Criss

6

Bucataras
Chef

Targu Mures

Bucataras din 13.07.2010

RETETE542
PRIETENI255
Retete / Aperitive / Garnituri

Dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2012

Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele de aproximativ 0.5 cm, se sareaza si se lasa o jumatate de ora sa se inmoaie putin. Apoi se dau prin faina, ou batut si se prajesc in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta pentru a indeparta surplusul de ulei si se servesc cu o salata.

Dovlecei gratinati

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2012

Dovleceii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare, nu mai mult de 5 minute dupa care se scurg. Un vas termorezistent se unge cu ulei de masline si se presara pesmet. Se pun dovleceii bine scursi, sunca taiata cubulete, putin cascaval ras, feliile de rosii, marar, sare,...

Spanakopita (Placinta cu spanac)

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2012

Spanacul curatat si spalat se opareste in apa cu sare, apoi se scurge, se lasa sa se raceasca dupa care se toaca. Eu l-am dat prin masina de tocat carne. Ceapa se curata, se taiue si se caleste in uleiul de masline. Se adauga spanacul tocat, usturoiul zdrobit. ouale batute si branza feta data pe...

Tarta cu ceapa verde si frunze de ridichi

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2012

Faina se amesteca cu untul rece si sarea, se adauga oul si apa rece si se formeaza o bila de aluat care se pune in frigider. Se aleg doar frunzele de ridichi proaspete, verzi nu si cele ofilite. Se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Nu se fierb mai mult de 5 minute. Ceapa se curata si se...

Omleta la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2012

Intr-o tigaie de teflon punem un strop de ulei. Taiem ceapa si baconul cubulete si le calin in ulei. Punem apoi ceapa si baconul intr-o tigaie termorezistenta unsa cu unt sau ulei, adaugam ouale batute cu sare si piper, cubuletele de feta, feliile de rosie si deasupra cascavalul ras. Eu am pus...

Saratele fragede cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2012

Intr-un vas se amesteca faina cu sarea si drojdia uscata. Se adauga untul/margarina si cele doua linguri de ulei. (Se poate folosi si untura de porc, dar eu nu ma impac deloc cu porcul, cu untura nici atat.) Se amesteca pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul, galbenusul si...

Cartofi umpluti

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2011

Cartofii se curata de coaja si se taie in doua. Se scobeste miezul cartofilor si in interior se pune putin unt si putina sare. Cartofii scobiti se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt/margarina/ulei. Separat se taie ceapa marunt, ardeiul cubulete si ciupercile cubulete si se calesc in...

Placinta cu dovlecei si morcovi

In Aperitive / Garnituri la 16 Sep 2011

Dam pe razatoarea mare dovlecelul curatat de coaja si pe razatoarea mica, morcovul si ceapa. Batem cu mixerul ouale, adaugam uleiul si faina amestecata cu praf de copt. Stoarcem legumele si le adaugam peste compozitia de oua. Condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam in final si...

Rosii umplute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2011

Rosiile se scobesc, se sareaza, se umple pe jumatate cu amestecul de cascaval ras, sunca taiata cubulete, usturoi zdrobit si busuioc. In fiecare rosie se pune un ou. Peste ou se pune sare, piper, boia. Rosiile astfel pregatite se pun intr-un vas termorezistent uns cu ulei si se pu in cuptor...

Flori de dovleac pane

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2011

Preparare Flori de dovleac pane Florile de dovleac se culeg dimineata cand sunt deschise. Nu va uitati ca ale mele sunt ofilite ca au facut cale lunga de la Botosani la Tirgu Mures. Deci, se spala, se scoate pistilul,in interior se pun bucatele de mozarella (eu am pus cas proaspat),...

Tarta de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2011

Amestecam faina cu untul rece, sarea pana devine nisipos. Adaugam oul si apa rece si facem o bila compacta de aluat, pe care o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru o ora. Dupa o ora scoatem aluatul de tarta, il intindem si il asezam in forma de tarta. Il intepam din loc in...

Placinta cu carne si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2011

Ceapa se toaca si se caleste in ulei, se adauga  carnea tocata, se caleste si carnea pana isi schimba culoarea, se adauga ciupercite taiate cubulete, sare, piper, boia iute si se fierbe pana scade zeama lasata de carne si ciuperci. Nu trebuie fiarta foarte mult, astfel, daca e prea multra...

Tarta cu legume

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2011

Pentru aluat, amestecam faina cu sare, untul taiat cubulete, adaugam oul si apa rece si facem o bila compacta ce trebuie acoperita cu folie si pusa in frigider minim 30 minute. Dupa cele 30 minute se intinde o foaie care se pune intr-o forma de tarta (eu folosesc o forma de yena, foarte practica,...

Varza de Bruxelles gratinata

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2011

Varza de Bruxelles se fierbe in apa cu sare si se scurge. Un vas termorezistent se unge cu unt si se presara cu pesmet. In vas se aseaza verzele taiate in doua. Ouale se bat , se adauga sare si piper, branza feta rasa, smantana si jumatate din cascavalul ras. Amestecul de oua, branza,...

Tarta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 13 Mar 2011

Pentru aluatul de tarta, se amesteca toate ingredientele si rezulta o bila elastica de aluat, care se pune in frigider pentru o ora. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei de masline. Se adauga ciupercile taiate cubulete si se calesc si ele pana scade toata apa lasata de ciuperci....

Biscuiti cu branza si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2011

Cartofii se fierb in coaja, si se racesc.Reci se dau prin razatoarea mica si se amesteca cu faina, sarea, cascavalul ras tot pe razatoarea mica, mararul tocat si untul din frigider taiat cubulete.Se adauga apoi oul si se omogenizeaza.Se formeaza o bila, se inveleste in folie transparenta si...

Cartofi umpluti si ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2011

Cartofii se fierb in coaja, dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua, se scobeste miezul.  Piciorusele ciupercilor se scot si in fiecare palarie se pune putina sare. Ceapa se caleste, se adauga piciorusele ciupercilor taiate cubulete, dupa ce acestea s-au calit, se adauga miezul...

Clatite brasovene

In Aperitive / Garnituri la 2 Feb 2011

Se toaca ceapa marunt,se caleste in ulei, se adauga pieptul de pui taiat cubulete marunte, usturoiul, sarea,piperul, pasta de ardei si de rosiisi putina apa.Se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se ia de pe foc si cand s-a racit, se amesteca cu branza feta. Pe fiecare clatita se pune o lingura...

Trigoane cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2011

Ceapa tocata se caleste in ulei, se adauga ciupercile si se calesc pana se evapora apa lasata de ele, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga pasta de rosii. 2/3 parte din cascaval se adauga la ciuperci si se amesteca iar restul se pastreaza pentru a fi presarat deasupra trigoanelor....

Rulada din carne tocata

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2011

Pe o folie de aluminiu intindem amestecul de carne tocata, asezam ouale, cascavalul si castravetii murati, rulam strans si punem carnea (fara folie!) intr-o tava unsa cu ulei. Punem tava in cuptor si lasam pana se rumeneste rulada. Eu nu m-am uitat la ceas dar cred ca am lasat-o vreo ora....

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2011

Ouale se taie in doua. Galbenusurile se scot, se amesteca cu untul si cu pateul, pana rezulta o crema de pate cu care se umple ouale. Pentru a arata mai bine, se poate pune crema intr-un posh si sprita in oua. Dintr-un galbenus crud, o lingurita de mustar si 100 ml ulei se face o...

Cornulete cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 13 Dec 2010

Faina se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga untul, oul + galbenusul, treptat laptele caldut si se framanta aluatul. Se lasa sa creasca o ora, apoi se intinde si se taie triunghiuri care se umple cu sunca taiata cubulete si se ruleaza. Se ung cu ou batut si se presara deasupra cascaval...

Tarta cu spanac si feta

In Aperitive / Garnituri la 22 Noi 2010

Aluatul de tarta: Se amesteca faina cu untul si sarea, pana rezulta un aluat nisipos, apoi se adauga oul si laptele si se aduna tot aluatul intr-o Bila care se pune in frigider pentru o ora. Aluatul se imparte in doua (ies doua tarte) si se intinde, apoi se pune in tava unsa cu ulei. Se...

Vinete cu rosii si cascaval la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 13 Oct 2010

Vinetele se curata de coaja, se taie felii si se sareaza. Se lasa o jumatate de ora timp , dupa care se scurgea zeama amaruie lasata. Intr-o tigaie de teflon se pun cativa stropi de ulei de masline si se prajesc vinetele pe ambele parti. Intr-un vas termorezistent, uns cu ulei de masline si...

Afisate 31 - 54 din 54 retete    

Postari recente

publicat la 07.12.2021

Salata Coleslaw

publicat la 06.12.2021

Desert bilute Zserbo

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Zâmbește! E încă legal și neimpozitabil.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]