Am descoperit ca nu-i bine sa decretezi lucruri, sa le zici ca adevaruri absolute despre tine ori preferintele tale, pentru ca in timp se pot schimba. Astfel ca, desi, dupa trufe de ciocolata, bomboane de ciocolata si crema de ciocolata, poate parea destul de limpede ce trebuie sa contina desertul meu preferat, tin sa relativizez un pic lucrurile, cat sa nu par incremenita-n proiect :). Dar toate ca toate, indeajuns cu relativismul, spuma aceasta este un desert pe cat de simplu, pe atata de fin, neparat de incercat! Iar pentru o prezentare regala tot ce ai nevoie sa faci este sa o prezinti in niste cupe mai deosebite. "Regala" si pentru ca este inca o reteta din cartea de bucate a Principesei Margareta. :)
Reteta este pentru 4 portii:
Separi albusurile de galbenusuri.
Smantana dulce si ciocolata rupta bucati le topesti la bain-marie, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.
Cand toata ciocolata s-a topit, adaugi galbenusurile si mai lasi pe foc cam un minut, continuand sa amesteci.
Lasi compozitia sa se raceasca vreo 10 min.
Albusurile le bati spuma, impreuna cu zaharul, ca pentru bezea si le adaugi peste compozitia de ciocolata si galbenus, tot cu o lingura de lemn, amestecand de jos in sus, printr-o miscare de rasturnare a compozitiei dinspre fundul vasului spre marginea lui, pentru o mai buna "aerare" a cremei.
Servesti abia dupa ce ai lasat-o la frigider pentru macar 3-4 ore.