca aveam destul aluat congelat. Atata doar ca trebuit sa le fac jumatate intr-o seara iar restul a doua zi, cand s-a decongelat si restul de aluat. Asadar, aluatul de foietaj il scoti...

Parfait de nugat

In Dulciuri la 9 Mai 2011

Ciocolata o topesti la bain-marie. Ricotta o amesteci cu zaharul, apoi adaugi frisca bine batuta la mixer. Adaugi ciocolata topita si nugat taiata bucatele si amesteci cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia. Tava o tapetezi cu folie alimentara, torni compozitia, acoperi tot cu...

Sandwich-uri cu branza si verdeturi

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2011

Ceapa o speli, o cureti si o tai marunt. Intr-un bol amesteci branza cu ceapa si mararul. Optional lingura de marar o poti imparti combinand marar si patrunjel si tarhon. Chiflele le tai jumatati, cate-o jumatate o ungi cu crema de branza, deasupra pui cateva feliute subtiri de castravete si...

Vrabioara de manzat cu ciuperci si ardei

In Vita la 5 Mai 2011

Intr-o tigaie prajesti in putin unt carnea feliata fasii subtiri, cam 10 min. Separat prepari zeama de legume si dupa cele 10 min de prajit o torni peste carne. Concomitent, intr-o alta tigaie calesti in ulei ceapa taiata solzisori, ardeiul fasii si ciupercile feliate. Cand devin moi si arata...

Cheesecake cu lichior de cafea

In Prajituri la 5 Mai 2011

Blatul este identic cu cel al cheesecake-ului de ciocolata , se prepara ca atare si se aseaza la fel in forma, apoi se baga la frigider in rastimpul in care te ocupi de crema. Gelatina o pui la inmuiat in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet. O lasi aprox. 5 min, apoi o pui la...

Quiche Lorraine

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2011

Pentru aluat ingredientele trebuie sa fie reci, se framanta repede, cu buricele degetelor, pentru a intra cat mai putin in contact cu caldura mainilor. Se amesteca faina cu praful de copt apoi cu toate celelalte ingrediente pana se transforma din firimituri intr-un aluat omogen care se pune...

Milkshake de banane si capsuni

In Bauturi la 29 Apr 2011

Se curata capsunile de codite si bananele de coaja. Se pun toate ingredientele in blender si se serveste sucul imediat, proaspat. Scurt si la obiect :).

Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)

In Torturi la 27 Apr 2011

Cuptorul il preincalzesti la 170 de grade. Pe fundul a doua forme cu diametrul de 20 cm pui cate un cerc de hartie de copt iar peretii ii ungi cu putin unt si ii tapetezi cu faina. Cum spuneam, ideal este sa ai doua tavi, eu insa am avut una singura, antiaderenta, asa ca am facut rand pe rand...

Drob cu ciuperci (vegetarian)

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2011

Ciupercile le cureti, le speli si le tai marunt. In final eu nu am folosit chiar un kilogram fiindca nu mi-a placut cum aratau coditele asa ca le-am aruncat. Ceapa, mararul, patrunjelul, le tai pe toate marunt. Incingi cam o lingura de unt intr-o tigaie si calesti ciupercile plus jumatate...

Prajitura cu mere si aluat de branza

In Prajituri la 22 Apr 2011

Amesteci faina cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Adaugi oul, branza scursa de lichid, uleiul, laptele si framanti. La inceput o sa fie o compozitie faramicioasa pe care o asezi pe suprafata de lucru tapetata cu faina si o framanti pana devine un aluat suplu, omogen, elastic. Pui...

Branza ricotta la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2011

Amesteci toate ingredientele mai putin busuiocul. Jumatate din cantitatea de busuioc o presari pe fundul unor forme de silicon (de muffins sau similare, eu am folosit o tava de silicon cu niste adancituri dreptunghiulare), imparti aluatul egal si torni in fiecare forma cam o lingura si...

Milkshake de banane

In Bauturi la 18 Apr 2011

Un pahar l-am pregatit cu frisca si altul fara, dupa gusturi si dorinte :) . Daca vrei sa iti iasa o bautura mai densa, mai poti adauga o banana, dar mai intai foloseste una singura si vezi apoi cum iti convine consistenta. Intr-un vas inalt, cilindric, pui laptele, banana decojita si taiata...

Rulouri cu rozmarin

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2011

Momentul delicat, in cazul in care nu ai cine stie ce razatoare magica, este taierea dovleceilor si a vinetelor in felii cat mai subtiri cu putinta, pe lungime (asta dupa ce le-ai spalat dar lasandu-le coaja la locul ei). Odata ce ai trecut testul taiatului la milimetru, pui feliile intr-o...

Salata cu cartofi dulci

In Salate la 12 Apr 2011

Tai cartofii cuburi si ii pui la fiert. Branza o tai tot cuburi, sunca felii subtiri, la fel si varza. Pentru sos amesteci bine toate ingredientele si imparti in cantitati egale in cele doua boluri din care vei servi. Cartofii, desi par duri, se vor inmuia in 10-15 min, ii verifici oricum...

Tarta de pere cu fistic

In Dulciuri la 11 Apr 2011

Pentru aluat pui intr-un vas toate ingredientele (reci) si le framanti pana cand aluatul devine lucios si omogen. Invelesti in folie de plastic si pui la frigider pentru 30 min. Intre timp cureti fructele. Merele si doua dintre pere le tai mai marunt si le pui intr-o craticioara, impreuna cu...

Placinta cu carne si bere

In Mancaruri cu carne la 10 Apr 2011

  Foile de placinta se decongeleaza din timp, lent, in ritmul lor. Ceapa si usturoiul le tai marunt si le calesti in putin ulei, apoi adaugi carnea si lasi la foc potrivit pana cand aceasta isi schimba culoarea iar zeama scade (cam 15 min). Amesteci din cand in cand, cat sa nu se...

Mini-tort cu kiwi

In Torturi la 9 Apr 2011

Intai de toate, inarmeaza-te cu trei sticle de plastic de 2 L. Tai din ele, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, cinci forme cat mai egale, de aprox. 9 cm latime, ce vor deveni peretii "detasabili" ai fiecarui tort. Fiecare forma de plastic o asezi intr-o farfurie, iar pe fundul fiecarei...

Negresa glazurata

In Prajituri la 6 Apr 2011

Intr-o oala cu fundul mai gros pui fulgii de ciocolata, apoi adaugi untul topit si pui la foc mic, amestecand des, pana se topeste ciocolata, apoi adaugi zaharul si continui sa amesteci pana se topeste si acesta. Lasi cateva minute sa se raceasca, apoi adaugi ouale, esenta, alunele macinate...

Tarta de spanac cu migdale

In Aperitive / Garnituri la 5 Apr 2011

Mai intai prepari aluatul cu toate ingredientele reci (mai putin albusul!) puse intr-un bol. Se framanta rapid, cu varfurile degetelor si se obtin mai intai niste firimituri apoi mai framanti pana se leaga. Tot procedeul acesta trebuie sa dureze putin, asa cum scriam si in alte ocazii,...

Aripioare de pui crocante

In Pui la 4 Apr 2011

Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina - in al doilea bati ouale si pui sare si piper - in al treilea amesteci restul de faina, cu fulgii sfaramati, pesmetul, un varf de cutit de boia si un varf de cutit de chilli. Fulgii ii poti sfarama punandu-i...

Sufleu de cascaval

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2011

Soufflé vine chiar de la verbul frantuzesc souffler , adica "a respira", cu sensul de a sufla aer, de a gonfla. Este una dintre acele mancaruri a carei viata proprie se vede cu ochiul liber si te face sa empatizezi cu ea, trepidand pe langa cuptor, intrebandu-te cat va mai creste si...

Spuma de ciocolata

In Dulciuri la 2 Apr 2011

Separi albusurile de galbenusuri. Smantana dulce si ciocolata rupta bucati le topesti la bain-marie, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand toata ciocolata s-a topit, adaugi galbenusurile si mai lasi pe foc cam un minut, continuand sa amesteci. Lasi compozitia sa se...

Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

In Prajituri la 30 Mar 2011

Portocalele se curata de coaja si de pielita, apoi se taie rondele. Am folosit o forma cu peretii detasabili (diametrul 22-23 cm), al carei fund l-am acoperit cu hartie de copt si apoi am intins cele 5 linguri de miere. Am asezat pe fundul formei cele mai frumoase rondele, iar restul le-am...

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

In Dulciuri la 29 Mar 2011

Intr-un ibric se pun pe foc 2-3 linguri de smantana cu menta tocata, intr-un ibric 2-3 linguri de smantana cu 2-3 linguri de suc de portocala si intr-un alt ibric ciocolata facuta bucatele la topit (la bain-marie). Cand smantana incepe sa fiarba se ia de pe foc si se strecoara cea cu menta....

Mancare de vinete cu mozzarella

In Mancaruri de legume la 29 Mar 2011

Se pune continutul a doua cutii de rosii Cirio intr-o oala mica, impreuna cu busuiocul, usturoiul tocat marunt, sare si piper dupa gust si se lasa la foc mic sa fiarba, amestecand din cand in cand. Speli vinetele, le tai cotoarele si le tai felii, pe lungime, de max. 1 cm grosime.Pui 2-3...

Tarta de lamaie cu bezea

In Prajituri la 28 Mar 2011

Pentru blat, untul il topesti la bain-marie si il amesteci cu biscutii sfaramati. Procedezi ca la cheesecake-ul cu mure si pui compozitia intr-o forma cu pereti detasabili (diametrul 22-23 cm), tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul unui pahar sau a unei linguri mai mari se presezi...

Afisate 31 - 60 din 76 retete    

Postari recente

publicat la 21.11.2011

Biscuiti cu ciocolata

publicat la 07.11.2011

Oua coapte

publicat la 31.10.2011

"Beef Wellington" vegetarian

 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]