Iata cum se prepara Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur
Smantana pentru frisca - 250 ml-, rece de la frigider am mixat-o cu o lingurita de zahar vanilat pana am obtinut o frisca ferma. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile le-am mixat cu un praf de sare pana am...
Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de lamaie si foi coapte
Foi 18 cm : Intr-un castron am mixat cele 3 oua cu zaharul, am adaugat laptele amestecat cu uleiul si am continuat sa mixez cca 2-3 min. Am adaugat bicarbonatul de sodiu si zeama de lamaie si am amestecat bine, la final am...
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso
Blat: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare,am adaugat cacao si nuca taiata grosier. Am intins compozitia in tava...
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu crema de cocos
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 30/20 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat uleiul amestecat cu...
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu fondant si un mot de frisca
Blat : Am separat albusurile de galbenusuri, peste fiecare am presarat un praf de sare. Am pus sa se topeasca untul, 50 gr. Albusurile le-am batut spuma si am adaugat 100 g zahar, am continuat sa le bat pana am obtinut o...
Iata cum se prepara Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise:
Untul moale se amesteca cu zaharul pudra pana obtinem o pasta moale, se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Separat se amesteca galbenusurile cu sarea si laptele, apoi se incorporeaza in amestecul de unt si zahar. La...
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu ciocolata alba si mascarpone
Crema :Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece . Intr-un castron de inox am pus cele 5 oua si cele 2 linguri de zahar si am mixat cca 5-6 min, am adaugat 200 ml smantana pentru frisca si ciocolata alba, am...
Iata modul de preparare pentru Reteta de prajitura cu zmeura si dulce de leche:
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul farin , zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat faina cernuta, amestecand cu miscari lente...
Iata cum se prepara Reteta de cozonacei pentru Mosii de Toamna
Aluat : Am scos de seara ouale din frigider. Intr-un castron incapator am cernut faina, am presarat sarea pe margine, in mijloc am facut o adancitura. Am incalzit laptele, sa fie caldut nu fierbinte, am adaugat 3 linguri de zahar...
Iata modul de preparare pentru Reteta de cornulete cu rahat colorat
Aluat: Intr-un castron am amestecat smantana, untura, zaharul, cele 2 oua si esenta de vanilie. Apoi am cernut faina si praful de copt si am framantat un aluat nelipicios si elastic.
Am infasurat aluatul in folie...
Iata cum se prepara Reteta de tort 54 de ani :
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 8 linguri de zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat cu 2 linguri de zahar, am adaugat ness-ul si cacao si am omogenizat, am adaugat 2 linguri de...
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Pani Walewska:
Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am adaugat zaharul si praful de copt. Am taiat untul cubulete si la-am amestecat cu faina, zaharul si praful de copt, obtinand un aluat faramicios. Am adaugat si galbenusuurile si 2 linguri de apa...
Iata cum se prepara Reteta de cornulete cu untura, varianta cu apa minerala:
Aluat : Untura moale se pune intr-un castron incapator, se adauga sarea si zaharul vanilat si se omogenizeaza, apoi se adauga cele 4 oua si se amesteca bine. Praful de copt se stinge cu otetul si se adauga peste...
Iata cum se prepara Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel:
Mai intai am taiat coditele la smochine si le-am lasat 10 min in apa rece sa iasa ''laptele'' din ele, apoi le-am sters cu un servet sa nu fie apatoase. Am topit untul, apoi am mixat cele 4 oua, cu sarea si...
Iata cum am pregatit Reteta de lemon cake, in stilul meu:
Blat ; Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, unsa cu putin ulei. Albusurile de la cele 2 oua le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat 25 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile cu 25 g zahar...
Iata cum se prepara Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure:
Blat ; Albusurile le-am scos de la congelator si le-am lasat sa se dezghete, le-am pus intr-un castron de inox, am presarat un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Am adaugat zaharul, putin cate putin si...
Cum se pregateste Reteta de pulpe de pui in sos de mustar:
Dupa ce mi-am pregatit toate ingredientele, sa nu umblu bezmetica dupa ele si sa uit ceva, m-am apucat sa-mi dau pofta din cui si sa pregatesc haleala pentru azi. Pentru ca n-am avut vin alb dulce si doar demidulce am apelat la un...
Cum se prepara reteta de budinca cu cacao si ciocolata:
Frisca; Smantana pentru frisca scoasa de la frigider am mixat-o cu zaharul pana am obtinut o frisca consistenta.
Intr-un castron de inox am pus cele 2 oua, zaharul si sarea si am amestecat 2-3 min, apoi am adaugat amidonul si cacaoa...
Aluat: Intr-un bol am pus drojdia, 2 linguri de faina si 50 ml apa calduta, am omogenizat si am lasat sa se activeze drojdia cca 15 min.Intr-un ibric am pus laptele, 2 linguri de miere si 50 g unt, am pus ibricul pe foc si am amestecat continuu pana ce mierea si untul sau diluat. Intr-un castron...
Gaina am scos-o de seara din lada frigorifica, a stat cuminte acolo pana i-a venit sorocul, fix cand a scazut brusc temperatura de la 36 grade la 15 grade. Supa fierbinte nu prea merge pe canicula, asa ca temperatura scazuta a venit la fix sa execut o delicioasa supa. Deci cum am spus am lasat la...
Blat : Albusurile le-am mixat cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu un praf de sare si zahar le-am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat alternativ, nuca, pesmet, faina+ praf de copt ,apoi 2-3 linguri de spuma de albus, am continuat asa pana am terminat...
Blat : Am scos albusurile din congelator si le-am lasat sa se dezghete, le-am pus intr-un castron, am presarat un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Separat am amestecat nuca prajita si macinata cu...
Am mixat 300 ml smantana pentru frisca cu 3 linguri de zahar pudra, apoi am adaugat si 250 g de mascarpone si am mai mixat 2-3 min, pana am obtinut o crema ferma.
Intr-o farfurie adanca am pus ness-ul, coniacul si laptele si am amestecat bine.
Restul de 400 ml smantana pentru frisca cu 3...
Sa trecem la treaba, adica cum sta treaba cu facutul clatitelor, ca mai bine fac 10 torturi decat sa ma pui la perpelit clatite, noroc cu Adinuta San ca am lasat-o pe ea mai mult sa le perpeleasca.
Compozitie clatite : Intr-un castron am pus cele 3 oua si le-am amestecat bine cu cele 4 linguri...
Blat : Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea tare. Am adaugat faina cernuta, am amestecat cu miscari lente de jos in sus, la final am incorporat si nuca prajita si macinata, tot cu miscari lente de jos in sus. Am...
Este un tort simplu dar necesita timp, l-am facut in doua etape.
Etapa 1. Mouse de mango : Am dezghetat piureul de mango, am pus la hidratat gelatina in apa rece. Am batut bine cele 3 oua si le-am omogenizat in piureul de mango, am pus pe baie de abur sa se infierbante, amestecand continuu, am...
Intr-un bol am mixat smantana pentru frisca, rece de la frigider, am adaugat mascarponele si un praf de sare, am mixat 3-4 min, dupa care am adaugat si laptele condensat si esenta de vanilie. Am mixat cca 5 min apoi am pus amestecul intr-un vas de yena si am bagat la congelator. Am servit...
Mai intai am pregatit ingredientele. Carnea am dezghetat-o de seara, am taiat-o in cubulete mici, cat sa bagi odata-n gura fara sa mai tai.
Am curatat ceapa si am taiat-o solzisori, fasolea am taiat-o in bucatele mici, ardeiul taiat in bucati potrivite, dovlecelul si vanata in cubulete....
Cum se prepara Desert Cornulete cu untura si praf de copt, reteta cu untura si umplutura delicioasa de gem cu nuca:
Untura la temperatura camerei am pus-o intr-un castron, am adaugat sarea si am amestecat energic. Am incorporat ouale, apoi am adaugat praful de copt, stins cu cele 2 linguri de...
Am pus sa fiarba cartofii in coaja. Cat timp au fiert cartofii am pregatit pesmetul, am pus intr-o tigaie uleiul sa se incinga, am adaugat untul . Cand untul s-a topit am adaugat pesmetul si am amestecat continuu pana ce a inceput sa se rumeneasca. Am adaugat zaharul si scortisoara si am stins...
Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur
Iata cum se prepara Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur Smantana pentru frisca - 250 ml-, rece de la frigider am mixat-o cu o lingurita de zahar vanilat pana am obtinut o frisca ferma. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile le-am mixat cu un praf de sare pana am...
Reteta de tort cu crema de lamaie si foi coapte
Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de lamaie si foi coapte Foi 18 cm : Intr-un castron am mixat cele 3 oua cu zaharul, am adaugat laptele amestecat cu uleiul si am continuat sa mixez cca 2-3 min. Am adaugat bicarbonatul de sodiu si zeama de lamaie si am amestecat bine, la final am...
Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso Blat: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare,am adaugat cacao si nuca taiata grosier. Am intins compozitia in tava...
Reteta de prajitura cu crema de cocos
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu crema de cocos Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 30/20 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat uleiul amestecat cu...
Reteta de prajitura cu fondant si un mot de frisca
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu fondant si un mot de frisca Blat : Am separat albusurile de galbenusuri, peste fiecare am presarat un praf de sare. Am pus sa se topeasca untul, 50 gr. Albusurile le-am batut spuma si am adaugat 100 g zahar, am continuat sa le bat pana am obtinut o...
Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise
Iata cum se prepara Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise: Untul moale se amesteca cu zaharul pudra pana obtinem o pasta moale, se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Separat se amesteca galbenusurile cu sarea si laptele, apoi se incorporeaza in amestecul de unt si zahar. La...
Reteta de prajitura cu ciocolata alba si mascarpone
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu ciocolata alba si mascarpone Crema :Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece . Intr-un castron de inox am pus cele 5 oua si cele 2 linguri de zahar si am mixat cca 5-6 min, am adaugat 200 ml smantana pentru frisca si ciocolata alba, am...
Reteta de prajitura cu zmeura si dulce de leche
Iata modul de preparare pentru Reteta de prajitura cu zmeura si dulce de leche: Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul farin , zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat faina cernuta, amestecand cu miscari lente...
Reteta de cozonacei pentru Mosii de Toamna
Iata cum se prepara Reteta de cozonacei pentru Mosii de Toamna Aluat : Am scos de seara ouale din frigider. Intr-un castron incapator am cernut faina, am presarat sarea pe margine, in mijloc am facut o adancitura. Am incalzit laptele, sa fie caldut nu fierbinte, am adaugat 3 linguri de zahar...
Reteta de cornulete cu rahat colorat
Iata modul de preparare pentru Reteta de cornulete cu rahat colorat Aluat: Intr-un castron am amestecat smantana, untura, zaharul, cele 2 oua si esenta de vanilie. Apoi am cernut faina si praful de copt si am framantat un aluat nelipicios si elastic. Am infasurat aluatul in folie...
Reteta de tort 54 de ani
Iata cum se prepara Reteta de tort 54 de ani : Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 8 linguri de zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat cu 2 linguri de zahar, am adaugat ness-ul si cacao si am omogenizat, am adaugat 2 linguri de...
Reteta de prajitura Pani Walewska
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Pani Walewska: Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am adaugat zaharul si praful de copt. Am taiat untul cubulete si la-am amestecat cu faina, zaharul si praful de copt, obtinand un aluat faramicios. Am adaugat si galbenusuurile si 2 linguri de apa...
Reteta de cornulete cu untura, varianta cu apa minerala
Iata cum se prepara Reteta de cornulete cu untura, varianta cu apa minerala: Aluat : Untura moale se pune intr-un castron incapator, se adauga sarea si zaharul vanilat si se omogenizeaza, apoi se adauga cele 4 oua si se amesteca bine. Praful de copt se stinge cu otetul si se adauga peste...
Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel
Iata cum se prepara Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel: Mai intai am taiat coditele la smochine si le-am lasat 10 min in apa rece sa iasa ''laptele'' din ele, apoi le-am sters cu un servet sa nu fie apatoase. Am topit untul, apoi am mixat cele 4 oua, cu sarea si...
Reteta de lemon cake, in stilul meu
Iata cum am pregatit Reteta de lemon cake, in stilul meu: Blat ; Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, unsa cu putin ulei. Albusurile de la cele 2 oua le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat 25 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile cu 25 g zahar...
Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure
Iata cum se prepara Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure: Blat ; Albusurile le-am scos de la congelator si le-am lasat sa se dezghete, le-am pus intr-un castron de inox, am presarat un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Am adaugat zaharul, putin cate putin si...
Reteta de pulpe de pui in sos de mustar
Cum se pregateste Reteta de pulpe de pui in sos de mustar: Dupa ce mi-am pregatit toate ingredientele, sa nu umblu bezmetica dupa ele si sa uit ceva, m-am apucat sa-mi dau pofta din cui si sa pregatesc haleala pentru azi. Pentru ca n-am avut vin alb dulce si doar demidulce am apelat la un...
Reteta de budinca cu cacao si ciocolata
Cum se prepara reteta de budinca cu cacao si ciocolata: Frisca; Smantana pentru frisca scoasa de la frigider am mixat-o cu zaharul pana am obtinut o frisca consistenta. Intr-un castron de inox am pus cele 2 oua, zaharul si sarea si am amestecat 2-3 min, apoi am adaugat amidonul si cacaoa...
Desert cornuri pufoase cu gem de prune si nuca macinata
Aluat: Intr-un bol am pus drojdia, 2 linguri de faina si 50 ml apa calduta, am omogenizat si am lasat sa se activeze drojdia cca 15 min.Intr-un ibric am pus laptele, 2 linguri de miere si 50 g unt, am pus ibricul pe foc si am amestecat continuu pana ce mierea si untul sau diluat. Intr-un castron...
Supa de gaina cu taitei de casa
Gaina am scos-o de seara din lada frigorifica, a stat cuminte acolo pana i-a venit sorocul, fix cand a scazut brusc temperatura de la 36 grade la 15 grade. Supa fierbinte nu prea merge pe canicula, asa ca temperatura scazuta a venit la fix sa execut o delicioasa supa. Deci cum am spus am lasat la...
Desert tort pentru Mama- 80 de ani
Blat : Albusurile le-am mixat cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu un praf de sare si zahar le-am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat alternativ, nuca, pesmet, faina+ praf de copt ,apoi 2-3 linguri de spuma de albus, am continuat asa pana am terminat...
Desert prajitura Ira
Blat : Am scos albusurile din congelator si le-am lasat sa se dezghete, le-am pus intr-un castron, am presarat un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Separat am amestecat nuca prajita si macinata cu...
Desert cu banana si piersica
Am mixat 300 ml smantana pentru frisca cu 3 linguri de zahar pudra, apoi am adaugat si 250 g de mascarpone si am mai mixat 2-3 min, pana am obtinut o crema ferma. Intr-o farfurie adanca am pus ness-ul, coniacul si laptele si am amestecat bine. Restul de 400 ml smantana pentru frisca cu 3...
Desert tort cu clatite si fructe
Sa trecem la treaba, adica cum sta treaba cu facutul clatitelor, ca mai bine fac 10 torturi decat sa ma pui la perpelit clatite, noroc cu Adinuta San ca am lasat-o pe ea mai mult sa le perpeleasca. Compozitie clatite : Intr-un castron am pus cele 3 oua si le-am amestecat bine cu cele 4 linguri...
Desert tort Lucia 88 de ani
Blat : Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea tare. Am adaugat faina cernuta, am amestecat cu miscari lente de jos in sus, la final am incorporat si nuca prajita si macinata, tot cu miscari lente de jos in sus. Am...
Desert tortul meu - 53 de veri
Este un tort simplu dar necesita timp, l-am facut in doua etape. Etapa 1. Mouse de mango : Am dezghetat piureul de mango, am pus la hidratat gelatina in apa rece. Am batut bine cele 3 oua si le-am omogenizat in piureul de mango, am pus pe baie de abur sa se infierbante, amestecand continuu, am...
Desert inghetata de vanilie
Intr-un bol am mixat smantana pentru frisca, rece de la frigider, am adaugat mascarponele si un praf de sare, am mixat 3-4 min, dupa care am adaugat si laptele condensat si esenta de vanilie. Am mixat cca 5 min apoi am pus amestecul intr-un vas de yena si am bagat la congelator. Am servit...
Tocana prieteniei
Mai intai am pregatit ingredientele. Carnea am dezghetat-o de seara, am taiat-o in cubulete mici, cat sa bagi odata-n gura fara sa mai tai. Am curatat ceapa si am taiat-o solzisori, fasolea am taiat-o in bucatele mici, ardeiul taiat in bucati potrivite, dovlecelul si vanata in cubulete....
Desert Cornulete cu untura si praf de copt, reteta cu untura si umplutura delicioasa de gem cu nuca
Cum se prepara Desert Cornulete cu untura si praf de copt, reteta cu untura si umplutura delicioasa de gem cu nuca: Untura la temperatura camerei am pus-o intr-un castron, am adaugat sarea si am amestecat energic. Am incorporat ouale, apoi am adaugat praful de copt, stins cu cele 2 linguri de...
Desert galuste cu gem de caise
Am pus sa fiarba cartofii in coaja. Cat timp au fiert cartofii am pregatit pesmetul, am pus intr-o tigaie uleiul sa se incinga, am adaugat untul . Cand untul s-a topit am adaugat pesmetul si am amestecat continuu pana ce a inceput sa se rumeneasca. Am adaugat zaharul si scortisoara si am stins...