Fierbem cartofii in coaja,e bine sa fierbem cartofii de seara, ca sa se raceasca in voie sa nu fie stresati. Cartofii raciti ii curatam de coaja si ii taiem in cubulete potrivite. Ii punem intr-un castron incapator, punem sare si piper peste ei si amestecam.
Separat taiem ceapa de apa, ceapa...
Mai intai taiem muschiul bucatele, le prajim,apoi le scoatem pe o farfurie.In uleiul in care am prajit muschiul punem ceapa taiata marunt sa se caleasca.O calim pana devine moale si sticloasa ( nu adaugam sare deoarece s-a lasat de la muschi).Cand s-a inmuiat suficient adaugam ketchup-ul,lasam sa...
Reteta de preparare a papanasilor
Branza dulce, Ceva Fin, oua, zahar, zahar vanilat se amesteca bine, apoi se adauga faina, grisul si praful de copt. Se formeaza un aluat nici moale nici tare, potrivit, din care formam papanasii.
Intr-un tuci incingem uleiul bine si prajim papanasii, ii...
Taiem marunt frunzele de ceapa si carnatul rondele, le calim putin, apoi le adaugam peste ouale batute cu sare si piper. Acest amestec il punem in tigaie, intoarcem de pe o parte pe alta si adaugam cascavalul taiat bucatele mici. Cand s-a topit cascavalul scoatem omleta pe farfurie si o servim cu...
Pregatim carnea,adica o tocam,am folosit carnea de pe piept si copane,am adaugat si grasimea de la gascan.Ceapa o taiem marunt si o adaugam in carne,punem si orezul spalat,potrivim de sare si piper si incepem sa formam sarmalutele.Cratita in care urmeaza sa le fierbem o imbracam in foi de...
Foile:
Oul cu zaharul,mierea,untul,laptele si lingurita de bicarbonat stins cu otet se amesteca bine si se pun pe foc pana incepe sa fiarba.Amestecam mereu sa nu se lipeasca.Cand a inceput sa fiarba,luam de pe foc si adaugam faina,formam o coca care se poate intinde.Coca o impartim in 4 parti...
Taiem afumatura bucatele mai mici si o prajim un pic,cat sa-si schimbe culoarea,apoi o scoatem din cratita unde am prajit-o si punem ceapa taiata marunt.Adaugam un pic de sare si o lasam sa se inmoaie bine.Dupa ce a devenit sticloasa,adaugam o cana de apa si punem cartofii taiati in cubulete...
Gogosile deja pregatite si ramase nemancate,ca au fost mai multicele,le taiem pe din doua si le asezam intr-un vas de yena.Pregatim budinca,amestecand praful de budinca cu zaharul si laptele si punem la fiert pana se ingroasa.Tragem de pe foc si adaugam margarina.Dupa ce am omogenizat bine turnam...
Blat: Albusurile batute spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate in continuare.Se adauga galbenusurile si se mixeaza bine,apoi faina,cacaoa si praful de copt.Se unge forma de tort ( 18 cm diametru) si se toarna blatul in forma.Se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul...
Intr-un castron punem faina,40 g zahar brun,zaharul vanilat,coaja de lamaie,oul si galbenusurile.Separat amestecam drojdia cu 10 g zahar brun si diluam cu laptele,apoi turnam peste faina ,amestecand bine sa omogenizam toate ingredientele.Incepem sa framantam coca adaugand 3-4 linguri ulei si...
Mai intai ne ocupam de umplutura. Ceapa o taiem marunt, morcovul si telina le dam pe razatoarea mica, apoi le punem in tuciulet cu sare si piper si le calim. Peste ele adaugam amestecul de rosii si ardei si carnea tocata si lasam cca 20 min pe foc, amestecam din cand in cand sa se caleasca...
Am curatat ciupercile de pielita, coditele le-am tocat marunt. Ceapa verde taiata marunt, impreuna cu carnea tocata si coditele de ciuperci le-am calit in tuciulet, pana au inceput sa se inmoaie. Intr-un castron am rasturnat amestecul din tuci, am potrivit de sare si piper, am ras cascavalul si...
Pentru ca am avut merele pregatite de asta toamna,a durat mai putin toata treaba.
Am taiat aluatul in doua rotunduri de cca 26 cm.Merele cu nuca le-am amestecat, apoi am umplut suprafata aluatului, am asezat a doua foaie si apoi m-am jucat un pic si a iesit ce urmeaza sa vedeti in poze. Nu...
Mixam ouale cu zaharul, adaugam smantana si iaurtul, apoi zaharul bourbon, faina si uleiul de masline. Mixam energic sa nu se formeze cocoloase si apoi diluam cu apa minerala. Incingem tigaia bine si ne punem sa facem clatitele. Mi-au iesit 12, le-am facut mai grosute.
Le umplem cu dulceata...
Scoatem punga de fasole din congelator si o lasam sa se dezghete,iar noi ne vedem de alte treburi.Cand ne hotaram sa facem mancarea, deja fasolea-i dezghetata.Taiem ceapa marunt si o calim pana devine traslucida in uleiul bine incins,adaugam un praf de sare cat calim ceapa.Adaugam rosiile si...
Lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Apoi decupam un rotund, am folosit o forma de tarta cu diametrul de 23 cm, asezam aluatul pe foaie de copt si il punem in forma.
Separat pregatim umplutura. Crema de branza cu smantana, amestecate bine, apoi adaugam zaharul, pliculetul de...
Clatitele:
Amestecam,ouale,zaharul,zaharul vanilat si iaurtul,pana devine un amestec omogen.Apoi adaugam faina si subtiem aluatul cu laptele,adaugam si-o lingura de ulei de masline.Din cantitatea respectiva am copt 10 clatite.Pe care le-am asezat in sir indian,le-am umplut cu dulceata de...
Spalam si curatam aripioarele si le punem la fiert cu putina sare. Le fierbem cca 25 minute.
Separat taiem ceapa, morcovul si ardeiul si le calim pana se inmoaie. Spalam orezul si il punem intr-un vas de yena, acoperim cu zeama de la aripioare, adaugam si legumele si lasam la fiert cca 30...
Blat:
Albusurile le batem bine cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam bine,sa stea tare albusurile.Adaugam galbenusurile unul cate unul si omogenizam,apoi faina si nuca macinata.Ungem o forma de tort (23 cm) cu margarina si o tapetam cu faina,adaugam compozitia si bagam...
Blat:
Punem faina intr-un castron,in mijloc faramaitam drojdia,adaugam putin sare si incepem sa turnam apa calduta ,adaugam si 2-3 linguri de ulei, framantam cu mana pana formam o coca care nu se mai lipeste de mana .Framantam aluatul cca 20 min apoi in lasam in castron la crescut ,cca 1 ora....
Margarina sa fie la temperatura camerei,deci moale.Intr-un castron punem margarina,adaugam zaharul si mixam foarte bine sa se topeasca zaharul,apoi adaugam pliculetul de finesse si omogenizam.Separam galbenusurile de albusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,iar galbenusurile le...
Cartofii se fierb in coaja,apoi se curata si se lasa la racit.Ceapa o taiem pestisori si o frecam cu putina sare,cat se se inmoaie putin.Taiem in bucatele mai mici macroul marinat,avem grija sa eliminam eventualele oase.Dupa ce s-au racit cartofii se taie in cubulete potrivite se pun intr-un...
Coastele le-am taiat mai mici,le-am sarat,piperat ,am presarat cimbru si le-am lasat la frigider 24 de ore.Intr-un tuciulet am pus coastele cu putin ulei si le-am inabusit cca 20 min,le-am scos si transferat intr-un vas de yena.In tuciul in care am inabusit coastele am pus ardeiul taiat marunt si...
Portionam carne in feliute,fiecare bucata o batem cu batatorul de snitele si pe o parte si pe alta.Pregatim o farfurie intinsa cu pesmet,una cu faina si intr-o farfurie adanca batem cele 3 oua cu sare si piper,dupa gust.Trecem fiecare bucata de carne prin faina,apoi prin ou si la final prin...
Nuca cu ciocolata si 60 de g zahar le bagam in robot si le maruntim. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar si zahar vanilat, cca 15-20 minute, in functie de rabdarea pe care o aveti. Peste ele adaugam mixtul de nuca si ciocolata. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le adaugam...
Mai intai ne ocupam de oala de lut,o umplem cu apa rece si o lasam cca 30 min.Intre timp taiem ceapa verde si o calim cu cele 2 linguri de ulei.Varza o tocam marunt si o frecam cu sare,peste ea adaugam rosiile taiate felioare,apoi ceapa calita si amestecam bine.
Ciolanul il portionam,bucati...
Pastrama se taie bucatele si pune in tuci cu putina apa,se lasa pe foc cca 20 min sa se patrunda bine bucatelele,apoi am scos-o din tuciulet si am pus-o in tigaie sa se rumenesca putin.Am servit-o cu mamaliguta calda.....merge si cu un pahar de must,daca ai,daca nu bea apa, ca tot e...
Pregatim mamaliga in felul urmator.Punem apa cu sarea la fiert,cand incepe sa clocoteasca se adauga malaiul in ploiaie si se amesteca cu telul sa nu se faca cocoloase.Se lasa la fiert cca 15 min,apoi se rastoarna pe un platou.Se imparte in patru si se formeaza bulzul de mamaliga.Intindem...
Am desfacut foile si le-am numarat erau 13,asa ca am impartit in 3 ,doua din ele au avut 4 foi,iar a treia 5 foi.Fiecare foaie am uns-o cu ulei.Am pregatit umplutura.Ouale cu zaharul si zaharul burbon, le-am frecat cca 10 min,apoi am adaugat toate branzeturile si smantana,am omogenizat si am...
Blat:
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,adaugam zaharul si continuam sa batem cu telul,apoi galbenusurile,unul cate unul si uleiul ca la maioneza.Adaugam nuca,faina,praful de copt si cacaoa,omogenizam bine si turnam compozitia intr-o tava(25/35) tapetata cu hartie de copt.Dam...
Salata asortata
Fierbem cartofii in coaja,e bine sa fierbem cartofii de seara, ca sa se raceasca in voie sa nu fie stresati. Cartofii raciti ii curatam de coaja si ii taiem in cubulete potrivite. Ii punem intr-un castron incapator, punem sare si piper peste ei si amestecam. Separat taiem ceapa de apa, ceapa...
Mazare cu muschi afumat
Mai intai taiem muschiul bucatele, le prajim,apoi le scoatem pe o farfurie.In uleiul in care am prajit muschiul punem ceapa taiata marunt sa se caleasca.O calim pana devine moale si sticloasa ( nu adaugam sare deoarece s-a lasat de la muschi).Cand s-a inmuiat suficient adaugam ketchup-ul,lasam sa...
Reteta de preparare a papanasilor cu ceva fin
Reteta de preparare a papanasilor Branza dulce, Ceva Fin, oua, zahar, zahar vanilat se amesteca bine, apoi se adauga faina, grisul si praful de copt. Se formeaza un aluat nici moale nici tare, potrivit, din care formam papanasii. Intr-un tuci incingem uleiul bine si prajim papanasii, ii...
Omleta satioasa
Taiem marunt frunzele de ceapa si carnatul rondele, le calim putin, apoi le adaugam peste ouale batute cu sare si piper. Acest amestec il punem in tigaie, intoarcem de pe o parte pe alta si adaugam cascavalul taiat bucatele mici. Cand s-a topit cascavalul scoatem omleta pe farfurie si o servim cu...
Sarmalute in foi de vita cu carne de gascan
Pregatim carnea,adica o tocam,am folosit carnea de pe piept si copane,am adaugat si grasimea de la gascan.Ceapa o taiem marunt si o adaugam in carne,punem si orezul spalat,potrivim de sare si piper si incepem sa formam sarmalutele.Cratita in care urmeaza sa le fierbem o imbracam in foi de...
Prajitura cu foi si crema de gris
Foile: Oul cu zaharul,mierea,untul,laptele si lingurita de bicarbonat stins cu otet se amesteca bine si se pun pe foc pana incepe sa fiarba.Amestecam mereu sa nu se lipeasca.Cand a inceput sa fiarba,luam de pe foc si adaugam faina,formam o coca care se poate intinde.Coca o impartim in 4 parti...
Tocana cu afumatura
Taiem afumatura bucatele mai mici si o prajim un pic,cat sa-si schimbe culoarea,apoi o scoatem din cratita unde am prajit-o si punem ceapa taiata marunt.Adaugam un pic de sare si o lasam sa se inmoaie bine.Dupa ce a devenit sticloasa,adaugam o cana de apa si punem cartofii taiati in cubulete...
Budinca de ciocolata cu gogosi
Gogosile deja pregatite si ramase nemancate,ca au fost mai multicele,le taiem pe din doua si le asezam intr-un vas de yena.Pregatim budinca,amestecand praful de budinca cu zaharul si laptele si punem la fiert pana se ingroasa.Tragem de pe foc si adaugam margarina.Dupa ce am omogenizat bine turnam...
Tortulet cu bezea
Blat: Albusurile batute spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate in continuare.Se adauga galbenusurile si se mixeaza bine,apoi faina,cacaoa si praful de copt.Se unge forma de tort ( 18 cm diametru) si se toarna blatul in forma.Se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul...
Gogosi pufoase si haioase
Intr-un castron punem faina,40 g zahar brun,zaharul vanilat,coaja de lamaie,oul si galbenusurile.Separat amestecam drojdia cu 10 g zahar brun si diluam cu laptele,apoi turnam peste faina ,amestecand bine sa omogenizam toate ingredientele.Incepem sa framantam coca adaugand 3-4 linguri ulei si...
Musaca cu de toate
Mai intai ne ocupam de umplutura. Ceapa o taiem marunt, morcovul si telina le dam pe razatoarea mica, apoi le punem in tuciulet cu sare si piper si le calim. Peste ele adaugam amestecul de rosii si ardei si carnea tocata si lasam cca 20 min pe foc, amestecam din cand in cand sa se caleasca...
Ciuperci umplute
Am curatat ciupercile de pielita, coditele le-am tocat marunt. Ceapa verde taiata marunt, impreuna cu carnea tocata si coditele de ciuperci le-am calit in tuciulet, pana au inceput sa se inmoaie. Intr-un castron am rasturnat amestecul din tuci, am potrivit de sare si piper, am ras cascavalul si...
Placinta cu mere si nuca
Pentru ca am avut merele pregatite de asta toamna,a durat mai putin toata treaba. Am taiat aluatul in doua rotunduri de cca 26 cm.Merele cu nuca le-am amestecat, apoi am umplut suprafata aluatului, am asezat a doua foaie si apoi m-am jucat un pic si a iesit ce urmeaza sa vedeti in poze. Nu...
Clatite cu dulceata de afine si inghetata
Mixam ouale cu zaharul, adaugam smantana si iaurtul, apoi zaharul bourbon, faina si uleiul de masline. Mixam energic sa nu se formeze cocoloase si apoi diluam cu apa minerala. Incingem tigaia bine si ne punem sa facem clatitele. Mi-au iesit 12, le-am facut mai grosute. Le umplem cu dulceata...
Mancarica de fasole galbena cu marar si rosii
Scoatem punga de fasole din congelator si o lasam sa se dezghete,iar noi ne vedem de alte treburi.Cand ne hotaram sa facem mancarea, deja fasolea-i dezghetata.Taiem ceapa marunt si o calim pana devine traslucida in uleiul bine incins,adaugam un praf de sare cat calim ceapa.Adaugam rosiile si...
Placinta cu crema de branza si smantana
Lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Apoi decupam un rotund, am folosit o forma de tarta cu diametrul de 23 cm, asezam aluatul pe foaie de copt si il punem in forma. Separat pregatim umplutura. Crema de branza cu smantana, amestecate bine, apoi adaugam zaharul, pliculetul de...
Clatita spirala
Clatitele: Amestecam,ouale,zaharul,zaharul vanilat si iaurtul,pana devine un amestec omogen.Apoi adaugam faina si subtiem aluatul cu laptele,adaugam si-o lingura de ulei de masline.Din cantitatea respectiva am copt 10 clatite.Pe care le-am asezat in sir indian,le-am umplut cu dulceata de...
Orez cu aripioare rumene
Spalam si curatam aripioarele si le punem la fiert cu putina sare. Le fierbem cca 25 minute. Separat taiem ceapa, morcovul si ardeiul si le calim pana se inmoaie. Spalam orezul si il punem intr-un vas de yena, acoperim cu zeama de la aripioare, adaugam si legumele si lasam la fiert cca 30...
Tortulet cu doua creme
Blat: Albusurile le batem bine cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam bine,sa stea tare albusurile.Adaugam galbenusurile unul cate unul si omogenizam,apoi faina si nuca macinata.Ungem o forma de tort (23 cm) cu margarina si o tapetam cu faina,adaugam compozitia si bagam...
Pizza sah
Blat: Punem faina intr-un castron,in mijloc faramaitam drojdia,adaugam putin sare si incepem sa turnam apa calduta ,adaugam si 2-3 linguri de ulei, framantam cu mana pana formam o coca care nu se mai lipeste de mana .Framantam aluatul cca 20 min apoi in lasam in castron la crescut ,cca 1 ora....
Guguluf cu nuca
Margarina sa fie la temperatura camerei,deci moale.Intr-un castron punem margarina,adaugam zaharul si mixam foarte bine sa se topeasca zaharul,apoi adaugam pliculetul de finesse si omogenizam.Separam galbenusurile de albusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,iar galbenusurile le...
Salata cu macrou marinat
Cartofii se fierb in coaja,apoi se curata si se lasa la racit.Ceapa o taiem pestisori si o frecam cu putina sare,cat se se inmoaie putin.Taiem in bucatele mai mici macroul marinat,avem grija sa eliminam eventualele oase.Dupa ce s-au racit cartofii se taie in cubulete potrivite se pun intr-un...
Coaste de porc cu ceapa verde la cuptor
Coastele le-am taiat mai mici,le-am sarat,piperat ,am presarat cimbru si le-am lasat la frigider 24 de ore.Intr-un tuciulet am pus coastele cu putin ulei si le-am inabusit cca 20 min,le-am scos si transferat intr-un vas de yena.In tuciul in care am inabusit coastele am pus ardeiul taiat marunt si...
Snitele din pulpa de porc
Portionam carne in feliute,fiecare bucata o batem cu batatorul de snitele si pe o parte si pe alta.Pregatim o farfurie intinsa cu pesmet,una cu faina si intr-o farfurie adanca batem cele 3 oua cu sare si piper,dupa gust.Trecem fiecare bucata de carne prin faina,apoi prin ou si la final prin...
Prajitura cu nuca si ciocolata
Nuca cu ciocolata si 60 de g zahar le bagam in robot si le maruntim. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar si zahar vanilat, cca 15-20 minute, in functie de rabdarea pe care o aveti. Peste ele adaugam mixtul de nuca si ciocolata. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le adaugam...
Ciolan afumat cu varza la oala de lut
Mai intai ne ocupam de oala de lut,o umplem cu apa rece si o lasam cca 30 min.Intre timp taiem ceapa verde si o calim cu cele 2 linguri de ulei.Varza o tocam marunt si o frecam cu sare,peste ea adaugam rosiile taiate felioare,apoi ceapa calita si amestecam bine. Ciolanul il portionam,bucati...
Pastrama de oaie cu mamaliguta
Pastrama se taie bucatele si pune in tuci cu putina apa,se lasa pe foc cca 20 min sa se patrunda bine bucatelele,apoi am scos-o din tuciulet si am pus-o in tigaie sa se rumenesca putin.Am servit-o cu mamaliguta calda.....merge si cu un pahar de must,daca ai,daca nu bea apa, ca tot e...
Bulz de mamaliga
Pregatim mamaliga in felul urmator.Punem apa cu sarea la fiert,cand incepe sa clocoteasca se adauga malaiul in ploiaie si se amesteca cu telul sa nu se faca cocoloase.Se lasa la fiert cca 15 min,apoi se rastoarna pe un platou.Se imparte in patru si se formeaza bulzul de mamaliga.Intindem...
Placinta cu ceva fin pufos si ceva fin cremos
Am desfacut foile si le-am numarat erau 13,asa ca am impartit in 3 ,doua din ele au avut 4 foi,iar a treia 5 foi.Fiecare foaie am uns-o cu ulei.Am pregatit umplutura.Ouale cu zaharul si zaharul burbon, le-am frecat cca 10 min,apoi am adaugat toate branzeturile si smantana,am omogenizat si am...
Prajitura cu crema de pere
Blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,adaugam zaharul si continuam sa batem cu telul,apoi galbenusurile,unul cate unul si uleiul ca la maioneza.Adaugam nuca,faina,praful de copt si cacaoa,omogenizam bine si turnam compozitia intr-o tava(25/35) tapetata cu hartie de copt.Dam...