Se culege fasolea, se spala si se rupe in bucatele mai mici.
Intr-o cratita se pune fasolea curatata si spalata, se umple cu apa, se adauga un pic de sare si lingura de delikat.
Se pune la fiert. Cand fasolea este fiarta, se pune intr-o strecuratoare si se lasa la racit. Se opreste putina...
Mai intai punem sa fiarba cartofii in coaja. Dupa ce au fiert, ii lasam sa se raceasca si apoi ii curatam de coaja si ii taiem bucatele mai mici.
Separat fierbem si morcovii si ouale le fierbem tari, lasam sa se raceasca bine.
Intr-un castron asezam cartofii curatati si taiati, apoi...
Mai intai, alegem ghebele micute, le taiem din codite daca au fost scoase cu radacina cu tot, apoi le spalam bine de impuritati, in cateva ape. Punem apa cu sare intr-o cratita si o punem la fiert, cand incepe sa clocoteasca punem ghebele la fiert, se fierb cca. 20 min, apoi se scurg de apa, se...
Curatam cartofii si ii taiem cubulete mici, ii punem la fiert, in apa cu sare; cand sunt fierti, ii scoatem si turnam peste ei asa calzi, 1 lingura de ulei in care a stat pestisorul anchoa, amestecam usurel, apoi adaugam ceapa verde taiata marunt, maslinele taiate fasioare si anchoa maruntita,...
Pregatim frisca, amestecam smantana cu zaharul si laptele, apoi mixam pana obtinem frisca. Apoi taiem fructele, banana rondele, kiwi cubulete, le adaugam peste frisca, presaram si bobitele de rodie, coacazele rosii si zmeura, amestecam usor, ornam cu zmeura si coacaze si turnam sos de ciocolata...
Se toaca varza, se pune intr-un castron se presara sare si se freaca putin, cat sa se inmoaie, nu foarte mult.Curatam morcovii, ii dam pe razatoarea mare si ii amestecam cu varza, apoi adaugam ulei, otet dupa gustul fiecaruia, la final presaram piper.Este foarte racoroasa si gustoasa intr-o seara...
Mai intai il trimitem pe cel mai mic la piata, Leone Cristian,sa cumpere o varza, el a zis ca vrea salata de varza, eu faceam de castraveti, din aia aveam in frigider. Deci ca sa impac si capra si varza, adica unu a vrut salata, n-a zis de care, altul a zis varza, a picat pe ala...
Mai intai punem la fiert legumele. Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja, dupa ce au fiert ii curatam de coaja si ii lasam sa se raceasca bine. Curatam de coaja morcovii, pastarnacul si patrunjelul si le punem la fiert, dupa ce au fiert lasam sa se raceasca bine. castravetii si gogosarii...
Spalam salata frunza cu frunza, le scuturam de apa si le rupem marunt intr-un castron incapator, adaugam ceapa taiata, castravetii taiati rondele, ardeiul cubulete, potrivim de sare, adaugam otet si ulei dupa gust. Delicioasa salata, servita pe post de garnitura langa niste fripturica....
Spalam salata frunza cu frunza,apoi scuturam fiecare frunza de apa si apoi rupem frunzele mai marunt.
Curatam castravetii de coaja,ii taiem bucatele rotunde, ridichiile le spalam si le taiem mai marunt,la fel si ceapa verde iar morcovul fasioare subtiri.
Amestecam toate legumele,mai putin...
Pentru ca am avut fierte legumele si pieptul de pui,cu o zi inainte,doar maioneza mi-a luat ceva timp,ca a trebuit sa se raceasca galbenusul de ou. Dupa ce am pregatit si maioneza, am maruntit legumele, pieptul de pui si maslinele si le-am pus intr-un castron. Separat am curatat ceapa de apa si...
Am curatat si ras telina pe razatoarea mare,am stropita cu zeama de lamaie.Sproul si albusul de ou le-am maruntit,apoi le-am amestecat cu telina si maioneza.Am facut repede o maioneza,din 2 oua mici,un galbenus fiert si unul nefiert,1lingurita mustar si ulei.Am omogeniat bine totul,am adaugat si...
Taiem vanata rondele si presaram cu putina sare.Ardeii ii punem la copt.cat timp se coc ardeii,intr-o tigaie incingem ulei si prajim vinetele pe o parte si pe alta,le scoatem pe un servet sa se absoarba surplusul de ulei.Curatam usturoiul si il taiem mai marunt,impreuna cu sunca calim putin,cat...
Splam dovlecelul,il stergem ,nu-l curatam de coaja si il taiem rondele subtiri. Rondelele le saram si apoi le asezam in tigaia drycooker, le lasam cca 2 minute pe fiecare parte sa se coaca.
Intr-un vas de yena asezam strat de dovlecel, presaram usturoi tocat, apoi dovlecel, pana terminam si...
Maslinele le ''dezbracam'' de samburi, ceapa o taiem rondele iar ardeiul cubulete.
Peste ele adaugam rosia taiata mai marunt, sa nu ne ramana-n gat, potrivim de sare, piper si ulei.
Amestecam sa se intrepatrunda aromele, la final adaugam crutoanele si mancam cu pofta....
Spalam salata foaie cu foaie,sa nu avem suprize de locatari nepoftiti,o lasam sa se scurga de apa si-o rupem frumules intr-un castron.Taiem ridichiile bucatele mai mici,la fel procedam si cu rosia si ceapa.Apoi presaram sare,turnam otet si ulei,dupa gust.La final taiem oul felioare si asezam...
Cartofii se fierb in coaja,apoi se curata si se lasa la racit.Ceapa o taiem pestisori si o frecam cu putina sare,cat se se inmoaie putin.Taiem in bucatele mai mici macroul marinat,avem grija sa eliminam eventualele oase.Dupa ce s-au racit cartofii se taie in cubulete potrivite se pun intr-un...
Se coc vinetele,se curata si se lasa la scurs cca 2 ore,apoi se toaca.Se adauga uleiul si sare dupa gust,la final ceapa taiata marunt si maioneza.Se serveste cu rosii.Gata am terminat-o si pe asta......si de facut si de mancat....
Am taiat vinetele rondele le-am presarat cu sare si le-am lasat asa cca 10 minute. Apoi le-am sters cu un servet, am pus in functiune dry-cooker-ul si le-am fript pe o parte si pe alta .Am maruntit usturoiul si ardeiul iute. Intr-un castron am pus vinetele fripte, am adaugat usturoiul si ardeiul,...
Spalam rosia,castravetele il curatam de coaja si-l taiem rondele.Rosia o taiem in bucatele mici,sa nu ne inecam cand bagam in gura ( nu-i asa ,noi femeile avem gura mica si delicata).Intr-un castronel punem,rosiile,castravetele,cascavalul ,punem sare si piper,adaugam ulei si amestecam cu mana (...
Curatam si taiem dovlecelul cubulete si il punem la fiert. Vinetele le coacem si apoi le curatam. Atat vinetele cat si dovlecelul fiert le lasam sa se scurga bine, eu le-am lasat de pe o zi pe alta, ca le-am pregatit de seara. E bine sa se scurga cateva ore inainte sa le preparam. Apoi luam una...
Pregatim maioneza in felul urmator,un galbenus fiert si unul crud,amestecate cu mustar si ulei.Ciupercile le scurgem de zeama si le maruntim,maruntim si albusul de ou,gogosarii ii taiem cubulete mici.Toate aceste ingrediente le amestecam cu maioneza,potrivim de sare si piper si servim...
Se fierb cartofii in coaja si se lasa sa se raceasca. Se taie cubulete potrivite. Ceapa se taie pestisori. Bucatele de macrou se taie mai mici si se scot eventualele oase. Intr-un caston punem cartofii taiati cubulete, apoi maslinele (le-am cumparat gata taiate), ceapa se freaca cu putina sare si...
Salata se spala si se lasa sa se scurga de apa,se rupe bucati potrivite,ceapa se taie mai maricica,la fel si ridichiile,se amesteca,se potriveste de sare ,se adauga ulei si otet dupa gust.Deasupra se pune ou fiert si crutoane.
Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit si apoi se taie cubulete mici. Morcovul, pastarnacul si telina curatate se fierb se racesc si se taie si ele in cubulete.Taiem si acritura si o lasam sa se scurga.
Preparam maioneza dintr-un galbenus fiert si unul nefiert si o lingura de mustar....
Salata de fasole lata
Se culege fasolea, se spala si se rupe in bucatele mai mici. Intr-o cratita se pune fasolea curatata si spalata, se umple cu apa, se adauga un pic de sare si lingura de delikat. Se pune la fiert. Cand fasolea este fiarta, se pune intr-o strecuratoare si se lasa la racit. Se opreste putina...
Salata incropita
Mai intai punem sa fiarba cartofii in coaja. Dupa ce au fiert, ii lasam sa se raceasca si apoi ii curatam de coaja si ii taiem bucatele mai mici. Separat fierbem si morcovii si ouale le fierbem tari, lasam sa se raceasca bine. Intr-un castron asezam cartofii curatati si taiati, apoi...
Salata de ghebe cu usturoi
Mai intai, alegem ghebele micute, le taiem din codite daca au fost scoase cu radacina cu tot, apoi le spalam bine de impuritati, in cateva ape. Punem apa cu sare intr-o cratita si o punem la fiert, cand incepe sa clocoteasca punem ghebele la fiert, se fierb cca. 20 min, apoi se scurg de apa, se...
Salata cu anchoa
Curatam cartofii si ii taiem cubulete mici, ii punem la fiert, in apa cu sare; cand sunt fierti, ii scoatem si turnam peste ei asa calzi, 1 lingura de ulei in care a stat pestisorul anchoa, amestecam usurel, apoi adaugam ceapa verde taiata marunt, maslinele taiate fasioare si anchoa maruntita,...
Dragostea ca o salata
Pregatim frisca, amestecam smantana cu zaharul si laptele, apoi mixam pana obtinem frisca. Apoi taiem fructele, banana rondele, kiwi cubulete, le adaugam peste frisca, presaram si bobitele de rodie, coacazele rosii si zmeura, amestecam usor, ornam cu zmeura si coacaze si turnam sos de ciocolata...
Salata de varza cu morcov
Se toaca varza, se pune intr-un castron se presara sare si se freaca putin, cat sa se inmoaie, nu foarte mult.Curatam morcovii, ii dam pe razatoarea mare si ii amestecam cu varza, apoi adaugam ulei, otet dupa gustul fiecaruia, la final presaram piper.Este foarte racoroasa si gustoasa intr-o seara...
Salata de varza
Mai intai il trimitem pe cel mai mic la piata, Leone Cristian,sa cumpere o varza, el a zis ca vrea salata de varza, eu faceam de castraveti, din aia aveam in frigider. Deci ca sa impac si capra si varza, adica unu a vrut salata, n-a zis de care, altul a zis varza, a picat pe ala...
Salata de legume cu maioneza de post
Mai intai punem la fiert legumele. Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja, dupa ce au fiert ii curatam de coaja si ii lasam sa se raceasca bine. Curatam de coaja morcovii, pastarnacul si patrunjelul si le punem la fiert, dupa ce au fiert lasam sa se raceasca bine. castravetii si gogosarii...
Salata
Spalam salata frunza cu frunza, le scuturam de apa si le rupem marunt intr-un castron incapator, adaugam ceapa taiata, castravetii taiati rondele, ardeiul cubulete, potrivim de sare, adaugam otet si ulei dupa gust. Delicioasa salata, servita pe post de garnitura langa niste fripturica....
Salata
Spalam salata frunza cu frunza,apoi scuturam fiecare frunza de apa si apoi rupem frunzele mai marunt. Curatam castravetii de coaja,ii taiem bucatele rotunde, ridichiile le spalam si le taiem mai marunt,la fel si ceapa verde iar morcovul fasioare subtiri. Amestecam toate legumele,mai putin...
Salata din piept de pui
Pentru ca am avut fierte legumele si pieptul de pui,cu o zi inainte,doar maioneza mi-a luat ceva timp,ca a trebuit sa se raceasca galbenusul de ou. Dupa ce am pregatit si maioneza, am maruntit legumele, pieptul de pui si maslinele si le-am pus intr-un castron. Separat am curatat ceapa de apa si...
Salata de telina cu sprot afumat
Am curatat si ras telina pe razatoarea mare,am stropita cu zeama de lamaie.Sproul si albusul de ou le-am maruntit,apoi le-am amestecat cu telina si maioneza.Am facut repede o maioneza,din 2 oua mici,un galbenus fiert si unul nefiert,1lingurita mustar si ulei.Am omogeniat bine totul,am adaugat si...
Salata cu ardei capia,vanata si sunca afumata
Taiem vanata rondele si presaram cu putina sare.Ardeii ii punem la copt.cat timp se coc ardeii,intr-o tigaie incingem ulei si prajim vinetele pe o parte si pe alta,le scoatem pe un servet sa se absoarba surplusul de ulei.Curatam usturoiul si il taiem mai marunt,impreuna cu sunca calim putin,cat...
Salata de dovlecei
Splam dovlecelul,il stergem ,nu-l curatam de coaja si il taiem rondele subtiri. Rondelele le saram si apoi le asezam in tigaia drycooker, le lasam cca 2 minute pe fiecare parte sa se coaca. Intr-un vas de yena asezam strat de dovlecel, presaram usturoi tocat, apoi dovlecel, pana terminam si...
Salata cu rosii si crutoane
Maslinele le ''dezbracam'' de samburi, ceapa o taiem rondele iar ardeiul cubulete. Peste ele adaugam rosia taiata mai marunt, sa nu ne ramana-n gat, potrivim de sare, piper si ulei. Amestecam sa se intrepatrunda aromele, la final adaugam crutoanele si mancam cu pofta....
Salata
Spalam salata foaie cu foaie,sa nu avem suprize de locatari nepoftiti,o lasam sa se scurga de apa si-o rupem frumules intr-un castron.Taiem ridichiile bucatele mai mici,la fel procedam si cu rosia si ceapa.Apoi presaram sare,turnam otet si ulei,dupa gust.La final taiem oul felioare si asezam...
Salata cu macrou marinat
Cartofii se fierb in coaja,apoi se curata si se lasa la racit.Ceapa o taiem pestisori si o frecam cu putina sare,cat se se inmoaie putin.Taiem in bucatele mai mici macroul marinat,avem grija sa eliminam eventualele oase.Dupa ce s-au racit cartofii se taie in cubulete potrivite se pun intr-un...
Salata de vinete cu maioneza Univer
Se coc vinetele,se curata si se lasa la scurs cca 2 ore,apoi se toaca.Se adauga uleiul si sare dupa gust,la final ceapa taiata marunt si maioneza.Se serveste cu rosii.Gata am terminat-o si pe asta......si de facut si de mancat....
Salata de vinete cu ardei iute si usturoi
Am taiat vinetele rondele le-am presarat cu sare si le-am lasat asa cca 10 minute. Apoi le-am sters cu un servet, am pus in functiune dry-cooker-ul si le-am fript pe o parte si pe alta .Am maruntit usturoiul si ardeiul iute. Intr-un castron am pus vinetele fripte, am adaugat usturoiul si ardeiul,...
Salata mixta
Spalam rosia,castravetele il curatam de coaja si-l taiem rondele.Rosia o taiem in bucatele mici,sa nu ne inecam cand bagam in gura ( nu-i asa ,noi femeile avem gura mica si delicata).Intr-un castronel punem,rosiile,castravetele,cascavalul ,punem sare si piper,adaugam ulei si amestecam cu mana (...
Salata de vinete cu dovlecel si ardei copt
Curatam si taiem dovlecelul cubulete si il punem la fiert. Vinetele le coacem si apoi le curatam. Atat vinetele cat si dovlecelul fiert le lasam sa se scurga bine, eu le-am lasat de pe o zi pe alta, ca le-am pregatit de seara. E bine sa se scurga cateva ore inainte sa le preparam. Apoi luam una...
Ciuperci cu maioneza
Pregatim maioneza in felul urmator,un galbenus fiert si unul crud,amestecate cu mustar si ulei.Ciupercile le scurgem de zeama si le maruntim,maruntim si albusul de ou,gogosarii ii taiem cubulete mici.Toate aceste ingrediente le amestecam cu maioneza,potrivim de sare si piper si servim...
Salata orientala
Se fierb cartofii in coaja si se lasa sa se raceasca. Se taie cubulete potrivite. Ceapa se taie pestisori. Bucatele de macrou se taie mai mici si se scot eventualele oase. Intr-un caston punem cartofii taiati cubulete, apoi maslinele (le-am cumparat gata taiate), ceapa se freaca cu putina sare si...
Salata verde cu ou si crutoane
Salata se spala si se lasa sa se scurga de apa,se rupe bucati potrivite,ceapa se taie mai maricica,la fel si ridichiile,se amesteca,se potriveste de sare ,se adauga ulei si otet dupa gust.Deasupra se pune ou fiert si crutoane.
Salata Boeuf
Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit si apoi se taie cubulete mici. Morcovul, pastarnacul si telina curatate se fierb se racesc si se taie si ele in cubulete.Taiem si acritura si o lasam sa se scurga. Preparam maioneza dintr-un galbenus fiert si unul nefiert si o lingura de mustar....